مرکز گسترش از فیلمسازان اول حمایت نمی‌کند
معاون فرهنگی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی خبر داد؛
مرکز گسترش از فیلمسازان اول حمایت نمی‌کند
معاون فرهنگی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی گفت: با توجه به تغییر رویکرد سازمان سینمایی کشور، مرکز از ساخت فیلم اول پرهیز می‏کند و در حیطه سینمای تجربی حرفه‌ای مشغول فعالیت خواهد شد.
 
تاريخ : يکشنبه ۱۸ تير ۱۳۹۱ ساعت ۱۵:۱۳


به گزارش هنرنیوز،اولین هم‌اندیشی بررسی مفهوم «سینمای تجربی»، عصر روز گذشته با حضور «شفیع آقامحمدیان» مدیرعامل، «اکبر حُر» معاون پژوهشی، «حسین خورشیدی» معاون امور فرهنگی مرکز و جمعی از اساتید و سینماگران کشور مانند هوشنگ توکلی، اکبر عالمی، محیط طباطبایی، محمدتقی فهیم، حبیب‌الله بهمنی، مریم پوریامین، رهبر قنبری و عبدالله اسفندیاری در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی برگزار شد. 

‌* همایش «دور از سایه» برای بررسی مفهوم «سینمای تجربی»
در ابتدای این نشست آقامحمدیان گفت: ما در این مرکز، به تعریف جدیدی می‌اندیشیم، از این رو لازم است که بدانیم مفهوم فیلم تجربی چیست؟ آیا فرد تازه کار می‌تواند کار تجربی انجام دهد و یا مفهوم تجربی ناظر بر تکنیک‌ها، موضوعات و فرم‌های جدید است؟
وی افزود: ما برای رسیدن به این مفهوم به طور دقیق همایش تخصصی «دور از سایه» را طرح‌ریزی کرده‌ایم که انشاالله دوستان را در ابوموسی خواهیم دید و در آنجا گفت‌وگوهای تخصصی پیرامون این بحث خواهیم داشت. اما به هر حال از همه حاضران می خواهم تا ما را در این حیطه راهنمایی کنند تا بتوانیم جهش جدی در سینمای مستند داشته باشیم. 

* با تغییر رویکرد سازمان سینمایی، مرکز گسترش دیگر فیلم اول نمی‌سازد
بر اساس گزارش روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، در ادامه این نشست حسین خورشیدی گفت: طی سال‌های گذشته اولین مفهومی که از سینمای تجربی گرفته می‏شد، اولین کار فیلمسازی بود که برای ساخت اثر خود وارد مرکز می‏شد و نام مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی بر اساس همین تولیدات شکل گرفت، اما در ماه‌های گذشته و با توجه به تغییر رویکرد سازمان سینمایی کشور، مرکز از ساخت فیلم اول پرهیز می‏کند و در حیطه سینمای تجربی حرفه‌ای مشغول فعالیت خواهد شد.
خورشیدی گفت: برای رسیدن به مفهوم سینمای تجربی سوالات زیادی در ذهن شکل می‏گیرد؛ اینکه ملاک ساخت فیلم تجربی چیست یا ساختار مولکولی یک فیلم تجربی چیست؟ در اصل مفهوم واحدی برای سینمای تجربی پیش‌بینی نشده است که یک فیلمساز با رعایت چند پارامتر می‌تواند به یک فیلم تجربی برسد.معاون فرهنگی مرکز افزود: بیشتر فیلمسازان نگاه شخصی خود هنگام فیلمسازی را مفهوم سینمای تجربی قلمداد می‏کنند که این موضوع بسیار جای بحث دارد. زمانی که صحبت از سینمای تجربی می‏شود، ذهن مخاطب بیشتر به سینمای غربی و فیلم های تاریخ سینمای غرب باز می‏گردد و تلاش مرکز گسترش بر این است تا آثار خوبی در ایران تولید شود و این نگاه به سینمای ایران باز گردد.
در این نشست، حاضران هر یک به بیان دیدگاه‌های خود پیرامون سینمای تجربی پرداختند که مشروح این صحبت‌ها، روی پایگاه خبری سینماتجربی آمده است.

کد خبر: 43123
Share/Save/Bookmark