در ششمین نشست کمیسیون میراث جهانی یونسکو
ثبت آثاری از تاریخ مایا و اینکا درمکزیک و اقوام بومی اروپا در آلمان
در ششمین نشست کمیسیون میراث جهانی یونسکو که تا سه روز دیگر در دوحه قطر ادامه دارد، نخستین اثر سریالی که به طور مشترک از سوی شش کشور پیشنهاد شده، در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد.
تاريخ : يکشنبه ۱ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۴۴
به گزارش هنرنیوز،در ششمین نشست کمیسیون میراث جهانی یونسکو که تا سه روز دیگر در دوحه قطر ادامه دارد، نخستین اثر سریالی که به طور مشترک از سوی شش کشور پیشنهاد شده، در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد.
مسیر یا سیستم راهسازی "کاپاکنان" متعلق به اقوام اینکا دراجلاس دیروز کمیته میراث جهانی به نام شش کشور امریکای لاتین آرژانتین، بولیوی، شیلی، کلمبیا، اکوادور و پرو ثبت شد. این مسیر به عنوان یک شاهراه گسترده ارتباطی و تجاری که شبکه ای از جادههای دفاعی را در مسیری بالغ بر ۳۰ هزار کیلومتر پوشش می دهد، طی قرن ها توسط اقوام اینکا ساخته شده اما ساخت بخشهایی از آن حتی به دوران پیش از اینکاها باز میگردد. این شبکه جادهای شگفت انگیز در یکی از ناهموارترین مناطق از نظر زمین شناختی واقع درکوهستان آند ساخته شدهاست.
همچنین شهر باستانی متعلق به اقوام مایا به نام "کالاکمول، کامپچه " و نیز جنگل@های گرمسیری آن در شبه جزیره یوکاتان واقع در جنوب مکزیک، به عنوان یک اثر فرهنگی و طبیعی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد. با این اقدام مساحت مناطق طبیعی میراث جهانی از مرز ۳۰۰۰ هکتار گذشت . این شهربه عنوان پایتخت مایاها برای مدت ۱۲ قرن نقش حیاتی در تاریخ منطقه داشته ا ست.
درنشست دیروز همچنین نوعی سازه به نام"وست ورک" در این فهرست ثبت شده است."وست ورک"نوعی سازه عمودی با سبکی خاص است که در دوران حکمرانی کارولنژینها در قلمرو آلمان کنونی و در محیط های روستایی ساخته میشد. درعین حال مجموعه صومعه اصلی امپراتوری کارولنژی همچنان به عنوان ویرانههای یک اثر معماری حفاظت شده و تنها بخشی ازآن موردکاوشهای باستان شناسی قرار گرفته است. این آثار مشخصات معماری خاص دوران کارولنژی را نشان میدهد.
اهمیت این آثار به و یژه به دلیل تاثیر پذیری از این سبک معماری و دکوراسیون در امپراتوری فرانکهاست که به ساخت صومعههای سلطنتی در تامین امنیت و اداره مناطق تحت کنترل و نیز انتشار و تبلیغ مسیحیت و فرهنگ و نظم سیاسی کارولنژیها درسراسر اروپاست .
نیرومندترین طائفه ژرمنها، فرانکها بودند که یکی از شاهزادگان آنها به نام" پپن" عنوان کاخ دار را در پادشاهی مروونژینها بر عهده داشت، به سال ۷۵۱ م. خود امپراطوری جدید فرانک ها را تحت عنوان کارولنژین ها بوجود آورد. پس از او پسرش شار مارتل ـ که مرد قاطعی بود ـ توانست جلوی پیشروی مسلمانان، ساکسونها، لمباردها و آوارها را بگیرد.
امپراطوری کارولنژین را در شکل بسیار عظیم آن توسعه دهد، در سال ۸۰۰ م. شارلمانی پسر شارب مارتل به دست پاپ تاج گذاری کرد و به امپراطوری مقدس کارولنژین معروف گشت که پایتخت آن شهر اکس لاشاپل (آخن) گردید. او با همراهی پاپ مسیحیت را در اروپای غربی گسترش داد و هر قسمت از ایالات امپراطوری توسط یک نفر نجبا اداره می شد. فعالیت آنان توسط بازرسان شارلمانی رسیدگی می شد، که بعد از او هیچ یک از وارثان نتوانستند مثل او باشند و همچنین مشغول درگیری و کشمکش میان خود بودند. حتی اسقف ها نیز بیش از حد در امور دخالت می کردند.
علاوه بر اینها در نابودی امپراطوری مقدس باید به حمله های خارجی مانند: مسلمانان، نرمان ها و وایکینگ ها نیز اشاره کرد. عاقبت در سال ۸۸۸ م. به علت ضعف و بی کفایتی شارل فربه که مردی سست اراده بود امپراطوری دچار تجزیه و رو به زوال گذاشت.