برگزاری نشست طرح انضباط اجتماعی بدون حضور اهالی میراث فرهنگی
با وجود هشدارها رخ داد؛
برگزاری نشست طرح انضباط اجتماعی بدون حضور اهالی میراث فرهنگی
یک جامعه‌شناس گفت: در کنار این موارد، آثار تاریخی در منطقه، یک فرصت برای گردشگری است. فرصت هایی که در منطقه ۱۲ وجود دارد در هیچ جای دنیا وجود ندارد.ما هیچ جایی در دنیا نداریم که اماکن مذهبی اقلیت های دینی در یک محور قرار داشته باشند ولی این فرصت در خیابان ۳۰تیر در منطقه ۱۲ وجود دارد.اگر این محور در کشور ترکیه بود، روزی چندهزار نفر از آن بازدید می‌کردند اما ما کمترین استفاده را از این فرصت می‌کنیم.
 
تاريخ : سه شنبه ۱۶ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۰۲


به گزارش هنرنیوز، پنجمين نشست "شهر، شهروند و رسانه"با موضوع" اجراي طرح انضباط شهري در منطقه ۱۲؛ تهديدها و فرصت ها" در حالی با حضور عابد ملكي شهردار منطقه۱۲، سردارعزیزالله رجب زاده مسئول اجرايي اين طرح و رئیس قرارگاه انضباط اجتماعی ، علی محمد سعادتی قائم مقام شهردار منطقه ۱۲،مهدی منتظر القائم استاد حوزه ارتباطات دانشگاه تهران ،علی متقيان مدير عامل خبرگزاری ايسنا، مجید ابهری جامعه شناس، آسيب شناس شهري و مشاور شورای شهر تهران و خبرنگاران حوزه شهري عصر دیروز ( دوشنبه ۱۵ تیرماه) برگزار شد که با وجود هشدارهای رسانه نسبت به اجرای این طرح در محدوده‌ی بافت تاریخی و ضرورت حضور کارشناسان حوزه میراث فرهنگی، این بار نیز شهرداری جلسه‌ای را بدون حضور اهالی میراث فرهنگی برگزار کرد.

شب مردگی بافت تاریخی
در این جلسه عابد ملکی، شهردار منطقه ۱۲ با اشاره به این که این محدوده به عنوان مرکز تاریخی تهران، منطقه ای است که تقریباً همه حصار طهماسبی و بیش از ۸۰درصد حصار ناصری را در خود جای داده است، گفت: تهران قدیم محور بسیاری از اتفاقات در دوران گذشته و حال است. منطقه ۱۲ با قرارگیری مراکز اداری و مجموعه ای از ادارات حکومتی طهران قدیم،محوریت اقتصادی شهر و ...، محل رفت و آمد مردم شهر تهران در روز است اما همین محدوده در شب با مشکلاتی از جمله شب مردگی و ... روبرو می‌شود.

وی با بیان این که منطقه ۱۲ جزو معدود مناطقی در شهر تهران که نسبت به سایر مناطق شاهد کاهش جمعیت است و از این منطقه به مناطق دیگر تهران مهاجرت وجود دارد، گفت: همانطور که در شهرها حاشیه‌هایی ایجاد شده که مشکلات و معضلاتی را به وجود می آورد، مرکزیت تهران هم به نوعی برای خود حاشیه نشینی ایجاد کرده است.مراکزی که به سبب کارگاه تولیدی، انبار، خانه های کارگری و مجردی و ....، نا هنجاری‌هایی را برای این منطقه رقم زده است. از این بابت، احیا مرکز تاریخی تهران مورد توجه قرار گرفت و دقت و توجه ویژه این محدوده یکی از برنامه‌های ویژه شهرداری تهران است که از یک سال پیش آغاز و مطالعات و آسیب‌شناسی و علت‌ها و نحوه رفع مشکلات در حال بررسی است.

ملکی اضافه کرد: این آسیب‌ها در مدل‌های مختلف دیده می‌شود. ملکی با بیان اینکه مطالعات زیادی در مورد شناسایی و علت‌یابی آسیب‌ها در این منطقه انجام شده است، گفت: انضباط شهری در سه محور ترافیکی، کالبدی و خدمات شهری در حال انجام است و برنامه‌های زیادی برای ساماندهی وشناخت آسیب‌ها انجام شده است. برخی از آسیب‌های کالبدی مشکلاتی را برای بافت تاریخی تهران رقم زده است از جمله املاک و ساختمان‌های میراثی و حریمشان، استقرار ساختمان‌های ادرای در منازل و بافت مسکونی همچنین موضوعات اجتماعی و معضلات ترافیکی و ... از جمله این مشکلات است.

هم فرصت هم تهدید
مجید ابهری، جامعه شناس هم در این نشست اظهار کرد: ۳۰ سال پیش که منطقه ۱۰ را می خواستیم ساماندهی کنیم، باور نمی کردیم که یک روز در شهری زندگی کنیم که از در و دیوار آن آسیب های اجتماعی ببارد.منطقه ۱۲ یکی از مناطق حساس شهر تهران است و بنده با شهردار تهران حضوراً در مورد اهمیت منطقه صحبت کرده و به ایشان گفت‌ ام که منطقه ۱۲ هم می تواند یک فرصت برای گردشگری فرهنگی و دینی باشد و هم یک تهدید.

او گفت:در اطلس آسیب‌های اجتماعی شورای شهر تهران به این واقعیت رسیدیم که ما در این منطقه یک شهر رو بنایی داریم و یک شهر زیر بنایی که قسمت دوم این شهر را مردم عادی نمی ببینند.
وی با اشاره به این که منطقه ۱۲ به دلیلی قرارگیری مرکزیت اقتصادی و سازمان ها و ادارات و فروشگاه ها، یک فرصت محسوب می شود اما تهدید هایی نیز دارد، بیان کرد:۶۵ درصد از آسیب‌های اجتماعی تهران در بافت فرسوده است که چند هکتار آن در منطقه ۱۲ قرار دارد.اگر زلزله ای رخ دهد، این منطقه در خطر جدی قرار دارد زیرا مثلاً در محله هرندی ۱۲۰۰خانه در یک کوچه با یک ورودی قرار دارد.

ابهری ادامه داد: ۲۲نهاد و سازمان برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی وجود دارد اما شهرداری تهران در حال حاضر در خاک ریز این ۲۲ نهاد قرار دارد و همه عقب کشیده‌اند.حاشیه نشینی، مهاجرین داخلی و خارجی، خانه های مجردی، زباله دزدها، قاچقچیان داروهای تقلبی، تولیدکنندگان مواد مخدر، متکدیان و ...، تهدید های این منطقه است. جمعیت شناور در این منطقه ۲ میلیون و نیم اعلام می شود اما این آمار غلط است و خیلی بیشتر است و شب مردگی به عینه در منطقه مشهود است.

ترکیه و خیابان ۳۰ تیر
وی تأکید کرد: در کنار این موارد، آثار تاریخی در منطقه، یک فرصت برای گردشگری است. فرصت هایی که در منطقه ۱۲ وجود دارد در هیچ جای دنیا وجود ندارد.ما هیچ جایی در دنیا نداریم که اماکن مذهبی اقلیت های دینی در یک محور قرار داشته باشند ولی این فرصت در خیابان ۳۰تیر در منطقه ۱۲ وجود دارد.اگر این محور در کشور ترکیه بود، روزی چندهزار نفر از آن بازدید می‌کردند اما ما کمترین استفاده را از این فرصت می‌کنیم.
متاسانه معتادین پر خطر قدرت مانورشان زیاد است و به دلیل عدم هماهنگی نهادها، ناجا معتادین را جمع آوری می کند ولی به راحتی آزاد می شوند.ساماندهی معتادین که دارای منفی ترین الگو رفتاری هستند همچنین ساماندهی کارتون خواب ها در سیروس، سرپولک و عودلاجان که مرکز ویروس‌های اجتماعی است، یک ضرورت بوده و بسیاری از نهادها همچون وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی و ...، باید پای این کار بیایند.

آگاه سازی مردم از احیا
علی متقیان، مدیرعامل خبرگزاری دانشجویان ایران( ایسنا) هم با اشاره به این که رسانه وظیفه اطلاع رسانی شفاف دارد، گفت: ما باید واقعیت ها را به مردم بگوییم و از حاشیه پردازی دوری کنیم.اگر مردم واقعیت ها را بدانند و آشنا شوند، آن موقع وظیفه دیگر رسانه اصلاح امور است. کار دیگر رسانه نقد منصفانه است و نه اینکه عیب جویی کند و عیب را ببیند و خوبی را نبیند. باید واقعیت را وسط گذاشت و برای نقد باید شاخص و عیار داشته باشیم.این وظیفه رسانه است.آفت رسانه‌ها هم بدگویی و بدبینی و تعریف بیهوده است .

وی تصریح کرد: ۸۰ درصد منطقه ۱۲ میراثی است و میراث فرهنگی در این منطقه نقش دارد. پیشنهاد ما این است که برای تمام طرح ها پیوست رسانه‌ای تعریف کنیم و اگر می خواهیم ساختمانی را احیا کنیم، باید اهدافمان را به مردم اطلاع رسانی کنیم تا با آگاه‌سازی، مردم نیز همراه شوند.شهرداری تهران به تنهایی نمی تواند به این منطقه ورود پیدا کند و میراث فرهنگی نیز هم راه نیست و مردم مشاهده می کنند خانه‌ای همچون ظهیرالسلام به حال خود رها شده است.برای بازسازی این منطقه عزم ملی می طلبد ولی عزم ملی وجود ندارد.

او گفت: نکته بعدی تعجیل و تاخیر در کارهاست. ما منطقه۱۲ را به یک منطقه گردشگری تبدیل نکرده ایم. از سویی میراث فرهنگی اعلام می کند بودجه ندارد و این کار را گردن شهرداری می اندازد. شهرداری حال باید چه کند؟ مردم نیز گله مند هستند چون به حقوق آنها احترام گذاشته نمی شود.
کد خبر: 81824
Share/Save/Bookmark