به گزارش هنرنیوز به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، اكبر صحرایی برگزاری جشنواره شعر و داستان جوان سوره را با توجه به ركودی كه جشنواره ها طی چند سال گذشته داشته اند، مثبت ارزیابی كرد و گفت: در دهه قبل جشنواره های ادبی زیاد دولتی و خصوصی برگزار می شدند اما در حال حاضر به دلایل مختلفی جشنواره های زیادی رو به تعطیلی گذاشته اند و با كمبود آنها مواجه هستیم.
وی افزود: تداوم برگزاری جشنواره شعرو داستان جوان به صورت زنده و پویا یك موفقیت محسوب می شود ضمن اینكه نباید از آفت شناسی آن غافل شویم. این جشنواره در بروز استعدادهای جوان كمك می كند اما بیشتر جشنواره ها در دور تسلسل و كلیشه گرفتار شده اند و نتوانستند خودشان را با ادبیات وفق دهند.
صحرایی بر لزوم داشتن نقشه راه و استراتژی دراز مدت و كوتاه مدت در جشنواره سوره تاكید كرد و گفت: ما در طی ۱۰ دوره برگزاری جشنواره شعر و داستان نتوانستیم استعدادهای كشف شده و برگزیده های خود را سازماندهی كنیم و آنها را در مسیری قرار دهیم تا به شكوفایی استعدادهای آنان منتهی شود و از نویسنده و شاعر مبتدی به حرفه ای تبدیل شوند.
برگزیده پنجمین جایزه ادبی جلال آل احمد اضافه كرد: اكنون این سوال مطرح می شود كه با برگزیدگان دوره های قبل این جشنواره چه كرده ایم؟ آیا به غیر از این است كه عمده آنها به حال خود رها شدند زیرا ما كاشت انجام داده ایم اما نتوانستیم برداشت كنیم؛ با برگزاری جشنواره هزینه های زیادی صرف می شود اما بدون برنامه ریزی صحیح این هنرمندان جوان به حال خود رها می شوند.
وی تصریح كرد: می توان بعد از شناسایی استعدادها، تشكیلاتی را دایر كرد تا از طریق چاپ آثار و برگزاری كارگاه های آموزشی مورد حمایت قرار گیرند. این هنرمندان می توانند باعث ترویج شعر و داستان متعهد در شهرهای خود شوند.
نویسنده كتاب "حافظ هفت" به نبود سوژه های مناسب انسانی و اجتماعی در میان نویسندگان و شاعران اشاره كرد و گفت: با برگزاری كارگاه های آموزشی برای برگزیدگان جشنواره می توان آنها را به سمت سوژه های مختلف سوق داد. مثالا در جشنواره ای كه به عنوان داور حضور داشتم، نزدیك به ۱۰۰ درصد آثار سیاه و كدر و غیر قابل چاپ بودند كه این خروجی نشان دهنده نداشتن نقشه راه و رها شدن نویسنده به حال خود است.
وی با تاكید بر الگو سازی برای نویسندگان و شاعران جوان، افزود: هر نویسنده حرفه ای برای خود راهنمایی دارد كه به عنوان الگو از او وام می گیرد اما در حال حاضر نویسنده و شاعران زیادی هستند كه الگویی برای آنها معرفی نشده است. باید نویسندگان حرفه ای در كنار استعدادهای تازه قرار گیرند و از آنها بیاموزند.
این نویسنده شیرازی معتقد است معرفی الگوی مناسب در كارگاه های آموزشی شعر و داستان به شدت بر استعدادهای جوان تاثیر می گذارد.
صحرایی ادامه داد: جهان غرب از الگو سازی به نحو احسن استفاده كرد اما متاسفانه ما با توجه به داشتن الگوهای زیاد در زمینه شعر و داستان اقدامی انجام نداده ایم.