طباطبایینژاد در گفتگو با هنرنیوز:
صندلیهایمان را خالی نگذاریم
مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجری گفت: ما هم باید از خارجیها دعوت کنیم تا در این جشنواره حضور پیدا کنند و هم خودمان صندلیهایمان در جشنوارههای خارجی پر کنیم.
تاريخ : شنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۱۱
طباطبایینژاد مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجری در پاسخ به سوال خبر نگار هنرنیوز مبنی بر اینکه در این دوره از جشنواره سنما حقیقت چه تصمیماتی برای برقراری ارتباط با فیلم سازان خارج از کشور و جشنوارههای آنها گرفته شده است؛ گفت: فارغ از اینکه برای ارتباط با فضای بین المللی ما چه تصمیمی گرفتیم ابتدا باید ببینیم که چه کارهایی میشود کرد. یکی از راهها حضور مستمر در جشنوارهها است ما باید تلاش کنیم در جشنوارههای مختلف و مخصوصاً معتبر فیلمهای ما حضور داشته باشند و هم چنین فیلم ساز ما حضور فیزیکی در آنجا داشته باشد. بیشتر از آنکه فیلم سازان ما در جشنوارهها باشند مدیران ما در آن محافل حضور پیدا میکنند.
وی در ادامه افزود: ضرورتی ندارد که ما هر سال در جشنوارههای مختلفی که وجود دارد مدیران زیادی را بفرستیم جشنواره متعلق به فیلم ساز است. این فیلم ساز است که باید در آنجا حضور قوی داشته باشد و فیلمها را ببیند. اگر لازم بود که ارتباط خاصی در حوزه مدیریتی شکل بگیرد آن وقت میتوان نسبت به حضور مدیران تصمیم گیری کرد. ابتدا باید تلاش کنیم که فیلمهای ما در آن جشنوارهها حضور پیدا کنند. صندلیهایمان را در جشنوارههای معتبر دنیا پر کنیم آنها را خالی نگذاریم هم در حوزه نمایش و هم در بازار فیلمها، ارتباطات و دعوت کردن از فیلم سازان معتبر خارجی برای حضور در جشنواره سینما حقیقت، برگزاری کارگاههای آموزشی به طور مشترک بین اساتید ما و آنها تا فیلم سازان ما بهره کافی را ببرند، نمایش فیلمهای شاخص مستند جهان و حضور آنها در جشنواره سینما حقیقت اینها راه کارهایی هستند که نسبت به آنها بیتفاوت بودهایم که هر وقت هم به آنها توجه کردیم نتیجه خوبی هم گرفتهایم.
دبیر هفتمین جشنواره سینما حقیقت گفت: من یادم میآید که در جشنواره دوم سینما حقیقت صدوبیست فیلم ساز متشخص دنیا از چهل و هفت کشوردر آن حضور داشتند. ریچارد لیکاک چهره خوب و شناخته شدهای در سینما مستند بود که وقتی آن سال در جشنواره ما شرکت کرد تبدیل به سفیر ایران در دنیا شد و دوستان ما که خارج از ایران با ایشان ارتباط داشتند با ما تماس میگرفتند و میگفتند که در ایران چه کار کردهاید که ریچارد لیکاک در هر جا که مینشیند از ایران تعریف و تبلیغ آن را میکند. این ارتباطات بسیار ارزشمند است که به سختی هم به دست میآید اما حفظ و نگه داری آن بسیار مشکل است و ما باید دقت لازم را داشته باشیم. ما باید تلاش مستمر داشته باشیم هم در دعوت از فیلم سازان و کارشناسان به ایران وهم دقت داشته باشیم تا خودمان در جشنوارهها حضور پی در پی و پر تاثیری داشته باشیم.
این دبیر در ادامه افزود: ما در حال حاضر شاهد حضور چهل سینما گر و استاد دانشگاه معتبر دنیا در این جشنواره هستیم. هم چنین مدیران جشنوارههای بزرگ که حضور آنها برای بر قراری ارتباط بسیار حائز اهمیت است. کشورهای حوزه تمدن مشترک مانند: تاجیکستان، افغانستان، قزاقستان و آنچه که در حوزه تمدن ایران بزرگ هستند در این جشنواره حضور دارند ما این کشورها را میراث داران یک تمدن بزرگ و مشترک میدانیم.
وی در ادامه گفت: ما نزدیک به دو ماه است که کارمان را شروع کردهایم. جشنواره از قبل برنامه ریزیهایش را کرده بود اما در همین مدت کم و محدود سعی کردیم که اتفاق خوبی را رقم بزنیم. تلاش کردیم کلاسهای پژوهشی خوبی را برگزار کنیم. آرنه برو به اتفاق اصلانی مستند ساز خوبمان در یک روز کامل در این کلاسها حضور دارند. دکتر الستی هم کارگاهی را برگزار خواهد کرد. مجموعاً تلاش کردیم سطح کیفی جشنواره را در حوزه بین الملل ارتقا بدهیم هم در نمایش فیلم و هم در بخش پژو هشی آن. تلاش کردیم فیلمهای تحسین شده سینمای روز دنیا در جشنواره حضور داشته باشند «بازی آدم کشی» یکی از این فیلمها است که در این روزها جزو فیلمهای مطرح جهان است. جشنواره سینما حقیقت باید رونق بگیرد این جشنواره شروع خوبی داشت.
طباطبایینژاد در باره جشنوارههای پیشین گفت: شاید باورش برای خیلیها دشوار باشد ما دومین دوره را که برگزار میکردیم خیلی از فیلم سازان مستند ساز دنیا که در آن موقع حضور پیدا کرده بودند گمان نمیکردند که این یک جشنواره جوان و دو سال است که برگزار می شود فکر میکردند که در یک جشنواره قدیمی که ریشه دار است حضور پیدا کردهاند. دورههای افولی هم بوده که دلایل خودش را دارد. چراغ اگرچه گاهی پر نور و گاهی کم فروغ بوده است ولی خوشبختانه همواره این چراغ روشن بوده است.