وزیرارشاد: تئاتر باید همه سلایق را در برگیرد
گزارش هنرنیوز ازنخستین گردهمایی مدیران کل، رؤسای دفاتر انجمن هنرهای نمایشی استان‌ها؛
وزیرارشاد: تئاتر باید همه سلایق را در برگیرد
 
تاريخ : شنبه ۲۱ اسفند ۱۳۸۹ ساعت ۱۴:۰۸
محمد حسینی در گردهمایی مدیران کل دفاتر انجمن هنرهای نمایشی استان‌هاگفت:تئاتر باید همه سلایق را در برگیرد وعمومی باشد اما عمومی بودن تئاتر به معنای ابتذال آن نیست و کار هنرمند باید به گونه‌ای باشد که بتواند طیف عظیمی را در برگیرد.

نخستین گردهمایی مدیران کل، رؤسای دفاتر انجمن هنرهای نمایشی استان‌ها و سرپرستان گروه‌های نمایشی سراسر کشور با حضور محمد حسینی وزیر ارشاد و معاون هنری وزیر حمید شاه‌آبادی و جمعی از کارگردانان و سرپرست‌های گروه های تئاتری شهرستان ها روز شنبه 21 اسفند در تالار اصلی تئاتر شهر برگزار شد.

در ابتدای این نشست محمد حسینی وزیر ارشاد گفت : برگزاری این گردهمایی‌ها را باید به فال نیک گرفت اگرچه در پایان سال است اما نوید بخش سال پرباری برای تئاتر کشور است.

وی افزود : در سفرهای استانی که داشتیم کارگردانان و سرپرستان گروه‌ها انتظار حمایت بیشتر از گروه‌های شهرستانی و استعدادهای شهرستانی داشتند. استعدادهای سرشاری که در جوانان با انگیزه در شهرستان‌ها دیده می شود.

وزیر ارشاد ادامه داد : بخشی از مشکلاتی که در تئاتر وجود دارد برمی‌گردد به زیرساخت‌ها و نداشتن سالن‌های کافی برای اجرای تئاتر در شهرستان‌ها و بخشی دیگر نیز استفاده نکردن از تمام ظرفیت‌ها و توانایی‌ها و نیروهای انسانی است.

وی خاطر نشان کرد: برای گروه‌های شهرستانی شناسنامه‌هایی باید در نظر گرفت با سه هسته مرکزی که این سه نفر اعضای اصلی گروه هستند و بعد گروه می‌تواند کم کم بنا به اهداف خود اعضایی را برای عضویت درخود معرفی کند.

حسینی تأکید کرد : همه دستگاه‌ها در هر مقامی باید حامی اجراهای متنوع باشند و باید از تمام امکانات کشور به این منظور به خوبی استفاده شود.

وی گفت : در سازمان‌ها، نهادها و وزارت‌خانه‌ها سالن‌های مناسبی برای اجراهای تئاتری وجود دارد که باید از این سالن‌ها استفاده کرد و این در صورتی امکان‌پذیر می‌شود که شما سرپرستان و کارگردانان گروه‌های تئاتری استفاده از این سالن‌ها را درخواست کنید شاید این سالن‌ها از نظر حرفه‌ای امکانات لازم را دارا نباشند اما می‌شود از آنها برای ترویج تئاتر استفاده کرد.

حسینی در ادامه گفت : نکته دیگری که باید به آن توجه شود محتوا و مضمون آثار است. هر کشوری بر فرهنگ خود تعصب دارد حال چرا ما به فرهنگ خود بی اعتنا باشیم. کشوری با چنین فرهنگ اصیل و غنی چرا باید نسبت به تئاتر کشور بی‌اعتنا باشد.

وی تأکید داشت : اثری که اجرا می‌شود باید سلایق تمام مردم را در نظر بگیرد. نمي‌گویم که آثار به سمت سطحی‌نگری برود اما نمایشی را به اجرا درآوریم که عموم آن را درک کنند و بپذیرند اما عمومی بودن تئاتر به معنای ابتذال آن نیست و کار هنرمند باید به گونه‌ای باشد که بتواند طیف عظیمی را در برگیرد.

حسینی افزود : آفتی که هنرمندان ما را تهدید می‌کند شهرت آنها است که باید هنرمند خود را از این موضوع برهاند و به سراغ مطالعه برود و سعی کند که با مطالعه و تدبیر در سطح جهانی حضور یابد.

وزیر ارشاد در پایان گفت : امروز 538 گروه کار خود را شروع می‌کنند و با برداشتن موانع از سر راهشان و حمایتی که از این گروه‌ها می‌شود تئاتر خوب را در کشور ترویج دهند و مبلغ تئاتر کشور شوند.

در ادامه این نشست شاه آبادی گفت: وجه تمایز تئاتر با سایر هنرها بسیار مشهود است اما نکته ای که باید به آن اشاره کرد این است که تئاتر به واسطه ویژگی هایی که دارد وآن ویژگی وجود صحنه ای است که در تئاتر چیده می شود وتعاملی دو طرفه که برای مخاطب وگروه ها ایجاد می کند.در تئاتر صحنه ومخاطب درگیر هستند .

شاه‌آبادی خاطر نشان کرد : بحثی که در تئاتر مطرح است و شاید در تئاتر شهرستان نمودش بیشتر باشد نبود فضای تخصصی و کافی برای اجراها در شهرستان‌ها است و همچنین نبود نمایشنامه‌های مناسب است.

وی افزود : در تئاتر باید مدیریت‌ها درست وبه جایی باشد و برنامه‌ریزی‌هایی در خصوص امکانات صورت گیرد چرا که امکانات ما محدود است و نیروی انسانی کم نیست و تنها یک همدلی و مدیریت مناسب است که اتفاق بزرگی در تئاتر شهرستان بیافتد.

معاون هنری گفت : همه ما چه مسئولین و چه سرپرستان و کارگردانان قطعاتی از پازل شهرستان هستیم که اگر در کنار هم قرار گیریم و با هم تعامل داشته باشیم این پازل تکمیل می‌شد.

معاون هنری وزیر ادامه داد : تعداد معینی سالن چندمنظوره در سراسر کشور وجود دارد که می‌تواند به تئاتر کشور کمک کند البته حضور افراد در کنار هم باعث تمرکز بر شکل‌گیری گروه ها می شود و اگر این گروه دستخوش تحولات نشود و زمانی که گروه شکل گرفت می‌تواند مخاطب خود را در بین سلایق مختلف پیدا کند.

شاه‌آبادی تأکید کرد : 234 سالن برای 538 گروه در شهرستان‌ها به خدمت گرفته شده است و سامانه‌ای را در سال 90 ایجاد خواهد شد.

شاه آبادی در پایان گفت: گروه ها از یک سو تحت حمایت استانی و مرکز هنرهای نمایشی استان ها واز سویی دیگر تحت حمایت محتوایی وفنی وتکنیکی تئاتر مرکز می تواند به یک تعامل جدی برسند که ما شاهد اجراهای عموم بیشتری باشیم.

کد خبر: 24836
Share/Save/Bookmark