رونمایی از «عکس‌های تخت‌جمشید»
در کاخ گلستان رخ داد؛
رونمایی از «عکس‌های تخت‌جمشید»
نمایشگاه عکس قاجاری با عنوان «تخت‌جمشید از نگاه آنتوان سوروگین» در کاخ جهانی گلستان گشایش یافت.
 
تاريخ : چهارشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۴۰
به گزارش هنرنیوز؛ پیش از این اعلام شده بود صبح امروز (چهارشنبه ۲۰ اسفند) قرار است همزمان با افتتاح نمایشگاه عکس‌های «آنتوان سوروگین» از تخت جمشید، کتاب این نویسنده‌ اهل روس در دوره‌ی قاجار نیز رونمائی شود،‌ اما در میانه‌ی مراسم با اعتراض یکی از مدعویان، مطرح شد که در چند ماه گذشته این کتاب توسط یک ناشر و نویسنده‌ی دیگر در شیراز رونمائی شده است. 

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری پس از شنیدن توضیحات این فرد گفت: چند ماه پیش در شیراز یک نمایشگاه عکس با همین محتوا برگزار شده بود که آن جدای از این مطلب بود. عکسهای آن نمایشگاه را برای من ایمیل کرده بودند. هرکس می‌تواند با جست‌وجو در اینترنت از مطالب و عکس‌هایی که در زمینه‌های مختلف وجود دارد نمایشگاه برگزار یا حتی کتاب چاپ کند. با این وجود هرکس که به این اقدام دست بزند برای سازمان میراث فرهنگی و گردشگری قابل احترام است.

وقتی که فرد معترض گفت بنابراین نمی توان برای این عکسها لفظ پژوهش بکار برد چرا که از یک سایت خارجی برداشته شده اند، طالبیان توضیح داد که پژوهش طرق مختلف از میدانی تا آکادمیک و ... دارد.

مدیر سابق پایگاه میراث جهانی تخت‌جمشید،‌ادامه داد:‌ ما معتقد هستیم که توجه و سرمایه‌گذاری مورد نیاز در زمینه میراث فرهنگی اهمیت دارد و مردم باید از ارزش آثار تاریخی کشور آگاهی پیدا کنند. 

معاون میراث فرهنگی بار دیگر رفتار گروه تندروی داعش را چند برابر بدتر از رفتار اسکندر مقدونی با تخت‌جمشید دانست و گفت: اتفاقاتی که اسکندر برای تخت‌جمشید رقم زد یا مغول‌ها آن را انجام دادند، امروز داعش در منطقه‌ عراق و تاریخ مشترک این کشور با ایران انجام می‌دهد.

وی با ابراز تأسف شدید از فجایع داعش تصریح کرد: تخت جمشید به دست اسکندر مقدونی سوخت، اما شواهدی برای بررسی نهایی‌اش باقی مانده بود، ‌اما متاسفانه داعش همه چیز را به کلی نابود می‌کند و شواهد تاریخی را با ابزار نوین در دنیای امروزی به طور کامل از بین می برد.

او با اشاره به وجود معنویت در تخت‌جمشید افزود: باید ارزش‌های تاریخی و فرهنگی این منطقه را درک کنیم، چغازنبیل هم یک جریان مقدس دارد. در این محوطه با یک ریشه مقدس مواجه بودیم که حتی همه نظامات معماری و شهرسازی را در خود دارد، حتی زمانی که پرونده‌ی ثبت تخت‌جمشید را می‌نوشتیم به این جریان مقدس پی بردیم.
 

طالبیان بار دیگر تأکید کرد: هرکس در حد بضاعت معرفی و مستند‌نگاری میراث فرهنگی بکوشد از آن استقبال می‌کنیم. تعدادی عکس تاریخی در این زمینه جمع شده که از آنها می‌توان به عنوان یک سند استفاده کرد، ما آنها را برای تاریخ پایش می‌کنیم. این نوع دریافت‌ها باعث بهتر شدن دید در این زمینه می‌شود.


وی میراث فرهنگی را فقط یک دستگاه دولتی ندانست و افزود: میراث فرهنگی یعنی اینکه هر فرد با توجه به عشق و علاقه‌ای که به تاریخ و فرهنگ خود دارد در این زمینه تلاش بکند. 

معاون میراث فرهنگی درباره وضعیت کنونی تخت‌جمشید گفت: اکنون خواناسازی سایت و حفاظت از باقی‌مانده‌های خشتی بهتر از گذشته صورت می‌گیرد، اما نباید این نکته را از ذهن دور کنیم که ما با آرمان‌ها و آنچه که باید خوب باشد‌، هنوز خیلی فاصله داریم. 

طالبیان ادامه داد: اکنون نیز از همه موسسات علمی دنیا استقبال می‌کنیم که اگر می‌خواهند در یکی از مهمترین مجموعه‌ی دنیا کار پژوهشی انجام دهند به تخت‌جمشید بیایند.

او به در دست انجام بودن یک پروژه چندرشته‌ای در پارسه پاسارگاد اشاره کرد و افزود: این پروژه به این دلیل انجام می‌شود، چون مسائل کنونی تخت جمشید به ویژه جداره‌های بیرونی آن ایده‌ال نیستند،‌ از سوی دیگر هنوز کسی جرات ندارد از مواد شیمیایی در این محوطه جهانی استفاده کند. هرچند نسبت به گذشته درک از فضا و این سایت تاریخی بالاتر رفته است.

به گزارش هنرنیوز،«آنتوان سوروگین» عکاس گرجی و روس‌تبار حاضر در ایرانِ عصر قاجار بود. او مردی آرام، گوشه‌گیر و خوش‌برخورد و گشاده‌رو و در عکاسی استاد بود که برای کامل کردن مجموعه عکس‌های خود تمامی ایران را زیر پا گذاشت و از سوژه‌های گوناگون بهترین تصاویر را تهیه کرد. مردم، مناظر، بناهای تاریخی، آداب و رسوم، مشاغل و حرفه‌ها، اشیاء و سرانجام تمام زوایای زندگی ایرانیان سوژه عکاسی او بودند.

کد خبر: 79953
Share/Save/Bookmark