سید زاده در گفتگو با هنرنیوز:
سینمای دفاع مقدس خانه نشین نشود
یک تهیه کننده فیلم های دفاع مقدس گفت: باید همان امکاناتی که در اختیار فیلم های دیگر گذاشته می شوند به فیلم های دفاع مقدس هم اختصاص داده شوند تا این نوع سینما، مخاطب رانده شده خویش را دوباره به میدان بکشاند.
تاريخ : يکشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۴۵
سیدسعید سیدزاده تهیه کننده فیلم های دفاع مقدس در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز و با اشاره به رونمایی از مجموعه آثار برگزیده سینمای مقاومت که – شامل ۲۸ فیلم سینمایی و ۲ مجموعه فیلم مستند مرتبط با دفاع مقدس است که روز گذشته توسط موسسه رسانههای تصویری انجام شد- افزود: بی شک ارائه این مجموعه آثار، یک کار ارزشمندی است که از سوی مسئولین سینمایی کشور صورت گرفته و باید این کار را به فال نیک گرفت اما به شرطی که دوستان از ارائه این مجموعه و انتخاب فیلم هایی که در این پکیج قرار دارد ؛ نیت خیری داشته باشند. اگر نیت خیر باشد حتما نتیجه خیری را هم به همراه خواهد داشت.
وی اضافه کرد:
معتقدم سینمای دفاع مقدس نیازمند توجه بیشتر مسئولین فرهنگی به این نوع سینما است. توجه بیشتر از جنس اینکه همان امکاناتی را که در اختیار فیلم هایی که شاید از نظر فرهنگی خیلی جایگاه مناسبی هم در نظام اسلامی ندارد را هم باید در اختیار سینمای دفاع مقدس بگذارند تا این نوع سینما بتواند مخاطب خودش را به مدیران بکشد نه اینکه پیدا کند – چون سینمای دفاع مقدس مخاطب خاص خود را دارد- تهیه کننده فیلم سینمایی« زیباتر از زندگی»ادامه داد:متاسفانه مخاطب فیلم های دفاع مقدس از میدان خارج شده است و این وضعیت بعد از هجمه فرهنگی بود که نسبت به جامعه صورت گرفت به طوری که مخاطب فیلم های دفاع مقدس، خانه نشین و به حاشیه رانده شد. بنابراین اگر امکانات مناسب در اختیار سینمای دفاع مقدس قرار بگیرد حتما این ژانر سینمایی می تواند ثمر بخش باشد و نتیجه مثبتی نیز به همراه داشته باشد و به طبع آن، جامعه می تواند از فرهنگ ایثار، شهادت و فرهنگ مقاومت بهره مند شود.
سید سعید سید زاده با بیان اینکه نوع گزینش فیلم ها در این مجموعه که شامل ۲۸ فیلم سینمایی است مهم است تصریح کرد: سینمای دفاع مقدس تا کنون فراز و نشیب های زیادی را پشت سرگذاشته است و در هر دوره، فیلم های خاصی را تولید کرده است. در یک دوره ای، فیلم هایی ساخته شدند که فقط قرار بود احساسات را تهییج کنند تا حضور در جبهه ها همچنان حفظ شود هرچند که ممکن است برخی از این فیلم ها، غلو آمیز هم بوده باشند. در دوره بعدی ، سینمای دفاع مقدس به سمتی رفت که به نوعی به مخالفت با کلیت دفاع مقدس پرداخت. یعنی فیلم هایی ساخته شدند که این سوال را مطرح می کردند که ما چرا جنگیدیم؟ لذا دفاع کردن در این نوع فیلم ها به زیر سوال رفت.اما دوره بعدی ، فیلم هایی بودند که با نگاه «واقع گرایانه» ساخته شدند. یعنی هم به نقاط ضعف توجه داشتند و هم نقاط قوت و ارزش ها را تحسین می کردند. بنابراین آن دوستانی که مجموعه فیلم های دفاع مقدس را تهیه کردند باید به این مساله توجه کنند که فیلم هایی را در این بسته قرار دهند که مخاطب را از سینمای دفاع مقدس زده نکند.فیلم هایی انتخاب شوند که ارزش دیدن را داشته باشند و هجو دفاع مقدس نباشند.
به گفته این تهیه کننده سینمای ایران باید فیلم هایی در این مجموعه قرار بگیرند که مخاطب را به «ای کاش» وادار کند. یعنی مخاطب با دیدن این نوع فیلم ها به خود بگوید «ای کاش من هم در آن دوران می بودم».تهیه کننده فیلم سینمایی« پنالتی» گفت: اگر نگاهی به فیلم های تولید شده در طول بعد از انقلاب داشته باشیم حتما به یاد خواهیم آورد که بهترین فیلم ها و پر مخاطب ترین فیلم های ما ، فیلم های دفاع مقدس بودند. پس ژانر دفاع مقدس امتحان خود را هم به لحاظ تاثیرگذاری بر مخاطب و هم به لحاظ جذب مخاطب، پس داده است. فقط نیازمند یک عزم ملی برای احیای دوباره این نوع سینما است.لذا همان طوری که کشور با همیاری همه مردم در دفاع موفق شد برای انعکاس رشادت های رزمندگان نیز ما نیازمند همت و همدلی همه سینماگران و مسئولین هستیم.