به گزارش هنرنیوز؛پخش سریالی به نام «شیوع» در هفته جاری، جنجالها و تنشهای زیادی به بار آورده است.
داستان این سریال مربوط به ورود یک بیماری خطرناک به ایران از مرزهای شرقی و داستان مقابله سخت و نفسگیر با آن است.اما ماجرای فیلم آنجا حاشیهدار میشود که ویروس این بیماری خطرناک ( البته به صورتی کاملا ناخواسته در حالی که پشت پرده ماجرا نیروهای خارجی اشغالگر قرار دارند) توسط یک افغانستانی وارد کشور میشود.
در آستانه همه این نگاهها و تغییرات میدانی حوزه مهاجرین، پخش یک سریال حساسیتبرانگیز از پربینندهترین شبکه تلویزیونی، موجب سوءتفاهمهای بسیاری در افکار عمومی مهاجرین افغانستانی و عدالتخواهان ایرانی شده است.
تسنیم نوشت:امیر نراقیپور تهیهکننده سریال در حال پخش «شیوع» در خصوص حاشیههای این سریال صحبت کردیم و او توضیحاتی ارائه کرد.
آقای نراقیپور، سریال «شیوع» موجب واکنشهای منفی بسیار زیادی شده است و اعتراضات زیادی هم روانه سریال شما شده است. حتما خودتان هم متوجه شدهاید.اگر اجازه بدهید توضیحاتی کلی در ابتدای صحبت عرض کنم. این برای اولین بار است که در رسانه ملی، دسیسههای جدید امریکا را توسط مجموعه تلویزیونی «شیوع» رونمایی کنیم. عملیات خرابکاری که قدرت استکباری در کشورهای منطقه و به ویژه مردم کشورِ همیشه قربانی ایران انجام میدهند در رسانههای ما تاکنون غایب بوده است و این اتفاق بزرگی است.
ماجرای سریال از این قرار است که فردی در کشور دوست و برادر ما افغانستان زندگی میکرده و بدون اینکه خودش مطلع باشد مبتلا به ویروسی میشود که در کشور ما ناشناخته بوده است. وی در جریان مسافرت به کشور ایران برای ملاقات با اقوامش، به طور غیرارادی با توجه به اینکه این ویروس قدرت بالایی داشته است چند نفر از ایرانیان را مبتلا میکند. اما در ادامه کار روشن خواهد شد که افغانستانیهای عزیز و گرامی چگونه در کشف و خنثی سازی این توطئه کمک میکنند و با دانش بسیار بالای دانشمندان زیستی پزشکان ایرانی این دسیسه خنثی میشود.
امیدوارم بینندگان ما و افغانستانی های عزیز ما سعه صدر داشته باشند و ما را همراهی کنند و با چند قسمت اول قضاوت نکنند.
واقعیت این است که افغانستانیهای عزیز ما همیشه در طول تاریخ در کنار ما بودهاند و به طرز بیسابقهای حتی در دوران دفاع مقدس، ایرانیها و افغانستانیها در یک جبهه با هم جنگیدهاند که در سریال هم اشارهای به این موضوع میشود. الان هم همین است و جبهه دیگری باز شده است و دوباره کنار هم خواهیم جنگید و مگر ممکن است که به این برادران نگاه بدی داشت؟
خب آقای نراقی پور.قضایا به این سادگی هم نیست. اول اینکه همه افغانستانیهایی که وارد ایران میشوند، پیش از ورود آزمایش سلامت میدهند و بعد اجازه ورود به خاک ایران پیدا میکنند حالا چه طور در این مورد این اتفاق رخ نداده است؟این ویروس در ابتدا علایمی ندارد و به محض اینکه وارد نمایش علائم خودش میشود شناسایی میشود. مشابه ویروس آنفولانزاست و به شدت ظاهر و به سرعت فرد را از پای در میآورد. این ویروس ساخته دست بشر بوده و توسط مراجع پزشکی ایران شناخته شده نبوده و پس از آن که به جدید بودن ویروس آگاه میشوند سیستم پزشکی و پدافند غیرعامل آگاه و وارد عمل میشوند.
فرد افغانستانی به محض ورود به ایران، دارای علائم بیماری است. ما برای اداره مهاجرت فیلم نساختیم. یک موضوع علمی را میخواهیم بیان کنیم.بعید است که فیلمی همه جوانب را که در تمام اذهان میآید پوشش بدهد و اصلا امکان ندارد که فیلمی ساخته شود و همه این جزئیات را در نظر بگیرد.
اصلا این جزئیات را هم بگذاریم کنار. انتخاب یک افغانستانی برای این انتقال بیماری، اساسا انتخاب عاقلانهای نبوده است. چرا تبعات این مساله در نظر گرفته نشده. ما سالهای سال است که در کنار افغانستانیها زندگی کردهایم، تاریخ و سرشت و سرنوشت مشترکی داریم و حتی اگر چنین هم نبود، اصولا این مساله منجر به تهدید شدن کرامت انسانی مهاجرین خواهد شد.اصلا چنین چیزی نیست. مگر ممکن است ما در مورد برادران و خواهران افغانستانیمان چنین فکری کرده باشیم؟ ما در بسیاری از سنگرها با برادران افغانستانی خودمان در یک سنگر جنگیدیم و اینجا هم یک جبهه جدید است. جلوتر که برویم متوجه خواهید شد که مهاجرین افغانستانی هم اینجا چگونه به کمک ایرانیها میشتابند و چگونه ایرانیها و افغانستانیها در کنار هم قرار میگیرند.
ماجرا هم واضح است یعنی اینگونه اقدامات فاز جدید تهاجم استکبار است که بخشی از آن را در تهاجم فرهنگی دیدیم و سعی شده که مردم و مخاطبان و حتی جامعه با فعالیتهای سازمان پدافند غیرعامل آشنا شوند.
برخی از این موارد هم اجتناب ناپذیر است و نمیتوانیم بگوییم که دشمنان اسلام مردم منطقه را قربانی سوء نیتهای خود نکردند. این مواردی که در سریال «شیوع» نمایش داده میشودوجود داشته و آنها برای پیشرفت خود یا ارتقای قدرتشان، مردم منطقه را نیز به راحتی قربانی اهداف خود میکنند.
آقای نراقیپور،باز هم ما نمیتوانیم بپذیریم که با هر توجیهی،با پخش این سریال به برادران از جان نزدیکتر افغانستانی ما، از این به بعد به شکل دیگری نگاه شود. حتی اگر تاریخ و سرنوشت و سرشت مشترکی هم نداشتیم این بی عدالتی در حق یک سری انسان است. اصلا بحث ملیت اینجا مطرح نیست.این منطق داستان است. یعنی در دید بازتر اگر به این موضوع نگاه کنید متوجه میشویم که اگر فرد ایرانی هم وارد محیط آلوده شود ممکن نیست که از آن در امان بماند. چنین تصوری کاملا اشتباه است. و اگر با دقت نگاه کنید متوجه میشوید که وی یک انسان است و وارد منطقه آلوده شده که میتواند آلودگی را نیز منتقل کند و به هیچ عنوان نیز انگشت اتهام به سوی فرد مبتلا نیست بلکه به سوی کشورهایی است که قصد دارند تا بوسیله مردم به کشور ایران آسیب وارد کنند. حتی این اتفاق در مورد خودمان هم رخ داده است. یعنی خیلی از ایرانیها در حج به بیماری مبتلا شدند و آمدند، باید بگوییم که ایرانیها ناقل بیماری هستند و به آنها بد نگاه کنیم؟
این قیاس درستی نیست. اصلا شرایط حضور مهاجرین و پسزمینههای حضور آنها در داخل ایران کاملا متفاوت است.در هر صورت مهاجرین افغانستانی دلخوریهای زیادی از این سریال پیداکردهاند و میگویند که این سریال به تصویر افکار عمومی ایرانی از مهاجرین لطمه زده است. دوست داریم حرف آخر شما را هم بشنویم.برادران افغانستانی در تمام عرصه ها دوستیشان را به ما نشان دادند و در دفاع از اسلام دوشادوش ما جنگیدند. باید بگویم که قضاوت زودهنگام نداشته باشند و بیننده قسمتهای آینده سریال «شیوع» باشید.اگر ما تمام افغانستانیهای فیلم را ناقل بیماری نشان میدادیم، ممکن بود که این حرف درست باشد، اما در قسمتهای آینده خواهید دید که شخصیتهایی افغانستانی وارد ماجرا میشوند که علاوه بر اینکه ناقل بیماری نیستند، کمک شایانی هم به دفع این دسیسه خواهند کرد و در مجموعه تصویر خوبی از افغانستانیها نمایش داده خواهد شد.