معاون میراث فرهنگی خبرداد:
۶۰۰ سرباز نیروی ناجا به یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی پیوستند
معاون میراث فرهنگی در پاسخ به افزایش پدیده قاچاق و حفاریهای غیر مجاز گفت: متأسفانه برخی افراد فکر میکنند کار حفاظت از این ثروت فرهنگی فقط بر عهده یک دستگاه کوچک یعنی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است. ما که لشکر نیروی حفاظت نداریم. مردم، دوستداران میراث فرهنگی و سایر ارگانها باید به کمک بیایند. همه باید این حس را داشته باشند که ایران صاحب یک تمدن بزرگ است و همه باید از داشتههای فرهنگی آن دفاع کنند.
تاريخ : جمعه ۲۶ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۳۰
محمد حسن طالبیان در پاسخ به پرسش هنرنیوز مبنی بر این که مدیر کل خوزستان در مصاحبه با رسانهها اعلام کرده است که«درحالحاضر بیش از یک ماه است که استان خوزستان هیچ سربازی ندارد و اداره میراثفرهنگی ناگزیر شده از نیروهای شرکتهای حفاظتی که تحتنظارت نیروی انتظامی و بخش خصوصی هستند برای گرفتن سرباز اقدام کند.» چگونه چنین چیزی امکانپذیر است که برای حفاظت از میراث فرهنگی از نیروهای شبه خصوصی استفاده کرد؟ گفت: ما برای یگان حفاظت درخواست ۶۰۰ سرباز از نیروی ناجا کردیم که خوشبختانه موافقت شده است و در حال حاضر هم ۱۰۰ سرباز را روانه سازمان میراث فرهنگی کردند و مشغول تقسیم این نیروها هستیم. مثلاً برای افتتاح موزه خراسان منتظر دریافت سرباز هستیم تا به لحاظ حفاظتی مشکل ما برطرف شود.
او افزود: ما چند نوع حفاظت داریم فرضاً در همین مجموعه سعدآباد تعدادی عرصه را حفاظت میکنند، تعدادی داخل محوطه و تعدادی نیز از داخل موزهها محافظت میکنند. پیش از این نیز از مراقبین استفاده میشده است. گاهی هم ما برای انتقال اشیا نیرو نیاز داریم و طرف حساب ما در مقوله حفاظت یعنی ناجا ممکن است برای ارائه خدمات اینچنینی از بخشهای خصوصی زیر نظارت خودش استفاده کند که مشکلی ندارد.
خبرنگاران همچنین اتفاقات اخیر و گذشته کنگاور و اخبار واصله به خبرگزاریها که نشان از شدت قاچاق در محدوده کرمانشاه دارد همچنین اتفاقات مربوط به یک محوطه تاریخی در شهرکرد، درست مقابل دفتر پایگاه نیروهای نظارتی را مطرح کردند که هیچ عکسالعملی از سوی آنها انجام نشده و حفاران به راحتی متواری شدند. خبرنگاران تأکید کردند با توجه به اخبار واصله به نظر میرسد علاوه برکمبود نیرو آنچه موجب افزایش قاچاق شده در برخی موارد اهمال نیروهای نظارتی و یا کم کاری و یا شاید همکاری آنها در استانهای مختلف است که طالبیان توضیح داد: صد درصد پیگیری میکنیم. هر جا نه فقط کرمانشاه و چهارمحال اخبار واصله بیانگر عملکرد مجموعه مدیران و معاونین و مسئولان استانی است. آنهایی که درست مدیریت میکنند و نقطه ضعف آنها از خودشان نیست و به عوامل دیگر باز میگردد که کارشان را ادامه میدهند و به مشکلاتشان رسیدگی میشود اما یادمان باشد این نیروهای نظارتی در حوزه میراث فرهنگی یک وظیفه دارند و در سایر بخشها وظیفه دیگری دارند.
او ادامه داد: مجموعهی آقای رحمتالله رئوف - مدیر کل دفتر رسیدگی به شکایات سازمان میراث فرهنگی و گردشگری – وظیفه رسیدگی به این مسائل را دارند که تاکنون نیز به خوبی ما را همراهی کردهاند. ما گزارشات لازم را تهیه میکنیم و توسط این دفتر در اختیار رییس سازمان میگذاریم. در مورد کرمانشاه هم پیگیری اتفاقات رخداده اکنون به عهده دفتر رسیدگی به شکایات سازمان میراث فرهنگی است که در حال پیگیری قضیه هستند.
معاون میراث فرهنگی درباره نگرانیهای روز افزون درباره پدیده قاچاق و و حفاریهای غیر مجاز و کمبود نیروی یگان حفاظت همچنین فراخواندن برخی نیروهای یگان حفاظت وابسته به ارگانهای نظامی اظهار کرد: همانطور که گفتم با نیروی انتظامی برای ارسال نیرو به توافق رسیدیم اما به یاد داشته باشیم مسوولان میراث فرهنگی از انجام هر نوع حفاری در محوطههای تاریخی رنج میبرند چرا که با این کار قاچاقچیان داشتههای فرهنگیمان را قاچاق میکنند. به همین دلیل از طریق مقامات قضایی و حقوقی هر نوع قاچاق در سطح محوطههای تاریخی بررسی میشود و همه دستگاهها موظفاند نسبت به این قضیه حساس و مسوولیتپذیر باشند.
او ادامه داد: متأسفانه برخی افراد فکر میکنند کار حفاظت از این ثروت فرهنگی فقط بر عهده یک دستگاه کوچک یعنی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است. ما که لشکر نیروی حفاظت نداریم. مردم، دوستداران میراث فرهنگی و سایر ارگانها باید به کمک بیایند . همه باید این حس را داشته باشند که ایران صاحب یک تمدن بزرگ است و همه باید از داشتههای فرهنگی آن دفاع کنند.