گزارش هنرنیوز از نشست رسانهای دومین جشنواره انتخاب کتاب مقاومت؛
سردار اثباتی: جایزه نه، هدیه میدهیم
نشست رسانهای دومین جشنواره دوسالانه بین المللی انتخاب کتاب مقاومت صبح امروز با حضور سردار اثباتی دبیر این جشنواره در سالن کنفرانس موسسه روایت برگزار شد.
تاريخ : يکشنبه ۲۴ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۲۶
در این نشست سردار اثباتی با اشاره به اینکه بنیاد روایت فتح پیشینهاش بر تلاشهای شهید آوینی باز میگردد گفت: این پیشینه سبب شده است تا امروز مفهوم تمام مقاومت را مدنظر داشته باشیم؛ که برای همه ما این موضوع همچون گنج است.
وی با بیان این مطلب افزود: تحولاتی که در حوزه ژئوپلتیک منطقه به وجود آمده خالق ادبیات تازهای به اسم ادبیات مقاومت است و لذا ما آثار برگزیده در حوزه ادبیات مقاومت داریم.
وی ضمن اشاره به اهمیت حماسه نگاری گفت: همه با مفهوم حماسه نگاری آشنایند اما وقتی درباره مقاومت حرف میزنیم منظور ما ادبیات مقومت است زیرا منطقه ما به شدت دچار التهاب است و در حوزه ادبیات هم چالش بین ادبیات مقومت و ادبیات مهاجم وجود دارد.
سردار اثباتی تصریح کرد: ادبیات مقاومت در حال حاضر چهره عوض کرده و اهمیت ویژهای پیدا کرده است و ما نیز باید در این راستا حرکت کنیم.
وی افزود: برنامه کنگره شعر مقاومت را در سرفصل برنامههای خود داریم و در تدارک چهارمین دوره آن هستیم، ماموریت دوم ما برگزاری دومین دوسالانه انتخاب کتاب مقاومت است که به نام شهید آوینی است و به نام ایشان معروف شده است.
وی اذعان داشت: وقتی کنگره شعر رابرگزار کردیم متوجه شدیم که شعر و داستان و کتاب هم قابل بررسی است و این دوره دوم در سال ۹۰ و ۹۱ را در قالب کتابهایی که به زبان فارسی منتشر شده بررسی نمودند.
سردار اثباتی به کنگره شهید آوینی اشاره نمود و گفت: اتفاق دیگر در کنگره شهید آوینی این است که برای نخستین بار کتابهای زبان انگلیسی را جمع آوری کردیم و در این راستا زبان فارسی، انگلیسی و عربی را در این دوره مبنا قرار دادیم که نمود بیشتر آن در کنگره سوم دوسالانه خواهد بود.
وی با
” ما به برگزیدگان جایزه نمیدهیم بلکه هدیه میدهیم چون هدف ما مسابقه نیست “
اشاره به تدارک بخش کودک و نوجوان در این دوره از جشنواره گفت: گام با ارزش دیگر پرداختن به ادبیات کودک بود، وقتی کتب را جمع آوری کردیم کتابهای کودک را هم مد نظر قرار دادیم و لذا در این دوره کتابهای کودک را هم آوردیم.
دبیر این جشنواره به تعامل با ناشران در این حوزه اشاره کرد و گفت: با ۳هزار تاشر در ارتباط با انتشار این آثار مکالمه و تعامل صورت گرفت و این مسئله در فرصت مغتنم نمایشگاه بین المللی کتاب تهران صورت گرفتکه ما تیمهایی را بسیج کردیم و ناشران را توجیه نمودیم به خصوص در بخش کودک و نوجوان.
وی با ارائه آماری در این باب گفت: در حوزه جنگ نرم حدود ۱۰۲ عنوان کتاب به دبیرخانه رسید ولی کارگروه حدود ۹۸ کتاب را به بخش داوری سپرد و قابلیت داوری پیدا کردند. در مجموع آثار منتشر شده در سال ۹۰ و ۹۱ تعداد ۴۱۸۹۱ اثر قابل بررسی شناخته شدند که از این میان پس از ریزش و تایید ۳۵۸ عنوان کتاب تایید و در کنار آن ۷۱۴ عنوان کتاب نیز از سوی خود ناشران به دبیرخانه رسید. در نهایت نیز آثار به ترتیب شامل ۱۰۲ عنوان در بخش جنگ نرم، ۱۳ عنوان در بخش استراتژیک، ۴۱ عنوان در بخش شعر، ۹۸ عنوان در بخش فلسطین، لبنان و صهیونیسمشناسی، ۴۸ عنوان در حوزه نقد، پژوهش و ادبیات تحقیقی، ۳۵ عنوان کتاب در بخش ادبیات داستانی، ۴۷ عنوان در بخش ادبیات مستند، ۳۳ عنوان در حوزه بیداری اسلامی، ۱۰ عنوان در حوزه هنری و ۱۰۶ عنوان در بخش کودک و نوجوان به داوران برای بررسی تحویل شد، نیز در بخش بینالملل نیز ۸۳۶ عنوان اثر بررسی شد که از میان آنها ۳۳۰ اثر تایید و در نهایت ۱۳۴ عنوان با داوری مرحله اول انتخاب شدند.
وی گفت: در تاریخ ۲۶ شهریورماه که مصادف سالروز شهید آوینی است سه برنامه برای تعمیق ادبیات داریم که این برنامه در خانه هنرمندان برگزار میشود؛ در برنامه ۱۱ تا ۱۳ آبان ماه برگزار میشود هم سه روز شعر خوانی خواهیم داشت با حضور استادان خارجی که نویسنده و محقق هستند.
وی در خاتمه تصریح کرد: ما به برگزیدگان جایزه نمیدهیم بلکه هدیه میدهیم چون هدف ما مسابقه نیست.