به گزارش هنرنیوز ،حامد دهقانان در نشست رسانهای در پاسخ به پرسش مبنی بر اینكه با توجه به نامگذاری سال ۲۰۱۲ به نام گردشگری چین و وجود چالشها و خلأهای بسیار در جذب گردشگران این كشور، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری چگونه قرار است زیرساختها و امكانات لازم را در این زمان محدود آماده و گردشگران چینی را جذب كند؟ گفت: بهتازگی كمیتهی تخصصی بازار چین كار خود را بهشكل رسمی آغاز كرده است و نمایندگان دستگاههای مرتبط با گردشگران خارجی در آن حضور دارند. رویكرد این كمیته، حل مسأله است و موضوعات مشخصی را كه موانع این بازار هستند، بررسی میكند.
مشاور عالی رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تشریح کرد: در سفر رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به چین و دیدار با وزیر گردشگری این كشور مصوب شد تعدادی از آشپزهای ایرانی فعال در هتلهای مناسب كشور پس از انتخاب و با برنامهریزی، دورهی كوتاهمدت آموزشی را در چین بگذرانند تا مسألهی تغذیه گردشگران چینی در ایران كه بهعنوان یكی از چالشهای جذب این گردشگران مطرح است، برطرف شود.
معاون گردشگری کل کشورهمچنین دربارهی کمبود راهنمایان چینیزبان نیز توضیح داد: برخی دانشگاههای كشور در مقطع كارشناسی و كارشناسی ارشد، زبان چینی را آموزش میدهند. ما از چند آژانس درخواست كردهایم از میان فارغالتحصیلان این رشته، افرادی را انتخاب كنند تا دورهی كوتاهمدتی را بهعنوان راهنمای تور بگذرانند.
وی افزود: فكر میكنیم اگر این دوره بهزودی برگزار شود و افرادی مسلط به زبان چینی بهعنوان راهنمای تور به بازار وارد شوند.
دهقانان مسألهی نبود تابلوهای چینیزبان در سایتهای تاریخی را از دیگر معضلات این بخش دانست .
وی خبرداد: از زمانی كه ایران در فهرست مقاصد گردشگری چین قرار گرفته است، با مدیران استانهایی كه سایتهای تاریخی آنها بیشترین بازدیدكنندگان را دارد، صحبت كردیم تا در این سایتها، تابلوهای راهنمایی را به زبان چینی نصب كنند.
دهقانان دربارهی پروازهای مستقیم به چین خاطرنشان کرد: در حال حاضر یك شركت هواپیمایی متعلق به چین و برخی ایرلاینهای داخلی در این مسیر فعال هستند و نگاه به توسعهی تعداد پروازهاست. پیشبینی میكنیم در صورت انجام این كارها، جریان جذب گردشگران چینی روبه رشد شود.
این مقام مسوول دربارهی نتیجهی تعاملات گردشگری و دستاورد سفر اخیرش به فرانسه گفت: در حاشیهی سیوششمین اجلاس یونسكو دیدارهایی با وزیر علوم الجزایر، وزیر فرهنگ و علوم یكی از كشورهای آمریكای لاتین و دبیركل سازمان كنفراس اسلامی انجام شد .
وی كسب رأی قاطع كشورهای عضو یونسكو برای عضویت فلسطین در این سازمان علی رغم مخالفتهای آمریکا را، از جمله تعاملات صورتگرفته و یكی از اتفاقهای ارزنده در این سفر دانست.
دهقانان دیدار با دبیركل یونسكو نیز برای توسعهی تعاملات ایران در فعالیتهای مرتبط با این سازمان را بسیار مثبت ارزیابی کرد و افزود: قرار شد، پیشنهادهای مطرحشده در آن دیدار در جلسهی هیأت دولت مطرح و بهدنبال آن، تصمیمهایی اتخاذ شود.
وی یكی از برنامههای تعریفشده در زیرمجموعهی کمسیونهای سازمان یونسکو را گردشگری فرهنگی دانست که برنامهی جادهی ابریشم نیز بخشی از آن بهشمار میآید.
مشاور عالی رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری خاطرنشان کرد: قرار شد، با همكاری نمایندهی ایران در یونسكو راهكارهای توسعهی تعاملات با این سازمان در حوزهی گردشگری فرهنگی بررسی شود. فكر میكنم، یونسكو این موضوع را بهعنوان یكی از اولویت كارهای خود قرار داده است و باید فعالیتهای جدیدی برای آن تعریف شود.
دهقانان بیان کرد: قرار شد، پیشنویس تفاهمنامهای با نمایندهی ایران در یونسكو امضا شود تا او گردشگری فرهنگی را بهعنوان یكی از بخشهای اصلی در همكاری با یونسكو پیگیری كند.
معاون گردشگری تشریح کرد:لازم بود این تفاهمنامه با نمایندهی ایران در یونسكو امضا شود، برای همین پیشنویسی آماده میشود تا در سفر این نماینده در اواخر این ماه آن را امضا كنیم. فكر میكنم در گردشگری فرهنگی با امضای این تفاهمنامه، فصل جدیدی در همكاری بینالمللی باز شود.
وی در پاسخ به پرسشی درباره لغو پرواز مستقیم ایران ـ ژاپن و تناقض آن با سخنان اخیرش در نمایشگاه گردشگری ژاپن مبنی بر لزوم افزایش تعداد پروازهای مستقیم به این كشور بهمنظور توسعهی گردشگری در بازار ژاپن، اظهار كرد: موضوع حمل و نقل در گردشگری چندجانبه است و صنعت هوایی در هر كشور به مطلوبیت اقتصادی و كفاف درآمدها توجه میكند و گردشگری هم علاقه دارد، موضوع حملونقل را با حذف واسطهها و با كمترین هزینه انجام دهد.
وی تشریح کرد: در نمایشگاه ژاپن پیشنهاد شد، بخش خصوصی فعال در این كشور، برنامهی مشخصی برای تعداد گردشگرانی كه میتوانند از این بازار تأمین كنند، ارائه دهد تا متناسب با آن برای شركتهای هوایی برنامهریزی شود.
دهقانان با بیان اینکه شاید كمتر از ۱۰ آژانس ایرانی در ژاپن فعال هستند، اذعان کرد:برای همین قرار شد با بخش خصوصی ژاپن صحبت شود تا با توجیه حملونقل شركتهای هواپیمایی، برنامهریزی لازم در این زمینه صورت گیرد.
معاون گردشگری یادآور شد: تأكید ما این است كه با توجه به اینكه ژاپن یك بازار سنتی برای ایران محسوب میشود و مردم دو كشور برای سفر به ایران و ژاپن علاقه نشان میدهند، جمعبندی صورت گیرد و تعهد سهجانبه بین طرف ایرانی و ژاپنی و ایرلاینی که خدمات ارائه میکند، بوجود آید تا این نگرانیها دربارهی جابهجایی و حملونقل رفع شود.