مستندی به‌نام «ایران»
اهمیت توجه رسانه ملی به صنعت گردشگری و توریسم؛
مستندی به‌نام «ایران»
بر اساس تحقيقي كه در دانشكده علوم اجتماعي و روانشناسي گروه ارتباطات دانشگاه تهران در رابطه با «بررسي نقش راديو و تلويزيون در ترويج ايرانگردي از ديدگاه متخصصان و كارشناسان صنعت توريسم» انجام شده است، مشخص شده تلويزيون با ۴/۵۳ درصد از نظر كاركنان آژانس‌هاي گردشگري موثر‌ترين رسانه در مقوله گردشگري بوده است.
 
تاريخ : پنجشنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۰۳

در بخش‌هايي از اين پژوهش آمده است: «در دنياي امروز، تكنولوژي ارتباطات به‌خصوص بعد الكترونيك آن موجب شده تا حدود زيادي از نسل‌هاي پيشين فاصله بگيريم. در چنين جهاني ارتباطات (راديو و تلويزيون) توجه خاصي را به خود جلب كرده و راهكارهاي بسيار پيچيده و ظريفي را ايجاد مي‌كند. پيشرفت شگرف تكنولوژي ارتباطات و رسانه‌هاي جمعي در سال‌هاي اخير در ارتباطات دگرگوني‌هايي ايجاد كرده و تماس و مبادله سريع آن را فراهم كرده و اقوام و ملت‌هاي مختلف را به هم نزديك‌تر و وابسته‌تر كرده است. در نهايت تلويزيون با ۴/۵۳ درصد از نظر كاركنان آژانس‌هاي گردشگري موثر‌ترين رسانه در مقوله گردشگري بوده است. دليل اين امر درگير شدن همه حواس توسط تلويزيون است. كاركنان آژانس گردشگري نمايش تلويزيون را در منعكس كردن اخلاق مناسب مردم ميزبان در برخورد با گردشگران و توسعه گردشگري مناسب ارزيابي كرده‌اند.»
آنچه ذکر شد مقدمه‌ای بود بر لزوم و اهمیت توجه رسانه ملی به صنعت گردشگری و توریسم.
از آنجایی که کشور عزیزمان ایران دارای جاذبه های گردشگری و مناطق زیبا و بی‌نظیر گردشگری و تاریخی است که با فعال کردن این پتانسیل و ظرفیت‌ها و توجه کافی رسانه‌ها بویژه رسانه ملی، و نیز ارائه تسهیلات حداقلی به این بخش می‌توانیم بهره برداری حداکثری از این مواهب الهی را در جهت منافع ملی داشته باشیم.
در این راستا باید به یکی از برنامه‌های خاص سیما که از شبکه دو پخش می شود اشاره کنیم. «مستند ایران» ویژه برنامه‌ایست که به معرفی اماکن تاریخی و باستانی ایران زمین و نیز جاذبه‌های توریستی و گردشگری طبیعی و دیدنی کشورمان می‌پردازد و طی آن علاوه بر آشنا نمودن مخاطبین و علاقه مندان با این جاذبه ها، به معرفی فرهنگ های متفاوت و اصالت های کهن ایرانی و اسلامی مناطق مختلف کشور هم می پردازد تا زوایای مختلف این مکان ها و مناطق گردشگری برای مردم گشوده شود.
مستند ایران در هر قسمت از برنامه های خود به گوشه‌ای از کشور سر می‌زند و هر بار که روی آنتن می‌رود بینندگان خود را از شمال و جنوب و شرق و غرب و مرکز کشور به سفر هایی دیدنی و جذاب می‌برد و به کمک متن‌های قوی و زیبا و ادبی و نیز با وجود گویندگی سلیس و شیوا و مهیج لحظات سرشار از هیجان و عشق به وطن و ایجاد انگیزه برای بازدید از این مکان ها و مناطق زیبا و منحصر به فرد را به وجود می آورد که همان هدف اصلی یک برنامه ی تلویزیونی در عرصه ی گردشگری است.
مستند ایران که از شبکه ی دو سیما پخش می شود از تنوع بسیار زیادی برخوردار است و به دلیل برخورداری از ریشه های اصیل فرهنگ بومی ایرانی چه در انتخاب اماکن و مناطق و چه در موسیقی زمینه ای برنامه از زیبایی های دو چندانی برخوردار شده است. علاوه بر آن باید گفت که کیفیت فیلمبرداری و تصویر برداری بالایی که این مستند دارد بر جذابیت های آن افزوده است و زیبایی های آن را بیشتر هم نموده تا آنچه از قاب تلویزیون پخش می گردد تناسب و نزدیکی بیشتری با واقعیت داشته باشد.
اما یک نکته مهم دیگر که در باب این مستند نباید مغفول بماند رویکرد فرهنگی آن است. مستند ایران به سبب توجه خاص و ویژه به آثار باستانی که جنبه ی فرهنگی دارند و نیز عنایت کافی به معماری اسلامی و ایرانی باستان از جنبه های فرهنگی بالایی برخوردار است. حتی نوع موسیقی که در زمینه ی این برنامه مستند پخش می شود هم متناسب با اصالت های فرهنگی ماست.
بی شک هر بیننده‌ای با تماشای «مستند ایران» بیش از پیش علاقه‌مند به سفر و گردش و بازدید از مناطق گردشگری کشورمان می شود و این اولین گام در راستای توسعه ی فرهنگ گردشگری است که زیربنای توسعه ی صنعت جهانگردی کشورمان هم محسوب می گردد.
البته یک نقش مهم و برجسته ی دیگر هم این برنامه دارد و آنهم ایجاد همبستگی ملی و افزایش قرابت‌ها و نزدیکی های اقوام مختلف کشور عزیزمان ایران است.

یادداشت: حسین زینلیان بروجنی
کد خبر: 46148
Share/Save/Bookmark