تلاش براي ارايه الگوي مردمشناختي ارتباط در ايران
تاريخ : يکشنبه ۱۵ اسفند ۱۳۸۹ ساعت ۱۴:۳۸
«تعامل دين، فرهنگ و ارتباطات» عنوان اثري از دكتر ابراهيم فياض به شمار ميآيد كه به تازگي از سوي انتشارات چاپ و نشر بینالملل مجال انتشار يافته است. اين كتاب با بيان نظريه توليد و مبادله معنا، ميكوشد يك الگوي مردمشناختي ارتباطي درباره ايران به دست دهد.
به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومي و اطلاعرساني مركز پخش كتابهاي علوم اسلامي و انساني پكتا، در اين كتاب ابتدا به نظريه توليد و مبادله معنا پرداخته ميشود كه خود نظريهاي مردمشناختي در حوزه ارتباطات است. سپس با تحليل توليد معنا، تشريح و بررسي، بر حسب تاريخ اين نظريهها در غرب و منابع اسلامي، انديشههايي در باب توليد معنا مطرح ميشوند.
اين اثر با توجه به مباني مردمشناسي و مردمشناساني، نظريه مبادله معنا را بررسي ميكند، چرا كه مبادله معنا در مردمشناسي ارتباطات، وارد قالب خاص بحثهاي ميانفرهنگي ميشود كه امروزه در ارتباطات ميانفرهنگي مطرحاند.
ارتباطات ميانفرهنگي شاخصهاي مردمشناسي بسياري دارد كه در اين كتاب مطرح شدهاند. «تعامل دين، فرهنگ و ارتباطات» ميكوشد به يك الگوي مردمشناختي ارتباطي درباره ايران دست يابد.
در نخستين فصل اين نوشتار، دو مكتب رقيب و جانشين در ارتباطات، يعني «مكتب ارسال پيام» و «مكتب توليد و مبادله معنا» بررسي و مقايسه ميشوند. تاريخچه انديشه علوم اجتماعي، تحولات نظريههاي ارتباطي و مقايسه اين دو با يكديگر، از ديگر مطالب اين بخشاند.
فصل بعدي با توجه به ريشههاي فلسفي اين مكتب در غرب و انديشههاي مدرن غربي و انديشههاي اسلامي در اين باب، اين دو انديشه را مقايسه ميكند. نويسنده در فصل سوم رهیافتهایي از اين مكتب ارايه ميدهد كه مردمشناختياند و در فلسفه علوم اجتماعي درباره آن بحث ميشود.
فصل چهارم درباره مردمشناسي و رهیافتهای توليد معناست كه با توجه به رهیافت موجود در حوزه مردمشناسي، مقايسهاي در اين باره انجام ميدهد. فصل پنجم، الگوي هنجاري يا نظريه هنجاري ارتباطي را درباره ايران ترسيم ميكند.
چاپ نخست كتاب «تعامل دين، فرهنگ و ارتباطات» توسط انتشارات چاپ و نشر بینالملل در شمارگان 3000 نسخه، 424 صفحه و بهاي 70000 ريال توسط مركز پخش كتاب پكتا روانه بازار نشر شده است.