مكان قبلی موزه هنرهای ملی فضایش كوچك است، به آنجا برنمی‌گردیم
رییس سازمان میراث فرهنگی در جمع خبرنگاران:
مكان قبلی موزه هنرهای ملی فضایش كوچك است، به آنجا برنمی‌گردیم
رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری معتقد است: ما ورود هفت‌میلیون گردشگر به كشور را تكلیف كرده‌ایم كه بشود و باید انجام شود.
 
تاريخ : سه شنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۰ ساعت ۱۶:۱۰
به گزارش هنرنیوز، سیدحسن موسوی امروز (سه‌شنبه، ۲۵ بهمن‌ماه) در حاشیه‌ افتتاح كارگاه آموزشی «مدیریت بحران در موزه‌ها و مخازن نگهداری اموال تاریخی ـ فرهنگی» در جمع خبرنگاران گفت: موزه‌ی ملی ایران ۷۴ سال پیش ساخته شده است. پس ناگزیریم برای حفاظت از اشیای نفیس موجود در این موزه، موزه‌ی جدیدی را با بنایی بهتر ایجاد كنیم. ما به‌لحاظ آثار و اشیا، بهترین در دنیا هستیم؛ ولی به‌لحاظ بنا به تقویت نیاز داریم. به همین دلیل، قصد داریم با حمایت دولت، بنایی جدید را بسازیم.

وی افزود: موزه‌ی ملی مفهوم خاص خود را در سطح دنیا دارد و بخشی از آثار و نفایس كشور در این موزه نگهداری می‌شوند. به همین دلیل، باید همه‌ی آثار موزه‌ی ملی را به مكانی جدید منتقل كنیم.

موسوی همچنین درباره‌ی وضعیت موزه‌ی هنرهای ملی، بیان كرد: قصد داریم در ارگ آزادی با استفاده از آثار موزه‌ی هنرهای ملی، موزه‌ی هنرهای سنتی ملی را تشكیل دهیم. مكان قبلی این موزه یك فضای كوچك بود، به همین دلیل به آنجا برنمی‌گردیم. موزه‌ی هنرهای سنتی هنوز شكل نگرفته است و در حال نهایی كردن طرح‌های آن هستیم.

رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری درباره‌ی چگونگی بازیابی مخازن موزه‌ها و میزان رشد بودجه برای آن‌ها در كشور، اظهار کرد: برای موزه‌ی ملی و مخازن آن باید بودجه‌ها رشد و جهشی ویژه داشته باشند. دولت در این زمینه حساسیت بالایی دارد. پیش از این‌كه بلایی سر موزه‌ی ملی بیاید، باید آن را منتقل كنیم.

معاون رییس‌جمهور همچنین درباره‌ی میزان رشد بودجه‌ها در این سازمان در بخش‌های عمرانی، گفت: امسال حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد رشد در همه‌ی زمینه‌ها در حوزه‌ی میراث فرهنگی و گردشگری داشته‌ایم. اكنون نیز با ایجاد یك كارگروه در حال شناسایی پروژه‌های اولویت‌دار در كشور هستیم تا با شناسایی و معرفی آن‌ها، براساس اولویت‌ها پروژه‌ها را اجرا كنیم.

وی در پاسخ به این پرسش كه چگونه می‌توان در سال آینده هفت‌میلیون گردشگر را به كشور وارد كرد در حالی كه به نظر می‌رسد شرایط برای این كار مناسب نیست، توضیح داد: من تكلیف كرده‌ام كه این اتفاق بیفتد و از رسانه‌های داخلی می‌خواهم كه به این موضوع كمك كنند. ما را تحریم می‌كنند تا گردشگر به ایران وارد نشود. ما این كار را تكلیف كرده‌ایم كه بشود و باید انجام شود. برای این كار باید از همه‌ی ظرفیت‌های كشور كمك بگیریم، چون ما به‌تنهایی قادر به این كار نیستیم.

رییس سازمان میراث فرهنگی اظهار کرد: ایران جزو كشورهایی است كه یك مسافر هنگام ورود به آن احساس امنیت ۲۵ درصدی دارد، ولی در زمان خروج از كشور، احساس امنیت ۹۵ درصدی دارد.

موسوی گفت: نمایش آثار موزه‌یی، سامان‌ بخشیدن موزه‌ها و اقداماتی دیگر در این زمینه یكی از رویكردهای ما برای جذب گردشگران خارجی است. در هیچ موزه‌ای در دنیا به اندازه‌ی موزه‌ی ملی ایران اثر وجود ندارد.
وی تاکید کرد: بر اثر بی‌كفایتی مدیران در گذشته‌های دور، باستان‌شناسان را از خارج از كشور برای كاوش قبول می‌كردیم و در نهایت، هیچ‌چیز عاید ما نمی‌شد؛ ولی اكنون تأكید می‌كنم كه باید با ایجاد ظرفیت‌های علمی، داشته‌های خود را انتشار دهیم تا آن‌ها را به جهانیان بشناسانیم.

وی درباره‌ی امكان توقیف و حراج الواح هخامنشی در آمریكا، تصریح کرد:براساس پیگیری‌های كارشناسان و حقوق‌دانان سازمان میراث فرهنگی مشخص شد این قضیه فقط در حد یك پیشنهاد از سوی یكی از كمیته‌های سنا در آمریكاست. كارشناسان ما می‌گویند این قضیه به نتیجه نمی‌رسد و برخلاف مقررات بین‌المللی است. پس این كار شدنی نیست و با هیچ قاعده‌ی بین‌المللی نیز نمی‌خواند.

رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به در دستور كار قرار داشتن موضوع تسهیل صدور روادید، تشریح کرد: پیگیری‌هایی با وزارت امور خارجه در این زمینه انجام داده‌ایم و معاون كنسولی این وزارتخانه قول‌های خوبی به ما داده است. دولت در همه‌ی زمینه‌ها در حال كمك به این سازمان است.

او درباره‌ی امكان لغو روادید بین ایران و چین، گفت: این امر به سیاست‌های همه‌ی بخش‌های كشور بازمی‌گردد. ما در حال صحبت با وزارت امور خارجه هستیم. دستگاه‌های ذی‌ربط نیز باید در این زمینه اقداماتی را انجام دهند. وزارت امور خارجه با حساسیت در حال تعقیب این قضیه است و نظرها درباره‌ی آن مثبت است.
کد خبر: 37328
Share/Save/Bookmark