نبود امکانات حلقه مفقوده در میراث فرهنگی
مدیر کل اداره موزه‌ها و اموال منقول تاریخی –فرهنگی تأکید کرد:
نبود امکانات حلقه مفقوده در میراث فرهنگی
با تمام کمبود‌هایی که در ارائه امکانات لازم برای انجام فعالیت‌های تأثیر گذار در حوزه‌های مختلف میراث فرهنگی وجود دارد فعالان در این عرصه می‌کوشند تا با اهتمام نقش میراث فرهنگی را در مسائل مختلف جامعه به خوبی تبیین کنند.
 
تاريخ : يکشنبه ۱۴ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۵۹
به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، محمدرضا کارگر -مدیر کل اداره موزه‌ها و اموال منقول تاریخی –فرهنگی در کارگاه آموزشی حفاظت پیشگیرانه در پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، این نشست را از نخستین نشست‌های آموزشی در این حوزه دانست که به همت پژوهشگاه و با حضور کارشناسای حفاظت ومرمت برگزار شده است. 

وی با ابراز خوشحالی از اینکه این جمع کار‌شناسانه با هدفی مشترک و با یک برنامه ریزی منظم برای ارتقای یک موضوع کاملا تخصصی به دور از حاشیه دور هم جمع شده‌اند افزود: قطعا نقشی را که حفاظت گران و مرمت گران در عرصه میراث فرهنگی دارند بی‌نظیر و بی‌بدیل است و هیچ مسئولیتی در سطح میراث فرهنگی به سنگینی و رسالتی که این افراد بر عهده دارند نیست. 

او با اشاره به اینکه با نبود امکانات همکاری و همدلی می‌تواند جبران کننده بسیاری از نواقص باشد اظهار داشت: اینکه با این مسئولیت سنگین چرا ساز و کار‌ها فراهم نیست و امکانات کم است دلیل بر بی‌اهمیت بودن کار فعالان عرصه میراث فرهنگی نیست، بلکه به این دلیل است که میراث فرهنگی در کشورهای کمتر توسعه یافته ضرورت محسوب نمی‌شود و مسائل معیشتی بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد. 

کارگر با بیان اینکه امروز ظرفیت‌های میراث فرهنگی کمتر مورد توجه قرار گرفته است گفت: این موضوع شاید از آنجا نشأت می‌گیرد که فعالان میراث فرهنگی نتوانسته‌اند ضرورت وجود خودشان را به مدیران کلان کشور به درستی بشناسانند وبه دولت‌ها این اطمینان را بدهند که در تمامی چالش‌ها یی که کشور با آن‌ها روبرو است می‌توانند تأثیر گذار بوده و بسیاری از بی‌نظمی‌ها را مرتفع کنند. 

به گفته مدیر کل اداره موزه‌ها و اموال منقول تاریخی –فرهنگی، میراث فرهنگی می‌تواند در ایجاد هویت ملی، امنیت ملی، انگیزه عمومی برای توسعه، جلوگیری از مهاجرت و فرار ثروت‌ها و مغز‌ها بسیار موثر بوده و ضمن ایجاد انگیزه درجامعه بحران‌ها و ناملایمات را از بین برده و کشور را بحران‌ها نجات بدهد. 

این فعال در حوزه میراث فرهنگی با اشاره به اینکه امکانات موجود در سطوح مختلف میراث فرهنگی با کارهای که انجام می‌شود قابل مقایسه نیست افزود: تنها نکته مثبت در این سختی‌ها اعتماد جامعه به مرمت گران و حفاظت گران و قراردادن آثار تاریخی در اختیار آن‌ها برای بازیابی است. 

او کار حفاظت گران و مرمت گران را به نیروی حضرت مسیح در جان بخشیدن به مردگان تشبیه کرد و گفت: این کار خطیر جز رسالتی مسیح گونه چیز دیگری نمی‌تواند باشد و خداوند این قدرت را در قلب و دستان مرمت گران قرار داده که بتوانند اثری را که در سالیان گذشته توسط هنرمندی پدید آمده را دوباره زنده کند. 

کارگر تصریح کرد: اینجاست که هویت ما به عنوان یک ایرانی باعث سر بلندی و غرورمان شده و ما را به یک باور و وحدت در مورد استفاده از تجربه‌های گذشته گان سوق می‌دهد.
کد خبر: 78026
Share/Save/Bookmark