شهرام نوشیر مدیر دفتر تئاتر خیابانی در گفتگو با هنرنیوز از فعالیت هایش در دفتر تئاتر خیابانی گفت: مسئولیتی که در حال حاضر در آن قرار گرفته ام ویژگی اش این است که می توانم تمام تجربیاتی که در حوزه تئاتر خیابانی داشته ام و جزئی از علایق شخصی ام بوده را به نسلی که جوان پر انرژی و خلاق است انتقال دهم.
وی در ادامه افزود: همیشه جوانان برایم اهمیت داشته اند و هر بار که تیمی را برای اجرای کاری انتخاب کرده ام جوان بوده اند چرا که ایمان داشتم که جوانان می توانند در هر چیز تغییر ایجاد کنند و تنها باید فضا برایشان فراهم شود قطعا در برنامه هایم تصمیم دارم تا از جوانان استفاده کنم.
مدیر دفتر تئاتر خیابانی خاطرنشان کرد: در وهله اول مهمترین چیزی که مد نظرم است گرفتن مطالبات جزئی برخی از هنرمندان است که ابتدا باید به به شکل اداری دنبال حل آن باشم تا این کار به سرانجام برسد.
نوشیر از تنظیم چشم اندازی برای تئاتر خیابانی در سال ۹۲ گفت: سعی دارم تا تئاتر خیابانی را دارای یک چشم انداز کنیم یعنی چشم اندازی را حداقل تا چند ماه آینده تنظیم کنیم تا برای سال ۹۲ برنامه های مدون شده داشته باشیم، البته همان کارهای قبلی را نیز ادامه خواهیم داد و آنها را متوقف نمی کنیم در کنار این موارد آسیب شناسی هم در این زمینه خواهیم کرد و بررسی می شود که وضعیت تئاتر در استان های دیگر چگونه است به همین خاطر سفرهایی را تنظیم کرده ایم که قبل از اینکه بخواهیم تصمیم گیری کلانی در حوزه تئاتر خیابانی انجام دهیم برای سیاست گذاری ها، با شرایط هنری استان ها در بخش تئاتر خیابانی کاملا آشنا شویم.
کارگردان نمایش «کشتی ۱۲۶» ادامه داد: تئاتر خیابانی بایستی دارای تشکیلات اداری باشد و تمام مکاتبات و نامه نگاری ها سر و سامانی داشته باشد که بتوان برای همه چیز یک تدوین قانونی و ساختار درست کنیم و در آن ساختار یکسری اشکال را تعریف کنیم و این تعریف ها بایستی برگرفته از آسیب شناسی باشد. در تئاتر خیابانی باید کمی و کاستی ها و نقاط مثبتمان را بررسی کنیم و نقاط مثبت را برجسته کرده و نقاط منفی را از بین ببریم..
وی دیگر برنامه های دفتر تئاتر خیابانی را اینگونه تعریف کرد: بعد از پیگیری مطالبات، دومین کارم را سفرهای استانی قرار داده ام که در استان ها حاضر شوم و با هنرمندان آن استان ها صحبت کنیم، اولین سفرم را نیز از سفرهای مرزی شروع می کنم و احساس می کنم هر هنرمندی در مرز برای ما یک سرباز فرهنگی است این افراد با کمبودهای زیادی در حوزه تئاتر خیابانی مواجه هستند و آخرین استانی که تصمیم دارم تا با آن نشست داشته باشم تهران است.
شهرام نوشیر در ادامه تصریح کرد: بعد از این سفرها متناسب با نیازها و ضرورتی که در استان ها حس می کنیم یک برنامه ریزی در زمینه آموزش، پژوهش، انتشارات و اجراهای عمومی می کنیم که هر بخش از این بخش ها تدوین می شود و به یک تعریف در تئاتر خیابانی برسیم. استفاده از پیکره علمی اساتید دانشگاهی و تجارب هنرمندانی که سال ها در این حوزه فعالیت کرده اند و استفاده از تمام کارشناسان در سراسر کشور از برنامه های ما است.
این کارگردان متذکر شد: تصمیم دارم تا به شدت در خصوص آموزش در زمینه های بدن، بیان، زبان بدن و قدرت بیان کار کنیم همچنین بهره گیری از متخصصان تغذیه برای هنرمندان این حوزه تا با شرایط و محیط های اجرا سازگار شوند البته در همه زمینه های تئاتر خیابانی فضاهای تخصصی ایجاد خواهیم کرد چرا که تئاتر خیابانی به شدت به مطالعه و علمی شدن نیاز دارد.
وی افزود: ما در دفتر تئاتر خیابانی پذیرای همه هنرمندان هستیم چه در دفترمان و چه به صورت تلفنی و از هرگونه پیشنهاد و نظری دارند استقبال می کنیم. ما برای عملی شدن چشم انداز تئاتر خیابانی نیز باید با سازمان ها و ارگان ها ارتباط برقرار کنیم تا همه به اهداف سازمانی خود برسیم و از هنر تئاتر خیابانی بهره مند شویم. همچنین تصمیم داریم تا اتاق فکری داشته باشیم تا بتوانیم از تجمیع نظرات در این اتاق فکر استفاده کنیم و به این منظور با کارشناسان مجرب در این حوزه در سراسر کشور همکاری خواهیم داشت که تعدادی از این کارشناسان را شناسایی کرده ایم.
مدیر دفتر تئاتر خیابانی در پایان اظهار داشت: آغوش دفتر تئاتر خیابانی برای همه دانشجویانی که به این گونه تئاتر علاقه مند هستند باز است و دفتر تئاتر خیابانی خانه کوچکی است برای این جوانان علاقه مند. من نیز در برقراری ارتباط با این جوانان علاقه مند حتم به تمام دانشگاه های هنر چه در تهران و چه در شهرستان های دیگر خواهم رفت و با آنها روسای دانشگاه ها و دانشجویان علاقه مند در این خصوص صحبت خواهم کرد وفضا را برای ورود آنها به تئاتر خیابانی آماده خواهم کرد.