نخستین همایش توانمندسازی اتحادیههای استانی صنایع دستی صبح امروز (چهارشنبه، ۳۰ فروردینماه) با حضور معاون جدید هنرهای سنتی و صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، نمایندگان اتحادیههای صنایع دستی سراسر كشور، مدیرعامل بانك توسعه تعاون و معاون سازمان توسعه و تجارت در ارگ آزادی برگزار شد.
محمد حسن صالحی مرام - معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری- در نخستین روز کاری خود گفت: نامگذاری سال جدید به نام حمایت از تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی بیانگر یک استراتژی بزرگ در کشور است.
او ادامه داد: گروهی تصور می کردند با توجه به شرایط منطقهای و تحرکات دشمنان نامگداری باید به گونه ای دیگر انجام شود اما مقام معظم رهبری به دنبال شعار جهاد اقتصادی، سال جدید را در ادامه سیاستگذاریهای قبلی نامگذاری کرد.
معاون صنایع دستی خاطر نشان کرد: با شناخت سه كلیدواژهی راهبردی یعنی تولید ملی، حمایت از كار و سرمایه میتوانیم برنامهریزی منسجمی داشته باشیم.
وی با اشاره به برتری صنایع دستی ایرانی در مقایسه با انواع خارجی آن و صاحب رتبه بودن ایران در صنایع دستی جهان، اظهار کرد:متاسفانه این رشته با آسیبها و تهدیدهای جدی روبرو است.
صالحی مرام گفت: اینکه فرزندان مایل به تداوم راه پدران نیستند، یکی از مشکلاتی است که در بخش صنایع دستی وجود دارد.
معاون صنایع دستی افزود: با ورود آموزش به عرصه صنایع دستی، احتمال حضور فرزندان هنرمندان در رشته های هنری فراهم خواهد شد
صالحی مرام با بیان این که توسعه آموزش، اشتغال را در صنایع دستی حفظ می کند، گفت:باید صنایع دستی را به لحاظ علمی و آکادمیک ارتقاء دهیم تا فرهنگ، هنر و استعداد ذاتی این ملت در قالب مفاهیم علمی ارتقا یابد. در این راه لازم است مراکز علمی و کاربردی در این خصوص به شکل تخصصی در کشور ایجاد شود.
وی ایجاد رقابت سالم در حوزه پژوهش را دومین اولویت معاونت صنایع دستی برشمرد و تاکید کرد: دست طلب به سوی پژوهشگران فعال در حوزه صنایع دستی دراز کرده و بیشترین وقت خود را با این افراد خواهم گذراند.
معاون صنایع دستی تصریح کرد: پژوهشگران باید در حوزه تولید، بازاریابی و تبلیغات سازمان میراث فرهنگی را یاری کنند.
وی بیان کرد: تبلیغات و بازاریابی قطعات گم شده در حوزه صنایع دستی بوده و باید در دور جدید موضوع بسته بندی و برند را نیز مورد توجه جدی قرار دهیم.
او ایرانیان خارج از كشور را سرمایههای دیگری دانست و افزود: ما با برنامهریزی میتوانیم از توانایی آنها برای رسیدن به اهداف خود استفاده كنیم
صالحی مرام با تاکید بر فراهم کردن فضای نمایشگاهی در سراسر کشور و بازارهای هدف خارجی، گفت: مذاکراتی با نمایندگیهای ایران در اکثر کشورهای اروپایی، آمریکایی و آسیایی آغاز شده است.
معاون صنایع دستی خاطر نشان ساخت: اگر نیاز کشورهای مختلف را بر اساس تفکرات روان شناسانه ارزیابی کنیم، حتما حضور موثر و کارآمد ایران در بازارهای خارجی موفق تر خواهد بود.
وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: بررسی راهکارهای تشویقی برای فعالین بخش صادرات صنایع دستی در دستور کار این معاونت قرار داشته و فعالیت های سال ۹۱، تعاونی محور خواهد بود.
صالحی مرام با اشاره به حمایت از تشکلهای استانی و ملی، بر ساماندهی برند برای حل مشکلات بازاررسانی محصولات صنایع دستی تاکید کرد و گفت: اگر این اتفاق نیفتد با مشكل جدی مواجه میشویم. حضور در بازارهای جهانی با هزار و یك اسم و رسم، فضا را برای كپیبرداری از هنرهای كشور ما فراهم میكند و پاس گلی به رقبا برای گرفتن بازارهای ماست.
وی افزود: شاید متقاعد كردن فعالان این حوزه كار آسانی نباشد، ولی ما به تفاهم و عزم جمعی نیاز داریم و تلاش میكنیم با صداقت وارد شویم.
معاون صنایع دستی همچنین از یکسره کردن کار شرکتهای سهامی صنایع دستی خبرداد و گفت: موضوع ایجاد فراکسیون صنایع دستی در مجلس شورای اسلامی به منظور حضور فعال نمایندگان صاحب صنایع دستی در این بخش، در دستور کار قرار دارد.