دکتر عماد الدین فیاضی در گفتگو با هنرنیوز؛
راه برای پژوهش و تاریخ نگاری دفاع مقدس هموار است
تاريخ : يکشنبه ۱ آبان ۱۳۹۰ ساعت ۱۳:۵۹
دکتر عمادالدین فیاضی گفت: زمینه های تحقیق و تفحص تاریخ نگاری دفاع مقدس فراهم است.
دکتر فیاضی در گفتگو با خبرنگار سرویس کتاب و ادبیات هنرنیوز در خصوص پیوندهای مشترک خاطره و تاریخ و مناسبات آن در حوزه تاریخ نگاری و خاطره نویسی دفاع مقدس گفت: تا کنون در حوزه خاطره نویسی دفاع مقدس مطالب و کتب متعددی نگاشته شده است اما در حوزه تاریخ نگاری جنگ آثار علمی و مستند کمتر انتشار پیدا کرده است و در واقع در این میان توازنی بین آنچه که به عنوان تاریخ دفاع مقدس شناخته شده با اسناد و مدارک و بررسی های خاصی که بتواند تاریخ این دوره رقم بزند دیده نمی شود لذا از این منظر من فکر می کنم هنوز خلاء هایی وجود دارد که التزام پرداخت به آن را افزون می کند.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار هنرنیوز در این باب که «چگونه پرداخت به حوزه خاطره نویسی و تاریخ نگاری جنگ از منظر علمی قابل بررسی است و آیا پیشینه ای در این خصوص در بین مکتوبات وجود دارد یا خیر؟» به مجموع کتب منتشر شده در این حوزه اشاره نمود و اظهار داشت: تا کنون کتاب هایی در این زمینه انتشار پیدا کرده است ولی در حال حاضر انبوهی از اسناد، مدارک و منابع تاریخی موجود است و لازم است تا کسانیکه اهلیت دارند، بتوانند با لحاظ نمودن استانداردها بیایند و تاریخ این دوره را بنگارند.
وی با بیان این مطلب افزود: به زعم من زمینه های تحقیق و تفحص تاریخ دفاع مقدس فراهم است و نهادها و سازمان هایی هستند که اسناد و مدارک موجود را در اختیار محققان قرار بدهند تا بتوان تاریخ این دوره را به صورت علمی و مکتوب در آورد.
دکتر فیاضی با تاکید بر وجوه تخصص در راستای گردآوری مطالب در حوزه تاریخ نگاری و خاطره نویسی دفاع مقدس، داشته ها و اندوخته های موجود شفاهی را پراکنده دانست و گفت: اگر دراین زمینه تخصص وجود داشته باشد می توان به نحو شایسته ای از خاطرات شفاهی استفاده کرد و آن را از پراکندگی به صورت متمرکز درآورد.
وی افزود: خاطره نویسی و تاریخ نگاری دو حوزه وابسته اند که وقتی به هم نزدیک شوند می توانند از هم وام گیرند و تکمله هم باشند، به خصوص در تاریخ نگاری جنگ و از این منظر بهتر است از وجود افراد متخصص بهره گرفت.
دکتر عماد الدین فیاضی در پاسخ به این پرسش که «راهکار رفع نقاط خلاء موجود در برگزاری جشنواره های مرتبط با این موضوع چیست؟» گفت: دعوت از اساتید و کسانیکه در این حوزه صاحب نظر هستند چه در زمینه خاطره چه در زمینه تاریخ جنگ و همکاری این دو گروه می تواند در این راستا موثر باشد تا به اقداماتی منجر شود که به تدوین نهایی این مطالب بیانجامد.
وی در خاتمه کارگاه های آموزشی را در بهبود و تسریع روند خاطره نویسی مهم ارزیابی کرد و خاطرنشان نمود: کارگاه های آموزشی می توانند در ابعاد آموزشی مکمل جریان های دانشگاهی باشند و در طول برگزاری جشنواره ها در ارتقای آن، مساعدت نمایند.