«بانوی آفتاب» از حسینی، آبیار و قمشه ای تجلیل کرد
در مراسم پایانی جشنواره دانشجویی هنری «بانوی آفتاب» ؛
«بانوی آفتاب» از حسینی، آبیار و قمشه ای تجلیل کرد
جشنواره دانشجویی هنری «بانوی آفتاب» همزمان با ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) و روز مادر با تجلیل از سیده زهرا حسینی، نرگس آبیار و دکتر مهدیه الهی قمشه ای برگزار شد.
 
داخلی آرشيو خبر
تاريخ : دوشنبه ۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۵۹

به گزارش هنرنیوز، در آئین پایانی جشنواره حجت الاسلام موسوی مقدم؛ قائم مقام سازمان صدا و سیما در سخنانی گفت: فرهنگ ما، هویت ما، ملیت ما و اسلامیت ما یک مجموعه بی نظیر و غنی است که همه گفته های هنری را به تمام دارد. همه مصلحان و همه صالحان از گذشته های نه چندان دور بر روی این موضوع تاکید داشتند که اگر هویت ملی یک کشور از آنها گرفته شود قطعا نابودی و نیستی آن فرهنگ رقم خواهد خورد.
وی با اشاره به پرفرومنس اجرا شده توسط دانشجویان در این مراسم با موضوع ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) گفت: در حوزه آثار نمایشی در این عرصه و در این بستر هنوز حرف های فراوانی وجود دارد که شما دانشجویان عزیز که قدم در این راه نهاده اید باید ابعادش را بشناسید و در جهت ترویج و نشر آن اقدام فرمایید.
قائم مقام رئیس سازمان صدا وسیما با اشره به فرهنگ غنی ایرانی اسلامی ادامه داد: بازگشت به خویش در عرصه هنر و هویت دینی و ملی و اعتقادی ما ضرورتش بیشتر از سایر عرصه های فرهنگی است چراکه از این منظر بسیاری از حرف ها و سخن ها گفته می شود
حجت الاسلام موسوی مقدم با بیان اینکه تاریخ گواهی می دهد که شما در بلندای اقتدار و عظمت و ارزش ها ایستاده‌اید و نباید اجازه دهید الگو و سرمشتان دیگران باشند. شما هنرمندان و دانشجویان اگر بتوانید از این شمش های طلای خودی استفاده کنید و زیورآلاتی بسازید، در بازار هنر عرضه کنید مطمئنا تلولو این زیورآلات چشم ها را خیره خواهد کرد.
همچنین حمید شاه آبادی، مشاور هنری وزیر ارشاد و سرپرست موسسه آموزش عالی فرهنگ و هنر در خصوص جشنواره دانشجویی «بانوی آفتاب» گفت: در جمع دانشجویان ما استعدادهای زیادی وجود دارد که در شاخه های مختلف هنری ظهور و بروز یافته اند. از طرف دیگر ما با جمع دانشجویانی همراه هستیم که عشق و علاقه وافری به خاندان اهل بیت (ع) به ویژه خانم فاطمه زهرا (س) و همینطور تعلق خاطر به آرمان های انقلاب اسلامی و دیدگاه های امام (ره) به عنوان مبدا و مبدع انقلاب اسلامی دارند.
او افزود: این دو در کنار هم باید فرصت هایی برای تجلی و حضور پیدا کنند. یعنی از یک سو دانشجو باید فرصت بروز تعلقات قلبی خود را در ساحت دین باشد و اهداف انقلاب پیدا کند و از سوی دیگر فرصتی یابد تا آموخته های خود را با منصه ظهور برساند. بنابراین ایام و مناسبت ها برای ما امکانی هستند تا زمینه شکوفایی را برای استعدادها و ظرفیت های مراکز فراهم کنیم.
شاه آبادی همچنین خاطرنشان ساخت: نقش زن در جامعه با پیدایش انقلاب کاملا تغییر کرده است. حضور زن در اجتماع، کارایی او و تاثیرش در تصمیم گیری های مهم به برکت انقلاب اسلامی بوده است و اگرچه من تاکید می کنم نقش اول زن به عنوان ماموریت های مهمش "مادری" است که نباید فر اموش شود و هر اقدامی که به از بین بردن نقش مادری کمک کند اقدام غیرعقلایی و از بین برنده کانون خانواده است اما در عین حال امام (ره) به ما آموخت زن می تواند در عین مادر بودن، در تحولات کشور هم موثر باشد.
در ادامه مراسم عفت شریعتی، مشاور امور بانوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در عظمت امروز همین بس که نام مطهر حضرت زهرا (س) ، سرنوشت زنان عترت را در سیر تکاملی و ساختن حیات طیبه مشخص می‌کند. امروز، روز مادران ارجمندی است که انسان سازان و جامعه سازان و آینده سازان هستند. مادرانی که در دامان پر مهر خودشان فرزندانی را تربیت می کنند که نقش آفرینی آنان در عرصه های مختلف اعجاب انگیز است.
وی افزود: هنرمندان ما در مهد زندگی و در آغوش این مادران رشد کرده اند. امروز روز عظمت زنان جمهوری اسلامی است که امیداوریم بتوانیم شعار اقتصاد و فرهنگ ملی و مدیریت جهادی را عینیت ببخشیم. امیدواریم در آیینه انقلاب اسلامی ایران و در عظمت این سرزمین الهی بیداری جهان اسلام بتواند به دستاوردهای نهایی خودش برسد.
همچنین تجلیل از سیده زهرا حسینی؛ راوی کتاب «دا»، نرگس آبیار؛ نویسنده و کارگردان فیلم «شار ۱۴۳» و دکتر مهدیه الهی قمشه ای از دیگر بخش های مراسم پایانی جشنواره «بانوی آفتاب» بود.
در این بخش مهدیه الهی قمشه ای به قرائت چند بیت رباعی پرداخت و سیده زهرا حسینی نیز ضمن تبریک سالروز تولد حضرت فاطمه (س) گفت: خوشحالم که امروز در خدمت شما دوستان جوانی هستم که پر از شور و نشاط زندگی هستید و این به ما انرژی می دهد. من خیلی خوشحالم که در جمع هنرمندانی هستم که با هنرشان به اسلام خدمت می کنند.
وی گفت: یادمان نرود که در این عصر و زمانه هنرمندان واقعی مادران شهدا هستند که با تمام اخلاص و ایثار و فداکاری فرزندانی را پرورش دادند که مفید بودند و حتی جانشان را برای نفع جامعه فدا کردند. یادمان نرود که اگر همین مادران فداکار نبودند حالا نمی توانستیم دور هم جمع شویم و این جشن را برگزار کنیم و شاد و خرم باشیم.
نرگس آبیار نیز که از تجلیل شدگان این جشنواره بود در سخنانی گفت: معمولا از من می پرسند فیلمسازی برای خانم‌ها کار سختی است؟ به هر حال در دنیا معروف است که بعد از کار معدن، ساخت فیلم یکی از سخت‌ترین شغل ها است. من در جواب این سوال می گویم زنی که می تواند ۹ ماه بچه ای را در شکم خود حمل کند و سپس کار دشوار نگهداری، مراقبت و تربیت آن را عهده دار باشد، قطعا می تواند فیلمساز هم باشد.
گفتنی است جشنواره «بانوی آفتاب» با حضور دانشجویان رشته های مختلف مراکز علمی-کاربردی فرهنگ و هنر تهران و به صورت غیر رقابتی با سه موضوع عفاف و حجاب، مضامین مرتبط با دخت نبی اکرم(ص) و مقام زن و مادر در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.
در بخش کارگاه خلق اثر هنری این جشنواره، بیش از ۱۰۰دانشجو از مراکز علمی-کاربردی فرهنگ و هنر تهران در رشته‌های هنری مختلف از ساعت ۱۰ صبح تا ۵بعداز ظهر به خلق اثر هنری با موضوعات مربوط به جشنواره پرداختند و در بخش دوم هم مراسم پایانی جشنواره با حضور بانوان دانشجو و مدرس مراکز فرهنگ و هنر و تقدیر از بانوان برگزیده برگزار شد.
طراحی، نقاشی، تصویر سازی، موسیقی، سفال، خوشنویسی، صنایع دستی، معماری، کاشی کاری، شیشه گری، ساخت ساز، مد و لباس، تدوین، عکس و ... از جمله رشته هایی بود که دانشجویان مراکز علمی-کاربردی فرهنگ و هنر در بخش کارگاه جشنواره «بانوی آفتاب» به خلق اثر هنری پرداختند که این اثار در قالب کتابی منتشر خواهد شد.

کد خبر: 70826
Share/Save/Bookmark