عملکرد صنایع دستی در دولت یازدهم؛
معاونت صنایع دستی غرفههای تولید زنده را در نمایشگاه ۲۰ خرداد تعطیل میکند
در حالی به هفته صنایع دستی نزدیک میشویم که معاونت این بخش از سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری غرفههای تولید زنده را در نمایشگاه ۲۰ خرداد تهران تعطیل میکند.
تاريخ : يکشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۰۷
به گزارش هنرنیوز، معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی یکی از سه رکن اصلی این سازمان محسوب میشود . نگاهی به کارنامهی این بخش از سازمان نشان میدهد هر چند شاید اتفاقات خوشایندی با آمدن بهمن نامور مطلق و هم طیفانش در این بخش سازمان به وقوع پیوست اما همچنان مشکلات گوناگونی دست به گریبان این معاونت است.
تعطیل شدن غرفههای تولید زنده (work shop) نمایشگاه ۲۰ خرداد
معاون صنایع دستی به همراه اتاق فکر خصوصی خود آخرین تصمیمات متخذه در ستاد برگزاری را مبنی بر تعطیل شدن ۱۰۰ غرفه تولید زنده رونمایی میکند این اتفاق در حالی رخداده است که وی در مکاتبه قبلی خود خواستار دریافت فهرست غرفه تولید زنده شده بود و درباره اهمیت وجود این غرفهها توضیح داده بود.
تعطیلی این غرفهها در نمایشگاه امسال در حالی رقم می خورد و به استانها سپرده میشود که سالن تولید زنده آثار یکی از دو رکن اصلی نمایشگاه (تولید و بازرگانی) بوده و وظیفه معرفی پتانسیل کلان تولید صنایع دستی را عهده دار هستند و تجربه سالهای گذشته این نمایشگاه نشان می دهد که امسال مخاطبین نمایشگاه از مواجهه با این اتفاق مورد پسند عموم محروم هستند.
کتابخانه مرجع صنایع دستی تعطیل شد
در سال گذشته و شروع دولت یازده با توجه به جابجاییهای معاونت صنایع دستی در سازمان میراث فرهنگی و عدم اختصاص فضای مناسب برای جانمایی کتابخانه مرجع و قدیمی صنایع دستی کشور به حکم بهمن نامور مطلق تعطیل شد.
این در حالی است که مخاطبین تخصصی این بخش اعم از علاقمندان، پژوهشگران و بلاخص دانشجویان رشته صنایع دستی برای استفاده از مقالات، پایان نامه ها، کتب و اسناد این کتابخانه دچار سردرگمی برای دستیابی به اطلاعات پایه و تخصصی شدند.
به گزارش هنرنیوز ،
کتابخانه مرجع صنایع دستی در حال حاضر در کارتنهایی در محل زیر زمین ساختمان کوشک انبار شده است.
تفاهم ۶۰۰ میلیونی ریال با خانه هنرمندان ایران
همچنین در روزهای نخستین ورود بهمن نامور مطلق به سازمان میراث فرهنگی و تکیه زدن بر جایگاه معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی این سازمان، به جهت ارتباطات گذشته و تنگاتنگ وی با خانه هنرمندان ایران، تفاهمی مبنی بر تعامل و همکاریهای فرهنگی در حوزه صنایع دستی با مشارکت معاونت صنایع دستی به مبلغ ۶۰۰ میلیون ریال منعقد و این مبلغ به خانه هنرمندان پرداخت شد که ماحصل آن نمایشگاه صنایع دستی دستان خیال پرداز، به عنوان قریب الوقوع ترین اتفاق پس از تفاهم بود.
نمایشگاه دستان خیال پرداز تنها ۴۰۰ میلیون ريال فروش داشت که طبق روال همیشگی خانه هنرمندان برای برگزاری چنین نمایشگاههایی میبایست به میزان ۱۵% از مبلغ فروش به عنوان اجاره بهای فضا ( ۶ میلیون تومان) به این تشکل پرداخت میشد که شواهد حاکی از آن است که به جای این مبلغ ۲۵۰ میلیون ريال بابت هزینه اجاره فضا از مبلغ ۶۰۰ میلیون ريال پرداختی کسر گردیده است.
تشکیل کارگروه یا بنگاه اقتصادی
دانشگاهی بودن معاون و درجه یک انتصابی وی در معاونت هنرهای سنتی و صنایع دستی سازمان، منجر به سوق یافتن حرکت این بخش متولی از حوزه اجرا که وظیفه ذاتی حاکمیت است به سمت دانشگاه ها شد.
در پی این تصمیمات قشر زیادی از افرادی که کوچکترین سابقهای در امور اجرایی و تخصصی معاونت هنرهای سنتی و صنایع دستی نداشتند در کارگروههای مختلف فعال شده که اکنون پس از گذشت ۵ ماه از شروع فعالیت و پرداخت کمکهای خاص، حتی یک برگ خروجی برای صنایع دستی نداشته اند.
ستاد برگزاری ۲۰ خرداد، بدون حضور رئیس
همچنین از گذشته تاکنون، خرداد ماه شلوغ ترین زمان کاری برای معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی به شمار می رود.
مسعود سلطانی فر هم طبق روال گذشته در حکمی معاون صنایع دستی سازمان را به عنوان رئیس ستاد بزرگداشت روز جهانی صنایع دستی منصوب کرد،
اما در همان ایام نامور مطلق سفری شخصی به فرانسه داشت و ستاد برگزاری را از راه دور تشکیل میداد و مدیریت میکرد.
این در حالی است که برخی کارشناسان معتقدند حوزه صنایع دستی کشور تنها به دست نامور مطلق و مدیران کل دفاتر این معاونت هدایت نمیشود بلکه مدیریت اشخاص خاص و سیاستها، افکار و سلایق این افراد در این بخش حکمفرماست.
عدم حضور در نشست شورای جهانی صنایع دستی از سویی رئیس شورای جهانی صنایع دستی (wcc)، برای شرکت در نشست تخصصی در کشور عمان از نامور مطلق به عنوان معاون صنایع دستی ایران دعوت کرد تا از تاریخ ۱۰ لغایت ۱۵ خرداد ماه به منظور سیاست گذاری کلان بین المللی، میهمان این شورا باشد.
متاسفانه معاون صنایع دستی با وجود مصاحبهها و بیانات خود در جمع خبرنگاران و
به دلایل نامعلوم از حضور در این نشست مهم بینالمللی خودداری کرده و صنایع دستی ایران نیز همچون گذشته از حضور جدی در مجامع بین المللی مغفول ماند.
در حالی که معاون صنایع دستی ایران معاون منطقه غرب آسیا در این اجلاس نیز هست و عملاً اجلاس عمان نه تنها از حضور معاون ایران که از حضور معاون منطقه غرب آسیا محروم شده است.