معاون گردشگری كشور اعلام کرد:
اتكا به درآمدهای گردشگری، سودی معادل دو برابر درآمدهای نفتی
معاون گردشگری كشور تأكید كرد:این یك باور عمومی و علمی است كه صنعت گردشگری، صادرات پنهان بهشمار میآید و سبب بهبود تراز صادراتی و سهم آن در تولید ناخالص ملی میشود.
تاريخ : يکشنبه ۹ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۱۵:۲۷
به گزارش هنرنیوز، همایش ملی گردشگری، توسعهی پایدار، عدم اتكا به درآمدهای نفت با حضور جمعی از مقامات گردشگری و اساتید دانشگاه و دانشجویان در سالن همایشهای صداوسیما آغاز شد. این همایش با بررسی مقالههایی دربارهی توسعهی گردشگری و جایگزینی آن برای درآمدهای نفتی تا بعدازظهر امروز ادامه دارد.
منوچهر جهانیان ـ معاون گردشگری كشور ـ در این همایش گفت: كوچكترین اتفاقها مانند افزایش یا كاهش ارز ملی میتواند تأثیر زیادی بر صنعت گردشگری داشته باشد.
وی اضافه کرد:این یك باور عمومی و علمی است كه صنعت گردشگری، صادرات پنهان بهشمار میآید و سبب بهبود تراز صادراتی و سهم آن در تولید ناخالص ملی میشود.
او با اشاره به محدودیتهایی كه كشورهای تكمحصولی در جریانهای سیاسی دچار آن میشوند، اظهار کرد: كشورهایی كه فقط به درآمدهای نفتی متكی هستند با كوچكترین مشكل، درآمد نفتیشان بلوكه میشود و آنها مجبور میشوند برای كسب درآمد، از اهداف خود چشمپوشی كنند.
معاون گردشگری كشور تأكید كرد: اتكا به درآمدهای گردشگری، سودی معادل دو برابر درآمدهای نفتی را عاید كشور میكند.
جهانیان گفت: بنابراین تكیه بر درآمدهای متعدد سبب میشود تا كشورها بتوانند در هر شرایطی به حیات خود ادامه دهند .
وی خاطرنشان کرد: كشورهایی در گردشگری موفق بودهاند كه دولت آنها تمام توان خود را برای ایجاد زیرساخت به كار برده است.
او بیان کرد: دولتها موظف هستند برای بهبود وضعیت معیشتی، از منابع گردشگری كه تا كنون بدون استفاده ماندهاند، بهرهبرداری كنند و اتكا به درآمدهای نفتی را كاهش دهند.
معاون گردشگری با اشاره به آمارهای صنعت گردشگری در سال ۲۰۱۱ میلادی، اظهار کرد: مكزیك در سال گذشته با ۲۳میلیون و ۴۰۰هزار نفر گردشگر در جایگاه دهم جهان قرار گرفت. اگر بخواهیم موقعیت خود را با این كشور مقایسه كنیم و در جایگاه دهم قرار بگیریم، میتوانیم به چهارمیلیون و ۷۷۵هزار نفر كار بسپاریم و درآمدی حدود ۴۰میلیارد دلار به كشور وارد كنیم، این رقم معادل دوسوم درآمدهای نفتی كشور میشود.
جهانیان ادامه داد: ۱۳ سال قبل، مقام معظم رهبری اشاره داشتند كه ای كاش روزی فرا رسد كه ما در چاههای نفت را ببندیم و از میراث غنی فرهنگی و جاذبههای گردشگری برای ارزآوری، ایجاد اشتغال و درآمدزایی بهعنوان جایگزین صنعت نفت استفاده كنیم. امیدوارم روزی این اتفاق روخ دهد.
معاون گردشگری تاکید کرد: در حال حاضر فضای امنی از نظر گردشگری در كشور حاكم است. این یك ادعا نیست كه ما امنترین كشور دنیا برای گردشگران هستیم، حتا گردشگرانی نیز به این موضوع اذعان دارند.