نشست خبری دومین جشنواره تئاتر شمسه صبح امروز ۹ اسفند ماه با حضور رحمت امینی دبیر علمی جشنواره تئاتر شمسه، مهدی مشهور مدیر اجرایی و ثابیتان دبیر کل جشنواره فرهنگی هنری جشنواره شمسه در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.
در ابتدای این نشست رحمت امینی به عنوان دبیر علمی دومین جشنواره تئاتر شمسه گفت: جشنواره تئاتر شمسه با تمام جشنوارههای تئاتری مرسوم تفاوت بسیاری دارد چرا این جشنواره فرایند محور است نه محصول محور.
وی ادامه داد: پیوند تئاتر با مسائلی اجتماعی در چند سال اخیر بحث تئاتر کاربردی را کمی پیش از گذشته مورد توجه قرار داده است و این نشان دهنده نقش و اهمیت تئاتر کاربردی است. در جشنواره تئاتر شمسه، تئاتر به گونهای در محلات معرفی شده که هر شهروندی که ذوق تئاتری دارد میتواند در این جشنواره شرکت کند.
امینی در خصوص اولویت بندی انتخاب آثار برای حضور در جشنواره اظهار کرد: اولویت با آثاری بود که مربوط به محلهها و شهروندان بود، در هر محله یک دانش آموخته تئاتر به عنوان استاد هادی وجود داشت که گروهها را با تئاتر آشنا و شرایط شرکت در جشنواره را به این گروهها اعلام میکرد.
دبیر علمی دومین جشنواره تئاتر شمسه اهداف این جشنواره را این گونه عنوان کرد: هدف جشنواره تئاتر شمسه راهی برای رسیدن علاقه مندان تئلاتر به اجرا است و همچنین کشف استعدادهای شهروندان در ژانرهای مختلف تئاتر.
وی ادامه داد: در این دوره شرایط را به گونهای برای شهروندان فراهم کردهایم که معلولان، افراد خاص و همچنین کودکان زیر ۴ سال نیز در جشنواره شرکت کنند.
رحمت امینی داوران بخشهای مختلف بدین گونه معرفی کرد: در بخش صحنهای داوران ما سعیدپور صمیمی، قطب الدین صادقی و رضا بابک هستند، اردشیر صالحپور، مریم معترف و علی پویان داوران بخش خیابانی این جشنواره هستند و در بخش آئینهای سنتی، شبیه خوانی و تعزیه داوود فتحعلی بیگی و امیرکاووس بالازاده ما را همراهی میکنند.
وی در پایان گفت: نخستین مرکز هنرهای نمایشی کاربردی در ایران در آئین پایانی این جشنواره افتتاح خواهد شد.
مهدی مشهور مدیر اجرایی این جشنواره گفت: از مهرماه سال جاری ۲۲ فارغ التحصیل رشته تئاتر را به ۲۲ منطقه استان با هدف تشویق مردم برای ارتقا فرهنگ تئاتر در خانوادهها فرستادیم که نتیجه آن شرکت ۵۱۸ گروه تئاتری در این جشنواره و نهایتا پذیرفته شدن ۱۰۰ اثر برای حضور در این جشنواره است.
وی ادامه داد: در دومین جشنواره تئاتر شمسه ما در کنار دیگر گروهها شاهد حضور دو گروه تاکسی ران، گروههای خانوادگی، گروهی از کانون اصلاح تربیت و دو گروه افغانی هستیم.
مدیر اجرایی دومین جشنواره تئاتر شمسه در مورد بخشها وداوریهای این جشنواره گفت: در این دوره جشنواره بخشهای صحنهای، خیابانی، شبیه خوانی و تعزیه، کودک، نوجوان و دانش آموزی را دارد که هر کدام توسط داوران تعیین شده داوری میشود اما در بخش کودک داوری انتخاب نشده و داوری بر عهده تماشاگران کودک است.