رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از رویکرد انتقادی رسانه ها در پرداختن به اخبار مربوط به روز بزرگداشت فردوسی گلایه کرد و گفت: ظرفیت ها و آثار تاریخی بسیاری برای جذب گردشگر داریم و می تواند جایگزین خوبی برای نفت باشد و راهکار آن این بوده که سایت ها به ما گیر ندهند و برگزاری پاسداشت های مفاخر قداست خاصی دارد.
به گزارش هنرنیوز ، «محمدشریف ملک زاده» روز یکشنبه در همایش دستاوردهای میرث جهانی ایران در مرکز همایش های صداو سیما افزود: تاریخ یک ملت قداست دارد و نکوداشت ها و توجه به مفاخر و اندیشمندان حرمت دارد و نباید با خبر دروغ و کذب آن را تحت شعاع قرار دهیم.
وی با اشاره به ظرفیت های ایران برای جذب گردشگر اظهار داشت: وقتی این همه اثر در حال ثبت جهانی است چرا نتوانیم جایگزین خوبی برای نفت باشیم و نگرش جدیدی به کشور ارایه دهیم.
ملک زاده افزود: این کار راهکار دارد و راهکار آن این است که سایتها بی خود به ما گیر ندهند و به جزئی ترین موارد نچسبند.
رییس سازمان میراث فرهنگی صناشیع دستی و گردشگری با بیان اینکه نگاه به ایران باید مقدس باشد، ادامه داد: در تمام حوزه ها جمهوری اسلامی ایران موفق است و برای نمونه در حوزه هنرهای صناعی، آثاری که با دستان پاک ایرانی خلق شده اند قابل مقایسه با هیچ کجا نیستند.
او از مفاخر، شعرا و سردمداران علم و هنر به عنوان میراث بشری ایران یاد کرد و خطاب به رسانه ها گفت: از اینکه نگذارید اینها در عرصه بین المللی رخ نمایی کنند، دست بردارید.
وی تاکید کرد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری وظیفه دارد در این عرصه فعالیت کند زیرا میراث بشری یک ملت، نبوغ و هویت یک ملت است.
ملک زاده گفت: میراثی که می تواند فرهنگ ایرانی را در جهان معرفی کند، دست ایرانی است اما باز هم متاسفانه می بینیم نکوداشت فردوسی، تلنگر سیاسی به ما وارد می شود.
معاون رییس جمهور اظهار داشت: تا لحظه آخر در معرفی مفاخر و آثار ایرانی در این سازمان گام برخواهیم داشت و به آن افتخار می کنیم.
وی با بیان اینکه باید فرهنگ خود را به جهان عرضه کنیم، اظهار داشت: این ایرانیان بودند که توانستند با بلوغ فکری و هنری خود اسلام را به زیبایی به جهان معرفی کنند.
ملک زاده اظهار داشت: خداوند به جمهوری اسلامی ایران در تمام حوزه ها اعم از میراث فرهنگی و طبیعی و ... عنایت خاصی داشته است واین دانش و فکر و اندیشه ماست که چطور از این داشته ها استفاده کنیم.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تاکید کرد: زمانی می توانیم بگوییم که در حوزه هایی چون میراث فرهنگی و توریسم چه رتبه ای در جهان داریم که درهای ما روی تمام مردم دنیا باز باشد.
وی در ادامه به ظرفیت های ایران در جذب گردشگر اشاره کرد و افزود: ایران تنها کشوری است که می تواند شیعیان را جذب کند چون ایران کشور پاکی است.
ملک زاده در ادامه از میراث فرهنگی به عنوان برجسته ترین سند ملی هویت تاریخی یک ملت یاد کرد که می تواند در عرصه بین المللی در تبادل فرهنگ و افکار موثر باشد.
وی افزود: آثار و هویت تاریخی یک ملت اعم از ملموس و ناملموس می تواند تبادل فرهنگ را بوجود آورد که در نهایت ملت ها را به هم نزدیک می کند.
ملک زاده بر استفاده از دانش حفاظت برای صیانت از آثار میراث فرهنگی ایران تاکید کرد و گفت: سازمان میراث فرهنگی در سال های اخیر به خوبی توانسته است از جوانان و علاقه مندان به این هنر استفاده کند و دستاوردهای خوبی هم داشته باشد.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: متاسفانه برخی نگاه دیگری به این موضوع دارند و برداشت های مختلفی می کنند اما تاریخ یک ملت، اندیشه آن را می سازد.
وی با مرور روندی که ایران در ثبت جهانی آثار پشت سر گذاشته است، گفت: از سال ۱۳۰ تا ۱۳۸۴ در مجموع هفت اثر ثبت جهانی شدند؛ تحت جمشید در سال ۱۳۰۱ ثبت ملی شد اما در سال ۱۳۵۸ به ثبت جهانی رسید.
ملک زاده با برشمردن ۱۷ اثری که ایران در فاصله زمانی سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۱ در فهرست میراث ملموس یونسکو به ثبت رسانده است، گفت: در حوزه میراث ناملوس نیز ایران گام های خوبی برداشته است و از سال ۱۳۸۴ به بعد ۱۰ اثر را ثبت جهانی کرد.
وی ثبت این آثار ملموس و ناملموس را نشانگر نبوغ فکر و اندیشه و هنر ایرانی دانست و گفت: دوتا چهار هزار سال از قدمت این آثار ملموس می گذرد و این فکر و دانش ایرانی است که همچنان تازه است .
او ادامه داد: ما به دستی که این ابنیه ها را ساخه است افتخار می کنیم و بدانید جمهوری اسلامی ایران با این پیشینه تاریخی در تاریخ و تمدن بزرگی برای بشریت خلق کرده است که دنیا می تواند به آن افتخار کند.
ملک زاده از ایران به عنوان یک موزه بین المللی یاد کرد که در جای جای آن را می توان اثری را ثبت جهانی کرد.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ادامه از مجلس شورای اسلامی خواست تا در تامین بودجه مورد نیاز برای ثبت و حفاظت از آثار همکاری کند زیرا با توجه به ۳۰ هزار اثر در فهرست میراث فرهنگی کشور، حداقل به هشت هزار نفر نیروی برای حفاظت این آثار نیاز است در حالی که کل نیروهای این سازمان حدود ۱۰ هزار نفر است.
ملک زاده با تاکید بر اینکه ساختار این سازمان باید تغییر کند، اظهار داشت: اگر قرار است گردشگری جای نفت را بگیرد، باید بودجه های ویژه ای برای آن کنار گذاشت.