یداله احمدی دیسفانی،عضو کمیته علمی دومین جشنواره دایره خلاق:
جشنواره «دایره خلاق» فرصت حضور ده ها ایده و فکر را برای شهر به ارمغان میآورد
عضو کمیته علمی دومین جشنواره "دایره خلاق" معتقد است در دنیا مهمترین اقدامات شهری از طریق مسابقه به مرحله اجرا در میآید و جشنوارهای چون دایره خلاق فرصت حضور دهها فکر و ایده را برای کمک به شهر فراهم می کند.
تاريخ : سه شنبه ۶ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۱۳
به گزارش هنرنیوز، دکتر یداله احمدی دیسفانی،عضو کمیته علمی دومین دوره جشنواره دایره خلاق درباره این جشنواره گفت: در این دوره از جشنواره تجربیات گذشته به نوعی آسیب شناسی شد. مثل اینکه برخی طرح های برگزیده دوره قبل ساخت پذیر نبودند در حالی که الگو و طرح زیبا هم داشتند. ساخت پذیر نبودند یعنی امکان تولید انبوه شان وجود ندارد یا از موادی برای ساختشان استفاده شده بود که مثلا قابلیت شستشو نداشتند و....
وی در ادامه گفت: در دور دوم آنچه مطرح بود این بود که چگونه شرکت کننده گان به سمتی بروند که ملاحظاتی که شهرداری در مطالعاتش به آن رسیده را در نظر بگیرند و هویت ایرانی در طرح ها لحاظ شود. در این دوره ما محدوده حصار ناصری که مطالعات بسیاری درباره اش صورت گرفته بود را در نظر گرفتیم و این اطلاعات هم در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفت.
دکتر احمدی درباره اینکه آیا موضوع این دوره جشنواره و محدودیت ارائه طرح ها پیرامون مبلمان منطقه ۱۲ و بافت تاریخی شهر تهران، این جشنواره را محدود نکرده است گفت: به نظر من هر چه مورد محدودتر شود را باید جزو حسنهای جشنواره دانست. هر چند ما دست شرکت کنندگان را باز گذاشتیم تا حتی اگر طرحی برای کل کشور دارند هم ارائه دهند اما در نهایت هر چه مسئله کوچکتر و محدودتر می شود حل آن هم راحت تر است. ما همه می دانیم که طراحی مبلمان برای شمال و جنوب و بافت تارخی شهر متفاوت است. شهر تهران از بالا تا پایین و از شرق تا غرب چند اقلیم و فرهنگ متفاوت دارد. به جز آن میزان بارندگی و مواردی چون میزان رفت و امد و .... در طراحی مبلمان شهری برای هر نقطه تاثیر گذار است. برای همین در این دوره مسلما کار طراحان راحت تر است چون موضوع کاملا مشخص شده است.
وی همچنین با اشاره به اینکه در این دوره روی شفافیت کامل فراخوان نیز بسیار کار شد گفت: ما ساعتها درباره اینکه یک جمله را در فراخوان به چه صورت بیاوریم کار می کردیم. مد نظرمان این بود که هر جمله همان بار معنایی را داشته باشد که دقیقا منظور نظرمان است تا برخورد مخاطب با موضوع با واژه های درست هدایت شود و کمترین فاصله بین فهم ما و شرکت کنندگان از فراخوان وجود داشته باشد و حتی در داوری کار راحت باشد. در واقع جملاتی انتخاب کردیم که ذهن ها را به هم نزدیک کند.
وی در انتها با اشاره به برگزاری چنین جشنواره های کاربردی از سوی سازمان زیباسازی و فوایدش گفت: حسن این کار این است که اگر شما یک سفارشی را به یک شرکت مهندس مشاور بدهید نهایتا تا مرحله چکش کاری ده فکر با آن برخورد دارد.اما وقتی فراخوانی برای چنین موضوعاتی می دهید با ده ها فکر و ایده رو به رو هستید. طیف های مختلف دیدگاه خود را ارائه میدهند و هم افزایی وجود دارد. چون مسابقه است از یک استاد معتبر تا دانشجو در کنار هم رقابت می کنند و به جوانها فرصت داده می شود اندیشه هایشان بروز پیدا کند. برای همین در دنیا معمولا کارهای مهم اینچنینی را با مسابقات تعیین می کنند.
گفتنی است موضوع جشنواره امسال طراحی خلاقانه مبلمان شهری برای بافت تاریخی تهران با نگاه ویژه به بافت تاریخی منطقه ۱۲ است که از ۲۸ تا ۳۰ بهمن ماه برگزار می شود.