به گزارش هنرنیوز؛ هنرهای محیطی این روزها فضای شهری را در پارک لاله به رخ پایتخت نشینان می کشد. بیش از ۴۰ هنرمند هنر محیطی و ۲۰ دستیار از ۶ اسفند ماه آثار خود را در این پارک در معرض دید عموم قرار داده اند.
حمید خندان دهکردی یکی از شرکت کنندگان در این جشنواره با اشاره به اینکه استقبال مردم از آثار بسیار خوب بوده است، گفت: نیاز امروز فضاهای شهری، آثار هنری است که حضور مردم را به شهر با مکث و تامل بیشتری همراه کند.
او که نام اثر خود را «سروده ای برا ی هفت روز پروانه ها» گذاشته در مورد کارش می گوید: این کار چیدمانی است از چوب های خیزران و بامبو در اندازه های مختلف که تلاش کردم نوع چیدمان به صورتی باشد که تداعی بالهای پروانه هنگام پرواز را در ذهن بیننده زنده کند .
دهکردی با اشاره به فعالیت های پیشین هنرهای محیطی در جزیره هرمز، پلور، دزفول و شهرکرد، ادامه داد: تجربه کار در تهران به عنوان یک کلانشهر نشان داد که تهران و شهروندانش نیازمند حضور هنر در فضای شهری هستند.
این هنرمند با تاکید بر اینکه برخورد مردم با آثار هنری چیده در پارک لاله بسیار خوب بوده و تخریبی از سوی مردم اتفاق نیفتاده است، افزود: اشتیاق مردم در برخورد با هنرهای محیطی چیده شده در پارک نشاندهنده اشتیاق مردم برای حضور این هنر در شهر است و با توجه به این موضوع می توان به آینده هنرهای محیطی امیدوار بود.
به گفته او " سروده ای برا ی هفت روز پروانه ها" حکایت راست بالایی و اوج جویی است. حکایت رویا و خیال پروانه ای است که از پیله تا پروانه شدن در سر سودای لحظه وجد آمیز سوختن را دارد تا یکبار سرچشمه زیبایی و گرمی زیستن را در کمال شکوه مندی دریابد.
او با تاکید بر اینکه قرار گرفت این چیدمان در نزدیکی تیر چراغ برق به نوعی تداعی کننده قصه انسان زنده جانی است که در خنکای عشق آرزوی بال و پریدن دارد تا در نور بمیرد و دگرگون شود، گفت: در این روایت توجه به باطن اعداد چهل و هفت ارتباط تعیین کننده ای با اثر دارند. هفت پروانه هرکدام به رنگ یکی از هفت روز در یک مجموعه ارائه می شوند.
مهدیه دهقانی، یکی دیگر از شرکت کنندگان جشنواره هنرهای محیطی با بیان اینکه به کاربردن نمادهای طبیعی در فضاهای شهری می تواند به بهبود چهره شهر کمک کند، گفت: کاری که در این جشنواره به نمایش در آمده از مجموعه ای است که در آن المان های طبیعی حرف اول را می زند.
اثر او با عنوان "چیدمان شاخه ها" برگشته از مجموعه ای با عنوان "روزنه" است که پیش از این در جشنواره های دیگر به نمایش در آمده است، این هنرمند در مورد مجموعه اش می گوید: مجموعه روزنه ها توجه ویژه ای به المان های طبیع دارد و به دنبال پررنگ تر نشان دادن چشم اندازهای خوب طبیعت است.
دهقانی با بیان اینکه فضای خالی بین تنه های درخت ها با خرده چوب هایی که هیزم هستند، پر شده است، ادامه داد: فضای بین تنه درخت ها که رو به چشم اندازی از متریال های صنعتی است با خرده شاخه ها مسدود کردم تا به نوعی اعتراضم به نا همگون بودن این نوع عناصر را بروز دهم.
به گفته این هنرمند اطراف ما پر شده از عناصر و وسایلی که به نظر دور ریختنی هستند اما اگر با نگاه جامع تری به آنها نگاه کنیم می توانیم از آنها برای بهبود فضای زندگی نهایت استفاده را برد.