به گزارش هنرنیوز، اين بروشورها حاوي اطلاعاتي از جاذبههاي طبيعتگردي كشور است كه در ۱۰هزار نسخه به زبان انگليسي منتشر خواهند شد و به گفتهي معاون گردشگري، قرار است در نمايشگاههاي بينالمللي عرضه شود.
محمدعلي فياضي ـ مديركل ادارهي طبيعتگردي ـ پيش از رونمايي از اين كاتالوگها در اينباره توضيح داد: در اين كاتالوگها، ۱۴ شاخهي طبيعتگردي با ۳۱ زيرشاخه در ۶۸ صفحه با استفاده از ۱۴۸ عكس معرفي شده است. با توجه به تأكيد براي گنجاندن نقشهي مسيرهاي طبيعتگردي، چهار صفحه از اين كاتالوگ به درياچهي لار و كوه دماوند اختصاص يافته است.
او همچنين گفت: در آيندهي نزديك از پوسترها، نقشههاي راه و فيلمهايي مربوط به معرفي جاذبههاي طبيعتگردي رونمايي ميشود.
منوچهر جهانيان ـ معاون گردشگري كشور ـ نيز در اين مراسم بيان كرد: يكي از دلايل موفق نبودن ايران در عرصهي بينالمللي، ضعف معرفي و نبود شناخت از ظرفيتها و جاذبههاي ايران است. گاهي حتا اين جاذبهها براي خود ما نيز ناشناخته يا كمتر شناختهشده است.
وي با اشاره به انتشار نخستين كاتالوگهاي گردشگري در كشور، اظهار كرد: در اين بروشورها تلاش شده است، بخشي از خلأ موجود در زمينهي معرفي ايران جبران شود. براي همين قرار است آنها را در تيراژ ۱۰هزار نسخه منتشر كنيم. البته در حال حاضر پنجهزار نسخهي آن آماده شده است.
او همچنين گفت: اميدوارم با توجه به تأكيدهاي سازمان جهاني جهانگردي در حوزهي طبيعتگردي و اين پيشبيني كه تا سال ۲۰۲۰ ميلادي بيش از نيمي از گردشگران دنيا، طبيعتگرد خواهند بود، تهيهي اين بروشورها سبب شناخت و آگاهي علاقهمندان شود.
وي در ادامه به ديگر فعاليتهاي اداره كل طبيعتگردي اشاره كرد و افزود: براساس ظرفيتها و توانمنديهاي استانها و همچنين با توجه با امضا و تأييد استانداران، تا كنون ۱۱۰۰ روستاي گردشگري در استانها شناسايي شدهاند و زيرساختهاي ۳۱ روستاي هدف گردشگري فراهم شده و قرار است زيرساخت ۱۲۰ روستاي ديگر كه به تأييد كارگروه گردشگري رسيدهاند، تأمين شود. همچنين آموزش ساكنان روستاهاي هدف گردشگري و تهيه و تدوين آييننامهي تورهاي طبيعتگردي، از ديگر اقدامات انجامشده در اين اداره كل است. جهانيان اضافه كرد: اميدوارم بخش خصوصي و جوامع روستايي در سود اقتصادي طبيعتگردي سهيم شوند.
در ادامه، پرويز كردواني ـ پدر علم كويرشناسي ايران ـ توصيههايي را دربارهي ضرورت معرفي جاذبههاي طبيعتگردي ايران و همچنين ارتقاي كيفيت محتواي بروشورهاي طبيعتگردي مطرح و بيان كرد: اين بروشورها بايد به زبانهاي ديگر نيز منتشر شوند و نقشهي راه هم داشته باشند. لازم است تمام افرادي كه در حوزهي طبيعتگردي كار ميكنند، آنهايي كه خانههاي روستايي را اداره ميكنند و آژانسهايي كه تور ميآورند، تشويق و حمايت شوند و از راهنماهايي كه به زبانهاي مختلف تسلط دارند، استفاده شود.
اكبر غمخوار ـ عضو انجمن صنفي دفاتر خدمات مسافرتي استان تهران ـ بهعنوان نمايندهي آژانسهاي مسافرتي در اين مراسم يادآوري كرد: علم بازاريابي ميگويد كه از ميان مخاطبان هر ۱۰۰ كاتالوگ، ۱۰ نفر به محتواي آنها علاقهمند ميشوند و از ميان آنها فقط دو نفر، گردشگر خواهند شد. بر اين اساس اگر ما ۱۰هزار بروشور تهيه كرده باشيم، پس ۲۰۰ گردشگر ميتوانيم بياوريم. بنابراين لازم است اين بروشورها در تيراژ ميليوني چاپ شوند.
وي ادامه داد: برخي تصاوير استفادهشده در اين كاتالوگها واقعا منحصربهفرد هستند و نمونهي آنها در هيچ جاي دنيا ديده نميشود. بنابراين اگر روي اين اشل فكر نكنيم، نميتوانيم ۵ / ۷ ميليون نفر گردشگر را بياوريم. براي همين از دولتمردان درخواست ميكنم از اين كار حمايت كنند.
او در ادامهي سخنانش با طرح اين پرسش كه چقدر جاذبههاي گردشگري ايران را معرفي كردهايم؟ گفت: ما روي اين محصولات و جاذبهها كار نكردهايم، ولي اميدوارم با حمايت اداره كل طبيعتگردي اين كار را خوب انجام دهيم.
او همچنين بر لزوم توجيه بيشتر روستاييان دربارهي تأثير گردشگري و همچنين آموزش نيروي انساني براي حوزهي طبيعتگردي تأكيد كرد و افزود: فراموش نكنيم كاتالوگ يكي از دهها حلقهي زنجيرهي بازاريابي است و بايد در شبكههاي تلويزيوني و نمايشگاههاي خارجي نيز اين محصولات را معرفي كنيم.
اين فعال گردشگري با تأكيد بر ضرورت همكاري محيط زيست در حوزهي طبيعتگردي، بيان كرد: معتقدم گردشگري بايد بهگونهاي عمل كند كه به محيط زيست آسيب نرساند؛ اما حالا شرايط طوري شده است كه محيط زيست به گردشگران اجازهي ورود به سايتهاي طبيعي را نميدهند. از مسؤولان ميخواهم در اينباره وارد رايزني شوند.
در پايان مراسم نيز دكتر كردواني از كاتالوگهاي طبيعتگردي رونمايي كرد. سپس از خبرنگاران حوزهي گردشگري در روز خبرنگار تقدير شد.