موسیقی کلاسیک را جدی بگیرید
یک نوازنده:
موسیقی کلاسیک را جدی بگیرید
یک نوازنده‌ی ویلن معتقد است: آثار بسیاری از آهنگسازان موسیقی کلاسیک در حال فراموشی است؛ چرا باید آثار استاد بزرگ و توانمندی مانند آقای محمدرضا تفضلی که کارهای شاخص و با کیفیتی را در موسیقی کلاسیک ایران آهنگسازی کرده است، مورد توجه نباشد؟
 
تاريخ : يکشنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۲۴
به گزارش هنرنیوز؛پانیذ فریوسفی ، درباره‌ی اجرای مشترکش با ستاره بهشتی که قرار است ۲۶ بهمن‌ماه در قالب یک دوئت زهی برگزار شود، اظهار کرد: این اجرا مربوط به قطعاتی است که آهنگسازان معاصر و در قید حیات آن‌ها را ساخته‌اند و قرار است در قالب یک دوئت برای ویلن و آلتو با همکاری من و ستاره بهشتی روی صحنه‌ی تالار رودکی برود.

او ادامه داد: قدیمی‌ترین کار در رپرتوآر اجرایی ما، نوشته‌شده توسط «هرمز فرهت» است که در سال ۱۹۶۳ خلق شده و جدیدترین کار نیز به آهنگسازان معاصری مربوط است که در سال ۲۰۱۵ آن‌ها را نوشته‌اند.

فریوسفی با اشاره به این‌که قطعات رپرتوآر این اجرای مشترک ساخته‌ی ۱۰ آهنگساز معاصر ایرانی است، گفت: علیرضا مشایخی، امین هنرمند، کیانوش صاحب‌نسق، مهرداد پاکباز، علی بیرنگ، شاهین فرهت، هرمز فرهت، صنم قراچه‌داغی، علی رادمان و رضا تفضلی آهنگسازان این قطعات هستند که برای ویلن و آلتو نوشته شده‌اند. ما نیز قصد داریم، نگاه آهنگسازان این عصر به ویلن را نشان دهیم و با اجرای این قطعات، از این استادان قدردانی کنیم.

او درباره‌ی حضور مشترکش با ستاره بهشتی در جشنواره‌ی سی‌ویکم نیز توضیح داد: این قطعات قرار بود در قالب یک کنسرت سال گذشته اجرا شوند؛ اما با توجه به پیشنهاد خانم بهشتی، قرار شد که ما در جشنواره‌ی موسیقی فجر در دوره‌ی سی‌ویکم این اجرا را روی صحنه ببریم. متأسفانه نمی‌دانم چرا در ابتدای کار، مسؤولان برگزاری جشنواره تصمیم گرفتند این اجرا در جشنواره حضور نداشته باشد؛ اما در هر صورت بعدا نظر دوستان تغییر کرد و باز هم به دلیلی که گفته نشد با حضور ما در جشنواره برای اجرای این قطعات موافقت شد.

فریوسفی با اشاره به نگاه برگزارکنندگان جشنواره‌ی موسیقی فجر در دوره‌های گذشته، ادامه داد: به‌نظر می‌رسد در طول این سال‌ها هنرمندان فعال در عرصه‌ی موسیقی کلاسیک، هیچ اولویتی برای حضور نداشته‌اند و به نوعی تا امروز برای برگزاری یک اجرا در فستیوال فجر، به آن‌ها نگاه جدی نشده است. این امکان وجود دارد که در میان سیاست‌گذاران جشنواره‌ی فجر تا امروز نگاه کارشناسی، دقیق و حساب‌شده‌ای در نحوه‌ی گزینش فعالان موسیقی در ایران صورت نگرفته و با توجه به برآیند جشنواره فجر، این بخش نیازمند بازنگری اساسی است، چون واقعا کسی که مأمور طرح‌ریزی برنامه‌های مختلف جشنواره‌ی موسیقی فجر می‌شود، باید شخصا متخصص و خبره‌ی موسیقی باشد.

او اظهار کرد: اگر تا امروز حفره‌ای در تنظیم، طبقه‌بندی و گزینش انواع مختلف موسیقی وجود دارد، ناشی از نبودن نگاه کارشناسانه نسبت به هنر موسیقی در ایران است.

این نوازنده با تأکید بر لزوم استفاده از نیروهای متخصص در ژانرهای مختلف موسیقی، بیان کرد: اگر انواع موسیقی در ایران با نگاه علمی مورد توجه قرار گیرند و در هر بخش، کارشناسان همان نوع از موسیقی به اظهار نظر و تعیین اولویت‌ها بپردازند، می‌توانیم به آینده‌ی موسیقی ایران امیدوار باشیم.

او همچنین افزود: همین وجود نگاه متفاوت نسبت به موسیقی باعث شده که در سال‌های اخیر، موسیقی کلاسیک که اساسا ارتباط تنگاتنگی با فضای علمی دارد، نتواند آن‌طور که باید فعالیت کند و متأسفانه در سال‌های اخیر روند ضعیف شدن را در پیش گرفته است.

وی با اشاره به اجراهای ویژه‌ی سازهای زهی در موسیقی کلاسیک، گفت: هنوز نگاه مناسبی نسبت به موسیقی کلاسیک وجود ندارد و به‌نظر می‌رسد اجرای من و خانم بهشتی، مهم‌ترین اتفاق در حوزه‌ی سازهای زهی باشد که این موضوع، جای تأسف دارد. گمان می‌کنم نگاه به موسیقی کلاسیک باید جدی‌تر شود، چون هنرمندان توانمند و با استعدادی در این حوزه مشغول کار هستند و قطعا با توجه به هنرشان تشویق خواهند شد و می‌توانند مسیر رشد و پیشرفت را که نهایتا به نفع موسیقی کشور است، پی گیرند.

ایسنا نوشت:فریوسفی در بخش پایانی سخنانش نیز اضافه کرد: نمی‌دانم چرا آثار بسیاری از استادان موسیقی کلاسیک مانند آقای تفضلی در حال فراموش شدن است. این وضعیت در شرایطی است که کارهای برخی آهنگسازها در طول سال‌های اخیر بارها و بارها اجرا شده است. ایشان آهنگساز با سواد و زبردستی هستند که متأسفانه روی خوش به کارهای‌شان برای اجرا نشان داده نمی‌شود و لااقل در سال‌های اخیر من ندیده‌ام که آهنگ‌های او منتشر شود.
کد خبر: 88584
Share/Save/Bookmark