«شعرهاي رنگي» كيومرث‌ منشي‌زاده نقاشي شد
 
تاريخ : شنبه ۳ مهر ۱۳۸۹ ساعت ۱۱:۱۶
شعرهاي رنگي كيومرث‌ منشي‌زاده در قالب تابلوهاي نقاشي به تصوير كشيده شد.

به گزارش هنر نيوز ،اين شاعر در گفت‌وگو با ايسنا، از برپايي يك نمايشگاه نقاشي بر اساس شعرهاي رنگي‌اش خبر داد و گفت: اين نمايشگاه با نقاشي‌هاي مرجان شكري برگزار مي‌شود.

منشي‌زاده توضيح داد كه شكري بر اساس 40 شعر رنگي از مجموعه‌ي شعرهاي او، تابلو‌هاي نقاشي كشيده است كه اين آثار از روز جمعه (نهم مهرماه) ساعت 17 در گالري آرت‌سنتر (خانه‌ي هنر) به نمايش درخواهد آمد.

او در توضيحي درباره‌ي «شعر رنگي» مي‌گويد: شعر معاصر جهان تا پيش از «شعر رنگي»، شعر سياه و سفيد بود و درواقع، در آن شعر، رنگ نبود. در «شعر رنگي» مخاطب با كلمه‌هاي رنگي و تصاوير روبه‌روست. درواقع، عمده‌ مسأله‌ي «شعر رنگي» كلمه است؛ منتها كلماتي كه در خود رنگ‌هايي را دارند. مثلا در شعر قديم، طوطي رنگ سبز را تداعي مي‌كرد و يا برف رنگ سفيد را؛ درواقع اين كلمات خود رنگي نبودند؛ بلكه رنگي را براي مخاطب تداعي مي‌كردند. من به اين فكر افتادم كه به جاي تداعي رنگ‌ها، آن‌ها را به شعر بياورم و مخاطب با شنيدن آن‌ها به تصوير رنگ‌ها پي ببرد.

او تفاوت شعر رنگي را با جريان عمومي شعر معاصر تنها در رنگي بودن كلمات مي‌داند و عنوان مي‌كند: من دوست ندارم شعرهايم سياه و سفيد باشد. تفاوت «شعر رنگي» با سياه و سفيد، شباهت نزديكي دارد با تفاوت فيلم‌هاي سياه و سفيد و رنگي و به اعتقاد من، اين‌كه شعري رنگي شده باشد، مهم است. راستش من در ادامه‌ي شعرهايم حركت كردم تا به «شعر رنگي» رسيدم. پيش‌ از اين، از رياضيات در شعرم استفاده مي‌كردم و اكنون در پي تجربه‌اي ديگر، كلمات رنگي را براي سرودن شعرهايم به كار مي‌گيرم.

كيومرث منشي‌زاده متولد اول بهمن‌ماه سال 1324 در كرمان است. از او تا كنون كتاب‌هاي «شعر رنگي»، «راديكال صفر»، «قرمزتر از سپيد»، «سفرنامه‌ي مرد ماليخوليايي رنگ‌پريده»، «آبنوس» و «ساعت سرخ در ساعت 25» منتشر شده است.





کد خبر: 17258
Share/Save/Bookmark