آثار «خوروین» بازگشته از بلژیک تقلبی نیستند
معاون میراث فرهنگی تأکید کرد:
آثار «خوروین» بازگشته از بلژیک تقلبی نیستند
معاون میراث فرهنگی ضمن رد احتمال تقلبی بودن آثار بازگشتی از بلژیک تأکید کرد: انتشار تصاویر و مطالب منتشر شده درباره‌ی آثار «خوروین» پیش از قاچاق به بلژیك مهمترین دلیل بر اثبات رد این احتمال است.
 
تاريخ : جمعه ۵ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۰۴
محمد حسن طالبیان درباره‌ی احتمال تقلبی بودن آثار بازگشته از بلژیک با اشاره به این که آثار « خوروین»حاصل حفاری‌های علمی بوده‌اند،به خبرنگار هنرنیوز توضیح داد: پیش از قاچاق این اشیا به خارج از کشور،"لویی واندنبرگ" ـ باستان‌شناسی كه چند سال در محوطه «خوروین» كار مطالعه و كاوش انجام داده بود، كتابی با عنوان «قبرستان متروپل خوروین» شامل تصاویر و اطلاعاتی از ۳۲۰ شی از این محوطه منتشر می‌كند، ، هم‌چنین رومن گیرشمن نیز اقدام به انتشار چند تصویر و مطلب دیگر از این محوطه‌ی تاریخی در كتاب دیگری می‌كند، كه این دو مهمترین مدرك ما برای اصیل بودن این آثار است.

وی با تأکید بر این که در طول ۵۰ سال گذشته این آثار در دانشگاه و موزه مورد مطالعه قرار گرفته‌اند، افزود: اما بسته‌بندی آنها از سال ۱۳۶۰ و با آغاز بحث دعوی حقوقی آن صورت گرفت.

معاون میراث فرهنگی اضافه کرد: روند این پرونده قدری شبیه به جریان‌های فرهنگی مانند الواح هخامنشی است اما‌ در بلژیك خوشبختانه به این قضیه اهمیت داده‌اند كه جریان به گونه‌ای باشد تا بتوانیم كار را به خوبی جمع كنیم.

او همچنین درباره‌ی نمایش آثار «خوروین» در موزه‌ای در البرز توضیح داد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده پس از بررسی دقیق این اشیا در موزه‌ی ملی و ثبت و ضبط دقیق اطلاعات و شناسنامه‌دار شدن آن‌ها، به همراه بیش از ۲۰۰ شی دیگر موجود از خوروین در موزه‌ی ملی ایران نمایشگاه‌های مختلفی تا نوروز ۹۴ از این اشیا در موزه ایران باستان برپا شود. پس از آن در صورتی‌كه اداره‌ی میراث فرهنگی البرز امكان تهیه‌ی یك مکان مناسب و موزه‌ی ویژه را داشته باشد، این آثار به البرز منتقل می‌شوند.

طالبیان با اشاره به این که براساس تحقیقات‌های انجام شده در حال حاضر از این محموله چیز دیگری در بلژیك باقی نمانده است، درباره مرمت آنها گفت: براساس اطلاعات اشیای ارزشمند خوروین ۱۵ سال در بسته‌بندی‌های خاصی نگهداری شده و بنا بر حکم دادگاه هیچ کس اجازه‌ی بازکردن این بسته‌ها را نداشته است، بنابراین با توجه به اینکه این آثار زمان بسیار زیادی در حالت بسته‌بندی شده نگهداری شده‌اند، به مرمت‌های مختصری نیاز دارند.
کد خبر: 77748
Share/Save/Bookmark