خلق آثار بومي توسط نويسندگان كودك و نوجوان
چيستا يثربي خواستار شد:
خلق آثار بومي توسط نويسندگان كودك و نوجوان
 
تاريخ : چهارشنبه ۱ دی ۱۳۸۹ ساعت ۱۰:۵۴
يك نويسنده با بيان اينكه بيشتر آثار كودكان و نوجوانان ترجمه است نه تأليفي، گفت: نويسندگان براي خلق آثار بومي بايد تلاش كنند و در خصوص مشكلات كودكان و نوجوانان به بحث و گفت‌وگو بنشينند تا اثري جاودان و فاخر براي اين گروه سني خلق، چاپ و وارد بازار كتاب شود.

به گزارش هنر نیوز ،چيستا يثربي در گفت‌وگو با فارس در خصوص واقع‌گرايي ادبيات كودك و نوجوان، اظهار داشت: نويسندگان ادبيات كودك و نوجوان هنوز نتوانستند واقع‌گرايي را در داستان‌هاي خود به خوبي براي اين گروه سني بيان و يا ارائه دهند.

وي با بيان اينكه برخي از نويسندگان ايراني از پرداختن به ژانر وحشت و ترسناك براي كودكان و نوجوانان، خودداري مي‌كنند، اضافه كرد: كودكان و نوجوانان علاوه بر غذاي جسم به تغذيه روح نيز نيازمند بوده اما بعضي از نويسندگان به اين امر بي‌توجه بوده و بيشتر به نگارش داستان‌هاي فانتزي، ادبي، علمي و مذهبي توجه دارند.

يثربي ادامه داد: برخي از نويسندگان كودك و نوجوان هنوز به واقع‌گرايي و مسائل و مشكلاتي كه نوجوانان و جوانان با آن مواجه هستند بي‌تفاوت بوده و به نوعي داستان و اثر واقع‌گراي را خلق مي‌كنند كه كه باعث ناراحتي و دل‌نگراني ديگر نويسندگان مي‌شود.

وي افزود: برخي از نويسندگان در داستان‌هاي خود به سرنوشت دختر و پسر فقيري مي‌پردازد كه فقط در آن تهديستي و بدبختي مشاهده مي‌شود و موفقيتي در آن نيست و بلعكس دختر شاهزاده‌اي را براي كودكان و نوجوانان ترسيم مي‌كنند كه با قدرت و سرمايه خانوادگي به همه چيز رسيده‌اند كه اين امر موجب ايجاد سردرگمي براي اين گروه سني مي‌شود.

اين نويسنده با بيان اينكه بيشتر آثار كودكان و نوجوانان ترجمه است نه تأليفي، گفت: برخي از نويسندگان اين گروه سني طنز را فراموش كرده و بيشتر به حلق آثار با محتواهاي مختلف مي‌پردازند در صورتيكه كودكان و نوجوانان به مطالب طنز و شاد انگيز بيشتر از ساير گروه سني نيازمند هستند.

وي با بيان اينكه بعضي از نويسندگان تلاشي براي خلق و چاپ آثار تأليفي صرف كودكان و نوجوانان ايراني ندارند، اضافه كرد: نويسندگان براي خلق آثار بومي بايد تلاش كنند و در خصوص مشكلات كودكان و نوجوانان به بحث و گفت‌وگو بنشينند تا اثري جاودان و فاخر براي اين گروه سني خلق، چاپ و وارد بازار كتاب شود.

کد خبر: 21514
Share/Save/Bookmark