به گزارش هنرنیوز به نقل از ستاد خبری ششمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران: سینماحقیقت؛ نشست نقد و بررسی فیلم مستند «پرواز در آب» به کارگردانی مازیار مشتاق گوهری، و با حضور محمدتقی فهیم منتقد سینما و علی علایی منتقد مجری در سالن شماره دو سینما فلسطین برگزار شد.
در این نشست مازیار مشتاق گوهری کارگردان این مستند اظهارداشت: به دلیل ضروت، اهمیت و علاقه شخصی وارد ساخت مستندهای زیست محیطی شدم. این روزها هم با ساخت مستندهایی در مورد قاچاق پردندۀ «باز» و مرجان های چابهار مسیرم را ادامه می دهم. هدفم هم نشان دادن اهمیت محیط زیست در آثارم برای مخاطبان است.
وی افزود: بسیاری از موجودات در محیط زیست زندگی می کنند که نیاز به محافظت دارند، سینمای مستند می تواند با معرفی و ساخت فیلم در خصوص موجودات و گیاهان زیست محیطی در حفظ این گونه حیوانات و گیاهان موفق عمل کند. هر چند ساخت این گونه آثار سختی هایی هم دارد.
مشتاق گوهری تصریح کرد: جای تخم گذاری لاک پشتها مشخص نبود و ما حدود یک ماه صبر گشتیم تا جای تخمگذاری آنها را پیدا کنیم. بنابراین ساختار این گونه آثار نیاز به صرف زمان، صبر و حوصله و پژوهش فراوان دارد تا فیلمساز بتواند اثر را به سرانجام برساند. از طرفی معتقدم یک مستندساز باید در تمام کارهایی که می سازد در درجه اول به دنبال تبادل اندیشه و گسترش ارتباطات باشد .
در ادامه این نشست محمدتقی فهیم منتقد سینما هم گفت: متاسفانه در سینما و تلویزیون ایران مردم خیلی کم مستندهای زیست محیطی و دیگر گونه های مستند را می بینند . چون علاوه بر نبود فرهنگسازی در این خصوص، بیشتر این گونه مستندها ساختار و فرم خوبی ندارند؛ البته این هم دلیلی نمی شود که این گونه آثار ساخته نشوند.
وی عنوان داشت: یکی از نقص های اصلی فیلم مستند در کشورمان این است که کارگردان نمی تواند جسارت، فرصت و امکانات لازم را برای ساخت یک مستند باکیفیت داشته باشد. اما بسیاری از نشدنی ها در سینمای مستند به وسیله انیمیشن قابل اجرا و باور شده است.
فهیم اضافه کرد: در مستند آقای مشتاق گوهری یک امتیاز ویژه وجود دارد و آن این است که وی توانسته با این فیلم انقراض لاک پشت ها را نشان دهد . لاک پشت هایی که نسل شان در حال نابودی است .در کل به نظر ساخت این گونه مستندها نیاز به دانش روز وگسترده ای دارد. چرا که فیلمساز باید اطلاعات جدیدی را برای مخاطب رفاهم کند.