«سیب و سلما» آغاز خوبی برای ورود به حوزه فیلمهای دینی است
محمد حسین نیرومند در گفتگو با هنرنیوز:
«سیب و سلما» آغاز خوبی برای ورود به حوزه فیلمهای دینی است
معاون سینمایی وقت حوزه هنری گفت: نهادهایی که ادعای حمایت از فیلمهای دینی را دارند از فیلم «سیب و سلما» حمایت کنند
 
تاريخ : سه شنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۴۳


محمد حسین نیرومند معاون سینمایی وقت حوزه هنری که فیلم «سیب و سلما» در زمان مدیریت وی ساخته شد در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز افزود: در کارگاه فیلمنامه نویسی حوزه هنری متناسب با درونمایه حرام و حلال، فیلمنامه ای توسط آقای هاشم زاده نوشته شد این در حالی بود که ما در سبد تولید آن سال حوزه قرار بود فیلمهای متنوعی داشته باشیم که یکی از آن فیلمها را به فیلم تجربی اختصاص دادیم و از آن نظر فیلم «سیب و سلما» را یک فیلم تجربی پنداشتیم که می خواستیم بدانیم آیا می شود خارج از روال معمول و عوامل کشش در سینمای رایج ایران، فیلمی با موضوع مغفول واقع شده تولید کنیم یا خیر؟

وی ادامه داد: متاسفانه یکی از معضلاتی که اکثر سازمانها ونهادهایی که به تولید فیلم مشغولند این است که همواره منتظر دریافت طرح هایی

شاید بتوان گفت برای نخستین بار در حوزه هنری، فیلمی متناسب با موضوع مهمی مثل «حرام و حلال» ساخته شد، موضوعی که می تواند دغدغه هر جامعه ای باشد.
هستند تا بخشی از خواسته های آنها تامین شود در حالی که یک مدیر باید نیازهای سازمان خود را اولویت بندی کند لذا زمانی که من معاونت سینمایی حوزه هنری را برعهده داشتم احساس کردم این معضل باید به گونه دیگری تعریف شود یعنی حوزه باید مطابق با نیازهای خویش اقدام به تولید فیلم نماید.

این کارشناس فرهنگی با اشاره به فیلم « سیب و سلما » اضافه کرد: شاید بتوان گفت برای نخستین بار در حوزه هنری، فیلمی متناسب با موضوع مهمی مثل « حرام و حلال» ساخته شد، موضوعی که می تواند دغدغه هر جامعه ای باشد.

نیرومند ا ظهار داشت: با نگارش فیلمنامه سیب و سلما می خواستیم زمینه را برای نگارش فیلمنامه ای مبتنی بر قواعد داستان بر اساس ادبیات فارسی و قرآنی را فراهم سازیم و خوشبختانه آقای هاشم زاده به عنوان نویسنده اثر در این زمینه ایده داشتند لذا بعد از اتمام فیلمنامه، وارد مذاکره با چند کارگردان شدیم تا اینکه به آقای حبیب الله بهمنی رسیدیم که ایشان پذیرفتند این فیلم را کارگردانی کنند. بنابراین بر این باور بودیم که این فیلم یک فیلم تجربی برای ورود به حوزه فیلمنامه نویسی دینی خواهد بود.

معاون سینمایی وقت حوزه هنری تصریح کرد: فیلم «سیب و سلما» تولید سال ۸۹ است و نهادهایی که ادعا می کنند ما نیاز به فیلمهای دینی داریم حالا که فیلم سیب و سلما آماده است چرا از آن حمایت نمی کنند؟ این در حالی است که نیاز است صدا و سیما به این نوع فیلمها توجه بیشتری داشته باشد چرا که
وقتی شهید آوینی می گوید «سینما به نفس و شیطان نزدیک تر از رحمانیت است» پس تنها راه نزدیکتر شدن به رحمانیت، ساخت فیلمهایی نظیر «سیب و سلما» است.
اگر قرار است سینمای مستقل ایرانی – اسلامی داشته باشیم باید از همین فیلمها آغاز کنیم البته من نمی گویم که فیلم سیب و سلما همان فیلمی است که ما می خواستیم اما می تواند شروع خوبی باشد.

وی گفت: اگر بخواهیم ایده های شهید آوینی را در سینما اجرایی کنیم بی شک با ساخت این نوع فیلمها محقق خواهد شد. وقتی شهید آوینی می گوید «سینما به نفس و شیطان نزدیک تر از رحمانیت است» پس تنها راه نزدیکتر شدن به رحمانیت، ساخت فیلمهایی نظیر «سیب و سلما» است.

این کارشناس فرهنگی با بیان اینکه «سیب و سلما» یک پیشنهاد برای ورود به فیلمهای دینی است یاد آور شد: البته این فیلم آنگونه که شایسته بود در مرحله تولید مورد پسند در نیامد ولی اگر کسی هوشمندانه به فیلم بنگرد متوجه خواهد شد که رد پای یک تجربه برای رسیدن به یک قالب منحصر به فرد ایرانی، در آن دیده می شود به گونه ای که می توانیم تصور کنیم اولین گامها می تواند از این مسیر طی شود.

نبرومند از عدم تبلیغات مناسب این فیلم توسط حوزه هنری گلایه کرد و گفت: در حالی که حوزه هنری این فیلم را در دو نوبت برای جمعی از روحانیون نمایش داده است و آنها هم از فیلم استقبال کردند اما همت چندانی از سوی مدیران جدید حوزه هنری برای تبلیغ این فیلم دیده نمی شود. در حالی که اگر فیلمی ساخته می شود باید تبلیغ شود. این فیلم در جشنواره دو سال قبل، جزو بهترین فیلمهای مردمی بود و این امر نشان می دهد که سیب و سلما ظرفیت مردمی شدن را دارد به شرطی که کار تبلیغاتی آن به نحو احسن انجام شود.

کد خبر: 40126
Share/Save/Bookmark