رییس مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی؛
فقط 600 موزه از 2000 موزه تا کنون تکمیل شده است
محمدرضا رحیمزاده گفت: شاید بیش از ۶۰ درصد کارشناسانی که اکنون در معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری فعالیت میکنند، فارغالتحصیلان این مرکز باشند. در واقع، این مرکز امروز نقش مهمی در مدیریت سازمان میراث فرهنگی دارد.
تاريخ : شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۱۶
در نشست خبری نمایشگاه «بحر در کوزه؛ مروری بر دستاوردهای ربع قرن تلاش مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی» رییس مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی در سخنانی، با تأکید بر اینکه مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی توانسته است یک شخصیت برای دانشجویان و فارغالتحصیلان ایجاد کند، گفت: اگر بتوانیم این شخصیت را میان دانشجویان دیگر دانشگاهها معرفی کنیم، آنوقت خوب عمل کردهایم.
محمدرضا رحیمزاده ادامه داد: شاید بیش از ۶۰ درصد کارشناسانی که اکنون در معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری فعالیت میکنند، فارغالتحصیلان این مرکز باشند. در واقع، این مرکز امروز نقش مهمی در مدیریت سازمان میراث فرهنگی دارد.
وی با یادآوری اینکه مرکز آموزش عالی یک سال پس از ایجاد سازمان میراث فرهنگی در ایران، یعنی در سال ۱۳۶۸ ایجاد شد، گفت: آن زمان، احساس شد که باید یکسری رشتهها در این حوزه به افراد آموزش داده شوند تا بتوانیم کارشناسان و متخصصانی را داشته باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش، اظهار کرد: در دورههای نخست که این مرکز فعالیت خود را آغاز کرد، سازمان میراث فرهنگی تعهد داده بود که فارغالتحصیلان این مرکز را استخدام کند و حتی در برخی مواقع، دانشجویان این مرکز تعهد خدمت در سازمان میراث فرهنگی را داشتند؛ اما در دورههای بعد، این تعهد نه گرفته و نه به آن عملی شد.
رحیمزاده با بیان اینکه تحصیل در حوزهی میراث فرهنگی در ایران، فرصتهایی را بهوجود میآورد که میتواند به کشف، معرفی و بهرهمندی از آثار و بناهای تاریخی منجر شود، ادامه داد: همهی دستگاههای اجرایی کشور در مصوبهی هیئت وزیران که چند سال پیش به تصویب رسید، متعهد شدند قبل از داشتن هر پروژهی اجرایی، از سازمان میراث فرهنگی استعلام بگیرند. حتی در چشمانداز کشور نیز پیشبینی شد که در سال ۱۳۹۳، دوهزار موزه در سطح کشور داشته باشیم. در حالی که اکنون فقط ۶۰۰ موزه در کشور داریم. باید تا سال آینده، ۱۴۰۰ موزهدار تربیت کنیم تا بتوانیم این مصوبه را اجرایی کنیم.
او تأکید کرد: نخست باید به فارغالتحصیلان، فرصت شغلی دهیم. این اتفاق آیندهی آنها را تضمین میکند. ما در کشوری زندگی میکنیم که سازمان میراث فرهنگی آن در زمان جنگ تأسیس شد و یک سال پس از آن که در حال گذراندن دورهی بازسازی بودیم، مرکز آموزش عالی ایجاد شد. این اتفاق نشان میدهد که به این سازمان بیتوجهی نمیشد.