راد: گروه‌هاي تئاتري در قرارداد و اجرا در بلاتكليفي مانده‌اند
 
تاريخ : سه شنبه ۲۹ تير ۱۳۸۹ ساعت ۱۴:۱۳
ايرج راد با اشاره به مسائل و مشكلات پيش آمده در تئاتر و همچنين نبود مديري جوابگو گفت: در حال حاضر همه گروه‌هاي نمايشي براي اجراي نمايش و حتي قراردادهايشان بلاتكليف هستند و سرگرداني در ميان تئاتري‌ها ديده مي‌شود.

به گزارش هنر نيوز به نقل از فارس، دومين نشست خبري اعضاي هيئت مديره خانه تئاتر در سالن اجتماعات اين خانه برگزار شد.

ايرج راد، هوشمند هنركار، كاظم هژيرآزاد، محمد يعقوبي و خسرو احمدي از جمله كساني بودند كه در اين نشست به ايراد سخنراني پرداختنند.

اتفاقات تالار مولوي به مناقشات شخصي تبديل شده

ايرج راد با اشاره به مشكلات تئاتر به اتفاقات افتاده در تالار مولوي اشاره كرد و گفت: متاسفانه برخي از مشكلاتي كه پيش مي‌آيد تنها به هنرمندان لطمه مي‌زند. اتفاقات پيش آمده در تالار مولوي نيز به هنرمندان ما لطمه زده و اين مشكلات به خصومت‌هاي شخصي تبديل شده است.

وي ادامه داد: اين موضوع كه تالار مولوي تعطيل مي‌شود فقط به زيان هنرمندان خواهد بود چرا كه گروه‌هاي تئاتري براي اجراي نمايش چندين ماه تمرين كرده‌اند و حال كارشان متوقف شده و براي اجراي نمايش سرگردان هستند.

راد گفت: پيشنهاد ما اين است كه مناقشات فردي را كنار گذاشته و سعي در همكاري داشته باشيم. متأسفانه با وجود آن كه بسياري از كارها مجوز اجرا دارند اما به دليل اختصاص يافتن تالار مولوي به وزارت علوم تكليف اجراي‌شان مشخص نيست.

وي اظهار داشت: در گذشته تفاهم‌نامه ميان مركز هنرهاي نمايشي و جهاد دانشگاهي براي گروه‌هاي تئاتري امضا مي‌شد اما حال وزارت علوم در اين امر دخيل است و همين مشكلي براي گروه‌هاي تئاتري شده انتظار داريم مشكل به نوعي حل شود و گروه‌ها مانند گذشته در نوبت اجراي خود، نمايش را روي صحنه ببرند.

وي يادآور شد: اگر همين مشكلات ادامه يابد خانه تئاتر از دو طرف مي‌خواهد كه نشستي برگزار كنند.

افزايش بليت و حذف حمايت مالي بازتاب خوبي نخواهد داشت

ايرج راد در ادامه به مسئله افزايش بليت نمايش‌ها اشاره كرد و گفت: مسئله سوبسيد به گونه‌اي شده كه بازتاب آن شكل خوبي نخواهد داشت. افزايش قيمت بليت نمايش‌ها كارهاي نمايشي را به سمتي خواهد كشاند كه تماشاگر براي خنديدن و تفريح به تئاتر برود يا اينكه چهره‌هاي تصويري كه هيچ موفقيتي در تئاتر ندارند وارد عرصه نمايش شوند و اين در حالي است كه بسياري از هنرمندان تئاتري كم‌تجربه بهتر از آنها بازي مي‌كنند.

وي در ادامه تاكيد كرد: اگر مسئله قيمت بليت همچنان ادامه يابد تئاتر به چرخه‌اي مي‌رسد كه تنها يك عده در آن كار كنند و كساني كه امكانات ندارند از دايره تئاتر حذف مي‌شود.

گروه‌هاي تئاتري در اجرا و قرارداد بلاتكليف‌ هستند

مديرعامل خانه تئاتر مسئله ديگر تئاتري را قرارداد تيپ عنوان كرد و گفت:براي تدوين قرارداد تيپ زحمات زيادي كشيده شده اما با وضعيت موجود لطمات شديدي به آن وارد مي‌شود. آيا تكليف هنرمندان و معاش آنها مشخص است؟ آيا روال صحيح است كه كاري كه سال‌ها تجربه شده را باز ادامه بدهيم؟ ما در اين دوران ديگر نمي‌توانيم مرحله آزمون و خطا داشته باشيم.

وي افزود: پيشنهاد خانه تئاتر اين است كه اين موضوع سير طبيعي خود را ادامه بدهد. نبود مديريت تئاترشهر و نبود مدير پاسخگو باعث بلاتكليفي هنرمندان شده است. امكانات عادلانه تقسيم نمي‌شود و تفاوت‌ها آنقدر زياد شده كه هنرمندان را دچار سرخوردگي كرده است. ما از زماني كه جلسه اول مطبوعاتي را آغاز كرديم تا به امروز در يك سرگشتگي قرار گرفته‌ايم و هيچ آرامش در تئاتر نديديم.

به گزارش خبرنگار فارس، راد در ادامه گفت: اميدوارم سير طبيعي قرارداد تيپ ادامه يابد و در كنار آن اصلاحات صورت گيرد.

به درخواست تئاتري‌ها جواب داده نمي‌شود

وي همچنين با بيان اين كه سال‌ها مي‌گوييم امكانات و سالن نداريم بيان داشت: چرا به سوالات و درخواست‌هاي هنرمندان پاسخ داده نمي‌شود؟ وظيفه ما مطرح كردن است اما كسي گوش شنوا ندارد. مسايل مطرح شده از سوي خانه تئاتر منافع شخصي نيست بلكه فرهنگ كل كشور را مد نظر قرار داده است. هنرمندان تئاتر حمايت معنوي مسئولان را مي‌خواهند.

بعد از گذشت چهار ماه بودجه خانه تئاتر داده نشده

وي در ادامه به بودجه خانه تئاتر هم اشاره كرد و گفت: 4 ماه از سال جديد گذشته و هنوز بودجه خانه تئاتر داده نشده و همه ما بلاتكليفيم.

راد در ادامه اين نشست به ايجاد سازمان تئاتر كشور هم اشاره كرد و گفت: اگر ما به جاي اداره كل مركز هنرهاي نمايشي سازماني به نام تئاتر كشورمان داشته باشيم مسلما بسيار از مشكلات حل مي‌شود. سال گذشته خانه تئاتر و خانه سينما درباره مديريت جلساتي را برگزار كردند و اين جلسات به صورت كتاب منتشر شد اما هيچگاه به لحاظ مديريتي عملي نشد.

وي سپس درباره شكايت گروه‌هاي نمايشي در خصوص عدم اجراي قرارداد تيپ اشاره كرد و گفت:يك سري شكايت به ما رسيده و ما در حال پيگيري آن هستيم اما به دليل بلاتكليفي در تئاتر هيچكدام به نتيجه‌اي نرسيده‌ايم.

وي عنوان كرد: به جايي رسيده‌ايم كه سال گذشته تئاتر ايران را بهتر از امسال مي‌بينيم و اين براي ما خوب نيست.

مديران تئاتري با نظر هنرمندان انتخاب شوند

به گزارش فارس، محمد يعقوبي، نمايشنامه‌نويس نيز با اشاره به تالار مولوي و تغيير مديريت آن گفت: يكي از معضلات تئاتر اين است كه هنگامي كه يك مدير جديد مي‌آيد برايش مشخص نشده كه بايد برنامه‌هاي گذشته را عملي كند و خود را با هنرمندان وفق دهد. ما منتظريم نمايش‌هايي كه قرار بود در تالار مولوي اجرا شود روي صحنه برود و حال كه يك طرف قضيه وزارت علوم شده تالار مولوي بايد به تعهدات خود عمل كند.

اين كارگردان درباره انتخاب مدير تئاتري توسط هنرمندان نيز گفت: ما هم دوست داريم به جاي انتصاب يك مدير تئاتري، مدير تئاتر ايران منتخب از خود هنرمندان باشد اما در حال حاضر اين يك ايده‌آلي است كه دست يافتن به آن محال است.

وي اظهار داشت: مشكل ما اين است كه مسئولان به تئاتري‌ها همه چيز را اجبار مي‌كنند اما بايد يادمان باشد حال كه دستاوردهايي كه در تئاتر به دست آمده را از بين نبريم.

وي در پايان گفت: ما سوهان روح كساني هستيم كه بازدارنده تئاتر هستند ممكن است حرف‌هاي ما تكراري باشد اما ما حرف خودمان را مي‌زنيم و خسته نمي‌شويم حتي تا به آنجا پيش مي‌رويم كه اعضاي خانه تئاتر را گردهم آورده تا خواسته خود را مطرح سازيم.

در هنر نمايش هيچ شعاري عملي نشده است

در ادامه اين نشست كاظم‌ هژيرآزاد به بيان خاطره‌اي پرداخت و گفت: در ضيافت شام آقاي شاه‌آبادي به اين نكته توجه كردم كه بيشتر مهمانان موهاي سفيد داشتند و آقاي شاه‌آبادي حتا يك موي سفيد نداشت، با اين حال همه را نصيحت كرد و به راه راست هدايت كردند از اين نكته خوشحالم، اما ايشان بدانند كه ايران 17 ميليون جوان دارند و افزايش بليت مجال رفتن به تئاتر و سينما را كه تفريح سالم براي آنهاست را مي‌گيرد.

وي ادامه داد: جوانان ما اوقات فراغت مي‌خواهند و اين در تئاتر و سينماست اما وقتي امكان رفتن نباشد، چه بايد كرد.

وي به وضعيت نامطلوب دانشگاه‌هاي هنر هم اشاره كرد و بيان داشت: 75 سال است كه دانشگاه داريم اما هنوز در زمينه تئاتر و هنر نمايش كاري صورت نگرفته است، آيا بهتر نيست كه همه شعارها عملي شود.

کد خبر: 13504
Share/Save/Bookmark