گزارش هنرنیوز از نشست خبری نمایش «کشتارخاموش»؛
قادری: فکر کردن به گیشه به ذات تئاتر لطمه می زند
نصرالله قادری در نشست خبری نمایش «کشتارخاموش» گفت: استفاده از بازیگران چهره در نمایش، گیشه کاذب را ایجاد می کند و فروش به هر قیمتی به ذات تئاتر لطمه می زند.
تاريخ : چهارشنبه ۱۴ دی ۱۳۹۰ ساعت ۱۰:۰۷
نشست خبری نمایش «کشتارخاموش» امروز ۱۲ دی ماه با حضور نصرالله قادری نویسنده و کارگردان نمایش و مصطفی محمودی عضو کانون منتقدان تئاتر در سالن کنفرانس تئاتر شهر برگزار شد.
در ابتدای این نشست مصطفی محمودی گفت: نمایش «کشتار خاموش» هفتههای پایانی خود را طی می کند و قادری بعد از آخرین اثرش که ۴ سال پیش آن را در سنگلج به روی صحنه برد امسال با «کشتارخاموش» به صحنه بازگشت.
در ادامه این نشست قادری گفت: در این مدت ۴ سال نه اینکه نمیخواستم کار کنم اما در این مدت هر کاری که ارائه دادم رد شد و بعد از «کوچه عاشقی» با اجرای «کشتار خاموش» موافقت شد و تمرینات ما در سالنی شروع شدکه به لحاظ اندازه،
” «کشتار خاموش» یک اثر سیاسی با مشخصههایی که ما از سیاست سراغ داریم نیست “
افراد گروه را درخود جای نمیداد.
وی خاطرنشان کرد: قبل از اینکه این نمایشنامه را کار کنم متن دیگری را ارائه دادم که با نظرات شورای فرهنگ عمومی موافق نبود و معتقد بودند که اگر این کار اجرا رود تئاتر به کلی تعطیل میشود به همین خاطر«کشتار خاموش» را برای کار پیشنهاد دادم که شورای انتخاب در ابتدا ایرادات زیادی به کار گرفتندو اسم نمایشنامه و حتی جملاتی از کتاب مقدس را خط زده بودندکه باید حذف شود در پی این اقدام اعتراضی نوشتم و با آقای قهرمانی صحبت کردم و ایشان متن را مورد بررسی قرار دادندتا نمایش «کشتار خاموش» به بازبینی رسید.
قادری افزود: زمانی که کار به مرحله بازبینی رسید شورای نظارت و ارزشیابی اعلام کردند که کار را بازبینی نمیکنند که کار توسط آقایان محمد دشتگلی مدیر مرکز هنرهای نمایشی، صادق موسوی رئیس تئاتر شهر، قهرمانی عضو شورای انتخاب آثار تئاتر شهر و رحمت امینی رئیس شورای نظارت و ارزشیابی کار را دیدند و «کشتار خاموش» به روی صحنه رفت.
این نویسنده
” معتقدم که بازیگر دستمال کاغذی نیست که هر زمان خواستیم از آن استفاده کنیم و بعد کنارش بگذاریم به همین خاطر همیشه در کارهایم از افراد گروهم استفاده میکنم و نیازی نمیبینم با آوردن افراد چهره به کار، گیشه کاذب برای کار ایجاد کنم “
و کارگردان تأکید داشت: سالن ما هرشب تماشاگران خود را دارد اما تماشاگر مطلوبی که من انتظار دارم نیست. البته این را باید گفت که کار در زمان مناسبی اجرا نرفته است و همه اینها به دلایلی چون مسائل اقتصادی، فصل اجرا که مصادف با امتحانات است همراه است و تمام اینها دست به دست هم میدهد که سالنها در این فصل نسبت به فصلهای دیگر کمتر مخاطب داشته باشد.
قادری تصریح کرد: متن دارای تز اجتماعی است و مطلقاً با دنیای احساسات مخاطب کاری نداردبه همین علت میگویم که «کشتار خاموش» سیاسی نیست. تئاتر سیاسی همیشه بسیار رو و روشن است که بسیاری از مخاطبان معتقدند که آن را نمیفهمند. این کار مطلقاً سیاسی نیست اما از منظر دیگر می توان از هر حرکت افراد برداشت سیاسی کرد اما این کار یک اثر سیاسی با مشخصههایی که ما از سیاست سراغ داریم نیست.
قادری اظهار داشت: من در کارم نیازی به ستاره و چهره ندارم و معتقدم که زمانی که گروه دارم و در گروهم اعضای ثابتی وجود دارد، دیگر نیازی به استفاده از افراد چهره نیست چراکه گروه اهداف خاصی را دنبال میکند و هر کدام از افراد گروه بازیهایی را که میخواهم را دارند و دیگر نیازی به حضور افراد دیگر نیست در ضمن معتقدم که بازیگر دستمال کاغذی نیست که هر زمان خواستیم از آن استفاده کنیم و بعد کنارش بگذاریم به همین خاطر همیشه در کارهایم از افراد گروهم استفاده میکنم و نیازی نمیبینم با آوردن افراد چهره به کار، گیشه کاذب برای کار ایجاد کنم و معتقدم که گیشه و فروش به هر قیمتی به ذات تئاتر لطمه می زند.
نویسنده «صوفیای من» در پایان خاطر نشان کرد: ابتدا فرار بود تا «کشتار خاموش» در مهرماه و در سالن چهارسو اجرا شود که کار در آذرماه و در تالار سایه اجرا رفت البته دکور را برای جهارسو طراحی کرده بودیم.