فتاحی: کار سفارشی هم اگر با خط فکری نویسنده بخواند، دلی می‌شود
با راویان خاطرات فرماندهان/2/
فتاحی: کار سفارشی هم اگر با خط فکری نویسنده بخواند، دلی می‌شود
 
تاريخ : دوشنبه ۱۵ شهريور ۱۳۸۹ ساعت ۱۲:۳۱
نویسنده «تکه‌ای از آسمان» معتقد است زمانی که یک کار سفارشی را فکر و ذهنیت نویسنده همخوانی داشته باشد، در نهایت یک کار دلی از آب در می‌آید که آسیب کار سفارشی را ندارد.

حسين فتاحي یکی از نویسندگان مجموعه «قصه فرماندهان» است. او زندگينامه سردار شهيد محمد بروجردي كه علاوه بر قصه كردستان، شامل مبارزات قبل از انقلاب او نيز هست، را به نگارش در آورده و در این کتاب، شرح حال مسيح كردستان را موجز و البته به صورت داستاني روايت كرده است. فتاحي در سه حوزه تأليف، ترجمه و بازنويسي آثار كلاسيك فارسي براي كودكان و نوجوانان آثار متعددي منتشر كرده كه «آتش در خرمن» و «پسران جزيره» در زمينه ادبيات پايداري است و «عشق سال‌هاي جنگ» رمان ديگر او از سوي نشر قدياني تاكنون شش بار تجديد چاپ شده است. «مدرسه انقلاب»، «كودك و توفان»، «اميركوچولوي هشتم» و بازنويسي «قصه‌هاي شاهنامه» و «سمك عيار» از ديگر آثار اوست. هم چنین «تکه ای از آسمان» این نویسنده به چاپ دهم رسیده بود. این نویسنده درباره فعالیت خود در مجموعه «قصه فرماندهان» و آسیب های یک کار سفارشی، به خبرنگار ادبی هنر‌نیوز گفت: اگر نویسنده هر کاری، به صورت حرفه ای کار کند و کسی که می خواهد سفارشی دهد، سراغ نویسنده‌های حرفه‌ای برود، مشکلی در نگارش آن کتاب ایجاد نخواهد شد.

یکی از دلایل موفقیت «قصه فرماندهان» هم همین مساله بود که به سراغ افرادی رفتند که پیش از این هم کارهای داستانی و با ذوق انجام داده بودند. وی معتقد است نویسنده‌ای که برای خود جایگاهی دارد و اعتباری، با انجام یک کار سفارشی سطح پایین چهره خود را خراب نمی‌کند و حتی اگر هم سفارشی قبول کند آن را با تمام وجود انجام می‌دهد تا انگ سفارشی بودن نخورد.

فتاحی با اشاره به عدم موفقیت برخی کارهای سفارشی در جذب مخاطب، این مساله را ناشی از روند غیر حرفه‌ای چه در انتخاب نویسنده و چه در چگونگی نشر کتاب دانست.

نویسنده «تکه از آسمان» در ادامه تصریح می‌کند: اگر کمی تامل داشته باشیم، متوجه می‌شویم که نویسندگان بزرگ تاریخ ادبیات نیز سوژه‌هایی را به خود سفارش داده اند، نویسنده احساس کرده چیزی در اطراف او رقم خورده و آن را بستری برای نگارش رمان و یا سایر گونه‌های ادبی خود کرده است؛ گاهی من نویسنده کاری را به خودم سفارش می‌دهم و در نهایت کتابی چون «آتش در خرمن» منتشر می‌شود و گاهی هم یک نهاد یا فرد دیگری سفارشی می‌دهد و «تکه‌ای از آسمان» را می‌نویسم. به طور حتم اگر این اثر که سفارش دیگران است، با خط فکری‌ام نخواند، آن را قبول نمی کنم و اگر این کار را بکنم، در نهایت یک اثر از سر احتیاج از آب در می‌آید.

این نویسنده ادامه داد: به اعتقاد من کار سفارشی به خودی خود، هیچ مشکلی ندارد و مشکل تنها جایی پیش می‌آید که نویسنده بدون در نظر گرفتن اعتقاد و برای رفع احتیاج و یا مواردی از این دست آن را انجام دهد. فتاحی با بیان این که در کشور ما هر دو این اتفاق‌ها افتاده است و همیشه کارهای سفارشی دلی و از سوی دیگر کارهای سفارشی سطحی داشته‌ایم، اظهار کرد: معمولا این کارهای سفارشی دسته دوم، هیچ گاه به دل خواننده نمی شنینند و در نشر ناموفق می‌شوند.

وی هم‌چنین درباره شیوه نگارش کتاب «تکه‌ای از آسمان» نیز اظهار کرد: پیش از من، کسی با خانواده سردار شهيد محمد بروجردي صحبت کرده و اطلاعات کامل را جمع آوری کرده بود. تنها کتاب را برای ویرایش به من دادند و برای یکی از ارگان‌های استان قم، آن را انجام دادم. در نهایت «تکه‌ای از آسمان» را بر اساس اطلاعات آن کتاب نوشتم و خودم مستقیم به دنبال جمع آوری اطلاعات نرفتم.



کد خبر: 16268
Share/Save/Bookmark