سید عباس پویا در گفتگو با هنرنیوز:
باید معاونت انیمیشن و بازیهای رایانهای تاسیس شود
یک متخصص و پژوهشگر هنرهای دیجیتال معتقد است ایران در زمینه انیمیشن و بازیهای رایانه میتواند یک سروگردن از دنیا بالاتر باشد به شرطی که شاهد تاسیس معاونت انیمیشن و بازیهای رایانهای در وزارت ارشاد باشیم.
تاريخ : شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۰۴
سید عباس پویا متخصص و پژوهشگر هنرهای دیجیتال در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرینوز در مورد پیشرفتهای ایران در زمینه بازیهای رایانهای و انیمیشن گفت: باید توجه داشته باشیم پیشرفتهایی که ایران در مورد بازیهای رایانهای در داخل کشور کسب کرده که نمود آن در خارج از کشور مثل کاندیدا شدن بازی «سیاوش» به عنوان بهترین بازی مستقل جهان است، فقط نمیتوان به همین یک دهه مرتبط باشد بلکه باید آن را مدیون سه دهه مستمر فعالیت در این حوزه دانست.
وی با بیان اینکه ما در سه دهه قبل نه تنها شاهد تحقق اندیشه و برنامهای قوی در حوزه فرهنگی نبودیم بلکه نگاه بعضی از مدیران در برخی مقاطع، حتی غلط هم بوده است ادامه داد: یکی از نگاههای اشتباهی که مدیریتهای ارشد سینمایی مرتکب میشوند این است که متاسفانه بازیهای رایانهای و انیمیشن را زیر مجموعه سینما میدانند. این در حالی است که فضای انیمیشن و بازیهای رایانهای فراتر از سطح محدود سینما است و حتی معتقدم اگر بخواهیم سینما رشد کند و حرفی برای گفتن در دنیا داشته باشد باید از نظر محتوا به فرهنگ غنی ایرانی- اسلامی که من نامش را فرهنگ توحیدی مینامم متوسل شویم.
این متخصص و پژوهشگر هنرهای دیجیتال تصریح کرد: اگر امروزه بازیهای رایانهای و انیمیشن ما موفقیتهایی کسب کرده به دلیل عقبه قوی در این زمینه بوده است که البته این قدمهای اولیه در این هنر محسوب میشود. بنابراین اگر ما امکانات بیشتری در این زمینه اختصاص بدهیم خواهیم توانست موفقیتهای بیشتر از امروز را کسب کنیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر، بازیهای رایانهای ایرانی توانسته است خودش را به دنیا اثبات کند ولی همچنان جا دارد تا در این زمینه کوشاتر عمل کند خاطرنشان کرد: من به عنوان کسی که در این حرفه بیش از ۳۰ سال است که فعالیت میکنم هنگامی که با غربیها صحبت میکنم آنان از این همه پیشرفت ایران در زمینه انیمیشن و بازیهای رایانهای، مبهوت میشوند.
مهندس پویا یادآور شد: ما اگر در بخش انیمیشن که به عنوان هنر مادر تلقی میشود دقت و ظرافت بیشتری به خرج دهیم و از سوی دیگر، مدیران ما نیز، بازنگری بیشتری در این حوزه داشته باشند. بیشک موفقیت بیشتری را شاهد خواهیم بود.
وی بازیهای رایانهای را به سه بخش «تخصص، تخیل و پشتیبانی» تقسیم کرد و اظهار داشت: کسانی که در این حوزه فعالیت میکنند توانستهاند به صورت خود جوش، گامهای موثری بردارند. بنابراین من با صراحت اعلام میکنم که در این حوزهها، نه تنها از دنیا هیچی کم نداریم بلکه در بعضی از حوزهها نیز، ایرانیها توانستهاند ایده و نوآوریهای زیادی را به دنیا تقدیم کنند.
پویا افزود: ایران به علت فرهنگ قوی و تمدن دیرینهای که دارد و با توجه به اینکه به خوبی نیز از اسلام در این فرهنگ بهره گرفته توانسته به رشد سریع و فزایندهای در این زمینه دست پیدا کند. به گونهای که ما در حوزه «تخیل» حرف جدیدی برای دنیا داریم که میتواند برای آنان بسیار جذاب و زیبا باشد. به طوری که وقتی آنان کارهای ما را میبینند واقعا به وجد میآیند البته به جز برخی از خارجیها که با نگاه سیاسی واستکبارانه منکر این پیشرفتها میشوند و حتی سرمایه گذاری میکنند تا این بخشها در ایران رشد نکند.
این متخصص و پژوهشگر هنرهای دیجیتال تصریح کرد: ایران در زمینه انیمیشن و بازیهای رایانه میتواند یک سروگردن از دنیا بالاتر باشد به شرطی که از سوی دولت حمایت و پشتیبانی شود.
وی با تاکید بر حوزه پشتیبانی اظهار داشت: اگر فعالان حوزه انیمیشن و بازیهای رایانهای به این مرحله رسیدند تنها به کمک خودشان بوده است. البته منظور من این نیست که بخشهای دولتی مثل حوزه بازیهای رایانهای، کمکی نکرده است. اما هنگامی که ما معتقدم کشورمان مورد هجمه فرهنگی غرب قرار گرفته پس باید بپذیریم که بخشهای رایانهای و انیمیشن هم میتواند شامل این هجمه فرهنگی غرب باشد. لذا ضروری است تا ما هر چه زودتر شاهد تاسیس معاونت مستقل انیمیشن و بازیهای رایانهای در وزارت ارشاد باشیم. این درحالی است که ما در حال حاضر فقط یک جزیره کوچکی به نام بازیهای رایانهای در ارشاد داریم. اما جالب است بدانیم وقتی هالیوود میخواهد مخاطب بیشتری در زمینه سینما کسب کند رو به ساخت فیلمهای انیمیشن سینمایی میکند.