نرم افزار «سامانه مدیریت تحقیقات ادبی» رونمایی می شود
رئیس کمیته برنامه ریزی زبان و ادبیات فارسی وزارت علوم در گفتگو با هنرنیوز؛
نرم افزار «سامانه مدیریت تحقیقات ادبی» رونمایی می شود
دکتر سیدعلی اصغر میرباقری، مدیر کمیته برنامه ریزی زبان و ادبیات فارسی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اطلاعات گفت: نرم افزار «سامانه مدیریت تحقیقات ادبی» به عنوان نرم افزار مادر در این حوزه امروز در دانشگاه اصفهان رونمایی می شود.
 
تاريخ : چهارشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۴۷

دکتر میرباقری با اشاره به بهره گیری از فناوری روز در تحقیقات ادبی گفت: امروز به جرئت می توان گفت که لازم است در شیوه های تحقیق و پژوهش بر اساس فناوری روز بازنگری صورت گیرد تا با استفاده از این فناوری ها در کیفیت، سرعت و دقت پژوهش های ادبی انقلاب ایجاد کنیم. 

وی با بیان این مطلب افزود: تا کنون حدود چهل نرم افزار در قطب علمی تحقیق متون حکمی، عرفانی با اهداف مختلف طراحی شده که در حال حاضر اطلاعات این نرم افزارها بر روی سایت قطب موجود است. 

رئیس کمیته برنامه ریزی زبان و ادبیات فارسی وزارت علوم در تشریح راهبردهای این نرم افزار گفت: از حدود سال ۸۵ در قطب علمی تحقیق متون حکمی، عرفانی دانشگاه اصفهان برای استفاده از فناوری روز جهت ارتقا شیوه های تحقیقی و بهبود کیفیت آن تجاربی شروع شد، گروه پشتیبانی تشکیل شد و بر اساس آن با استفاده از متخصصان نرم افزاری و سخت افزاری و نیز متخصصان ادبیات که با این حوزه آشنایی داشتند، یک برنامه جامع سخت افزاری، جمع آوری داده ها و همینطور پردازش آن ها پیش بینی شد که بتواند به صورت فعال برای تحقیق ادبی به کار بیاید. 

دکتر میرباقری با اشاره به بحث تامین نیازهای پژوهشی به ضرورت های ایجاد این نرم افزار پرداخت و گفت: در این راستا نرم افزارهای متعددی فراهم شده بود که نیازهای مختلف را تامین می کرد لیکن احساس نیاز شد که لازم است یک نرم افزار مادر طراحی شود تا بتواند همه این بخش ها را به هم پیوند دهد و این نرم افزار تحت عنوان سامانه مدیریت تحقیقات ادبی طراحی شد و مراحل طراحی آن به پایان رسید و امروز چهارشنبه در دانشگاه اصفهان رونمایی می شود. 

وی همچنین عنوان نمود: در این سامانه نیروهای مختلف با تخصص های مختلف نقش داشتند تا این سامانه در یک چرخه شش ساله به پایان رسید و آماده هستیم تا وقتی مراحل آزمایشی را پشت سر گذاشت به صورت آنلاین در اختیار دانشگاه های مختلف قرار بگیرد و الان هم آمادگی داریم در قالب کارگاه های آموزشی این نرم افزار را به آنها منتقل کنیم. 

رئیس کمیته برنامه ریزی زبان و ادبیات فارسی وزارت علوم در خاتمه تصریح کرد: امیدوارم بتوانیم در یک فضای مناسب تحقیقاتی و پژوهشی با مشارکت همه همکاران با این نگرش که استفاده از فناوری روز هم فناوری که مربوط به مسائل سخت افزاری و نرم افزاری است و هم سایر فناوری ها در سرعت و کیفیت تحقیقات ادبی ارتقا و تحول ایجاد کنیم که در آن صورت حتما تحقیقات گسترش پیدا می کند و می تواند به مسائل بسیار مهمی بپردازد.

مریم خاکیان

کد خبر: 52844
Share/Save/Bookmark