مطالعاتی درباره نیازکشورهای هدف وجود ندارد
رییس هیأت مدیره و مدیرعامل اتحادیه‌ی سراسری صنایع دستی كشور :
مطالعاتی درباره نیازکشورهای هدف وجود ندارد
مدیرعامل اتحادیه‌ی سراسری صنایع دستی كشور گفت: یكی از آسیب‌های ما این است كه برای حضور در نمایشگاه‌های خارجی هزینه می‌كنیم، اما مطالعات نداریم كه نیاز بازار كشورهای هدف را بشناسیم و بازخوردی از آن‌ها داشته باشیم.
 
تاريخ : چهارشنبه ۳۰ فروردين ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۱۰

به گزارش هنرنیوز، در نخستين همايش توسعه صادرات صنايع دستی منوچهر عبدلی ـ رییس هیأت مدیره و مدیرعامل اتحادیه‌ی سراسری صنایع دستی كشور ـ توقع‌ها و رویكردهای این اتحادیه را تشریح كرد و گفت: باید به حوزه‌های طراحی، نوآوری، اختراع، تغییر و تحول در محصولات و شبكه‌ی تأمین مواد اولیه فعالان صنایع دستی وارد شویم تا تولید را توسعه دهیم.

او تشریح کرد: شبكه‌ی توزیع صنایع دستی از سال ۱۳۸۴ با مشكل مواجه شده است و در واقع می‌توان گفت شبكه‌ای وجود ندارد. مثلا صنعت‌گری كه در خوزستان است نمی‌تواند محصولات خود را به شمال شرق كشور یا نقطه‌ی دیگری برساند، این مشكل برای تمام هنرمندان صنایع دستی وجود دارد.

عبدلی با یادآوری مشكلات مربوط به بسته‌بندی صنایع دستی، بیان کرد: این اتحادیه به‌عنوان یكی از متولیان صنایع دستی پیگیر مسأله‌ی بسته‌بندی است. همچنین تنوع زیاد رشته‌ها و محصولات و پراكندگی جغرافیایی تولید، از آسیب‌های جدی این حوزه به‌شمار می‌آید كه اتحادیه‌ی صنایع دستی به‌صورت دانش‌بنیان می‌تواند روی این مسائل كار كند.

او با اشاره به حضور ایران در نمایشگاه‌های ایتالیا و چین كه استقبال خوبی هم از آن‌ها شد، افزود: محصولات ما در این نمایشگاه تا پنج برابر قیمت فروخته شدند. این نشان می‌دهد تصور عده‌ای مبنی بر این‌كه كالای ایرانی قابل رقابت با محصولات كشوهاریی مانند چین نیست، باطل است.

وی تصریح کرد: یكی از آسیب‌های ما این است كه برای حضور در نمایشگاه‌های خارجی هزینه می‌كنیم، اما مطالعات نداریم كه نیاز بازار كشورهای هدف را بشناسیم و بازخوردی از آن‌ها داشته باشیم.

عبدلی بیان كرد: توقع بحق مجموعه این است كه اتحادیه‌های صنایع دستی بازوی اجرایی و سنگ آسیاب برای توسعه باشند تا تحول ایجاد شود.

در ادامه‌ی این گردهمایی عظیمی ـ مدیرعامل بانك توسعه تعاون با تشریح مسائل مربوط به حوزه‌ی تعاون و اتحادیه‌های كشور، اظهار کرد: استدعا می‌كنم مباحث حاكمیتی صنایع دستی و هنرهای سنتی مانند فرش یك‌دست شود.

وی گفت: سرانه‌ی اشتغال در این هنرصنعت به ۵ / ۲ میلیون تومان رسیده است و اگر بخواهیم غول اشتغال را بشكنیم، می‌توانیم با اتحادیه‌های صنایع دستی در سراسر كشور این كار را انجام دهیم.

او به ادغام صندوق مهر امام رضا (ع) و بانك قرض‌الحسنه مهر ایرانیان اشاره كرد و افزود: جذابیت جامعه‌ی صنایع دستی به‌گونه‌ای است كه با فلسفه‌ی تشكیل این دو بنگاه اقتصادی سنخیت دارد و می‌تواند از آن‌ها بهره ببرد.

عظیمی همچنین با اشاره به تفاهم‌نامه‌ی قدیمی كه با معاون اسبق صنایع دستی (تهمینه دانیالی) امضا كرده بود، تاکید کرد: شبكه‌ی بازار صنایع دستی معیوب است. ما براساس این تفاهم‌نامه حاضر هستیم تسهیلاتی تأمین كنیم تا اتحادیه‌های صنایع دستی در كشورهایی مانند چین، روسیه و حتا آمریكا و هر كشور دیگری كه لازم است نمایشگاه برگزار كنند، چون صنایع دستی تحریم‌شكن است.

وی اضافه کرد: ما می‌توانیم سرمایه‌گذار ایرانی را در این كشورها پیدا كنیم و صنایع دستی خود را با بسته‌بندی زیبا در این بازارها عرضه كنیم و پس از انجام كار، پول را به بانك بازگردانیم.

عظیمی اظهار كرد: من دوباره این پیشنهاد را به آقای صالحی مرام ـ معاون جدید صنایع دستی ـ می‌دهم كه اگر دوستان می‌خواهند نمایشگاهی را برگزار كنند ما تسهیلات لازم را در اختیار قرار می‌دهیم.

او با اشاره به اعتباری كه بانك‌ها در اختیار تعاونی‌های صنایع دستی قرار داده‌اند تصریح کرد: از سال ۱۳۶۹ تا ۱۳۸۴ حدود ۱۰میلیارد تومان به تعاونی‌های صنایع دستی داده شده است. در حالی كه در دولت‌های نهم و دهم ۴۰میلیارد تومان به تعاونی‌ها پرداخته شده است. باید اختیارات بیشتری به آن‌ها بدهیم تا به توسعه برسیم.

کد خبر: 39623
Share/Save/Bookmark