پنجاه و هشتمین نمایشگاه آثار «ایران درودی» هنرمند نقاش، 15 آبان در فرهنگسرای مهر گشایش یافت. ایران درودی که اردیبشهت ماه امسال مجموعهای از آثارش را در خانه هنرمندان ایران به نمایش گذاشته بود، با مشارکت بنیادش و همچنین فرهنگسرای مهر نمایشگاهی مشتمل بر 18 اثر نقاشی خود را در محله خانی آباد مقابل دیید علاقه مندان گذاشته است.
هنرمند یعنی باوری متفاوت از آنچه طبیعت پیش روی انسان گذاشته است. در واقع آنچه به نام هنر می شناسیم، افزودن ذهنیت های یک انسان به جهان طبیعت است. هنر به معنای دریچه ای گشوده به جهان ماورا که همواره ذهن هنرشناسان و روانکاوان را به خود مشغول می کند؛ بحر عمیقیست که کمتر اندیشمندی قادر به وصف آن خواهد بود.
یک هنرمند آن چه را از عالم اندیشه اش می گذرد به جوهره طبیعت می افزاید و از دریچه ذهن بارور و خلاق خویش نقشی را به مخاطب عرضه می دارد که در واقع و در جهان محسوس امکان رویت آن نیست. در واقع اثر هنری طبیعت است از دریچه صیغل یافته ضمیر هنرمند. آثار هنری مدرن وحتی نمونه های سنتی هنر گرچه برگرفته از طبیعت است لیکن به سبب استحاله ای که در آن ایجاد می کند؛ مخاطب را به خود معطوف می دارد و سبب می شود این جوهره اصیل در ذهن او جای گیرد.
آثار ایران درودی به عنوان یک هنرمند نو اندیش اما پر سابقه در این حیطه از خلق هنری می گنجد. این هنرمند ذهن پالوده خود را به روشنی مقابل چشمان مخاطب می گذارد و دنیای عمیق امال خود را به او پیشکش می کند. آثار ایران درودی به سبب سورئالیسم عرفانی و فرازمینی قابل توجه و تامل است. عناصر کار او در سیلان رویاهای هنرمند غرق هستند. این سیلان را به راحتی می توان در فرم های نرم و مه وار آثار او تشخیص داد. بسیاری از عناصر در کشاکش میان اغراق و وضوع در یکدیگر حل می شوند و در این میان تنها عناصر کلیدی وضوح خود را به کمال حفظ می کنند. آثار درودی به سبب ماهیت رویا گونه و لطافت های بصری اش از هنرمندان هم نسل او متمایز است. این هنرمند نیاز های ذهن پر تلاطم و نا آرام مخاطبانش را به خوبی می شناسد و با آثارش اکسیری از آرامش را برای آن ها خلق می کند. به یقین بینندگان آثار او نا خود آگاه از جهان واقع جدا می شوند و برای دقایقی به رویاهای شیرین خود فرو می روند. همین خصوصیت سبب شده است تا آثار این هنرمند امروزه یکی از گونه های ارزشمند اثر هنری در جهان آشفته ما باشد. آثار ایران درودی مخاطبان بی شماری در میان مردم جامعه ما دارد. مردمی که به دستاویز این آثار برای لحظاتی از مخاطرات و تلخ کامی های معاصر خود فاصله می گیرند و مهمان جهانی مخیل می شوند.
آثار درودی حکایت از جهانی دارد که در آن واقعیت جای خود را به رویا داده است. در آثار این هنرمند؛ رنگ ها ونقش ها جدالی بر سر به چشم آمدن، ندارند. رنگ ها در کدیگر حل شده اند و فرم ها با استحکامی بی بدیل استوار و قاطع در پی هم ایستاده اند.
آن چه سبب شده است تا آثار درودی از نگاه بینندگانش به سورئالیسم مانند باشد، تخیل نهفته در چینش و انحلال رنگ ها در یکدیگر است. رنگ و فرم در آثار او حکایتی رویاگونه دارند. اشکال و مناظر در جهان ماده قابل تجربه کردن نیستند و همین خصلت آثار درودی را در ذهن ماندگار می کند. آثار او خیال را به تحرک وادار می کند و سبب می شود تا مخاطب به جهان درونی خویش راه یابد. آثار ایران درودی تا 30 آبان ماه در فرهنگسرای مهر خانی آباد مقابل چشمان علاقه مندان خواهد بود.
مینا عبدی