گزارش هنرنیوز از نشست رسانهای پنجمین جشنواره داستان انقلاب؛
فردی: ادبیات داستانی به یمن نگاه انقلابی جان تازهای یافته است
نشست رسانهای پنجمین جشنواره داستان انقلاب با حضور امیرحسین فردی، مدیر آفرینشهای ادبی، دبیر هنری این جشنواره و علی قربانی مدیر مرکز محافل و جشنواره و دبیر اجرایی جشنواره صبح امروز در سالن اندیشه حوزه هنری برگزار شد.
تاريخ : شنبه ۷ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۵۴
به گزارش هنرنیوز در آغاز نشست فردی ضمن اشاره به برگزاری پنجمین دوره جشنواره داستان انقلاب تصریح کرد: اگر توفیقی در ادبیات داستانی داریم، این توفیق فقط به نویسندگان و برگزار کنندگان بر نمیگردد و به واقع بخشی از این موفقیت مرهون زحمت رسانه هاست.
وی با بیان این مطلب افزود: رسانهها نقش عمدهای در پیشرفت و تعالی ادبیات داستانی دارند لیکن داستان دشواریهای خاص خود را دارد و در مقایسه با سایر هنرها بسیار پیچیده و دشوار است؛ زیرا که برای یک داستان باید ساعتها و روزها وقت گذاشت اما هنگام تماشای یک فیلم یا تئاتر به سادگی میتوانید آنچه را میخواهید ببینید ولی برای اظهار نظر پیرامون یک رمان وقت بیشتری لازم است، این است که ادبیات داستانی مشکلات خاص خود را دارد.
مدیر آفرینشهای ادبی حوزه هنری با نگاهی بر روند ادبیات داستانی پس از انقلاب گفت: با کوشش همه عناصر و عوامل، ادبیات داستانی بعد از انقلاب جان تازهای گرفته و ما شادابی خاصی در آن احساس میکنیم، مخصوصا در داستان انقلاب توجهات ویژهای صورت گرفته که سابقه نداشته است و اذا اینک اعلام میکنیم که این حرکت داستانی مورد اقبال نویسندگان متعهد به انقلاب اسلامی قرار گرفته است که بخشی از این توفیق به اطلاع رسانی رسانهها بر میگردد اما هرچه پیش برویم دشواری کار بیشتر میشود و نیازمند تلاش و دقت مضاعف است.
وی در پاسخ به این پرسش که چه تشویقهایی بدین منظور در نظر گرفته شده است اظهار داشت: برای شرکت کنندگان تشویقهایی در نظر گرفتهایم که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آن را تقبل کرده است و سپس آثار را انتشارات سوره مهر
” با کوشش همه عناصر و عوامل، ادبیات داستانی بعد از انقلاب جان تازهای گرفته و ما شادابی خاصی در آن احساس میکنیم، مخصوصا در داستان انقلاب توجهات ویژهای صورت گرفته که سابقه نداشته است “
با رویکرد حمایت گرانه منتشر خواهد نمود.
وی افزود: آنچه باعث رونق این جریان میشود دلبستگی نویسندگان ما به انقلاب است؛ امروز نویسندگان ما میدانند باید این واقعه عظیم را بدون تحریف بنویسند که این انگیزه فراتر از انگیزههای مالی و مادی است زیرا که انقلاب اسلامی اساسیترین واقعه در تاریخ کشور است و باید سخت در آن دقت شود.
دبیر هنری جشنواره خاطرنشان نمود: چنانچه موضوع جشنواره را آزاد اعلام میکردیم دشواری وجود نداشت اما تعیین موضوع انقلاب سختیهای و شیرینیهای خاص خود را داشت.
وی در خاتمه تصریح نمود: درست است که همه آثار برگزیده منتشر خواهند شد اما برخی از آثار خوبی که در جشنواره حائز رتبه نشده باشند نیز به همت سوره مهر منتشر خواهند شد و از حق التالیف بهرهمند میشوند.
در ادامه قربانی با بیان اینکه سالانه تعداد شرکت کنندگان جشنواره داستان انقلاب افزایش مییابد گفت: در دوره اول حدود ۲۴۰ اثر که مهمترین آنها «شاه بیشین» محمدکاظم مزینانی و «تالار پذیرایی پایتخت» محمدعلی گودینی بود شرکت داشتند که این رقم در دورهها ی بعد به تعداد ۳۶۴ و ۳۲۰ ارتقا یافت و نهایتا در دور پنجم ۳۴۷ اثر تا ۱۵ آذر ماه به دبیرخانه جشنواره رسید که ۲۲۸ هنرمند این آثار را ارسال نموده بودند.
وی افزود: داوریهای اولیه در دیماه برگزار شد و در نهایت در مرحله پایانی کل آثار رسیده شامل ۲۱۰ اثر در بخش داستان بزرگسال، ۸۲ اثر داستان نوجوان، ۳۴ اثر رمان بزرگسال و ۲۰ اثر رمان نوجوان بود که به مرحله نهایی راه پیدا کردند.
دبیر اجرایی این جشنواره در تکمیل این آمار تصریح کرد: در نهایت در بخش رمان و داستان بلند ۸ اثر، داستان بزرگسال ۳۴ اثر، داستان کودک و نوجو. ان ۱۷ اثر به مرحله نهایی راه یافتند.
قربانی جوایز هر بخش را به شرح زیر اعلام نمود: در بخش رمان و داستان بلند اثر برگزیده اول ده میلیون تومان، نفر دوم هفت میلیون تومان و نفر سوم پنج میلیون تومان است، همچنین در بخش داستان کوتاه نفر اول سه میلیون، نفر دوم دو میلیون و نفر اول یک میلیون تومان جایزه خواهند گرفت.
وی تصریح نمود: در مراسم پایانی از پیشکسوتان این حوزه تجلیل خواهیم داشت، علاوه بر آن صبح روز برگزاری جشنواره کارگاههایی برگزار خواهد شد که اساتید آن راضیه تجار، فیروز زنوزی جلالی، حسین فتاحی، سمیرا اصلانپور و خسرو باباخانی خواهند بود.
گفتنی است پنجمین جشنواره داستان انقلاب ۱۸ بهمن ماه ساعت ۱۶ در سالن سوره مهر حوزه هنری برگزار میشود.