جمال شورجه در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در ارتباط با جلسهای که هیئت اسلامی هنرمندان برگزار کردند گفت: هیئت اسلامی هنرمندان متشکل از هنرمندان و اساتیدی است که در شاخههای مختلف فرهنگی فعالیت دارند و در راستای ولایت مداری حرکت میکنند و تلاش دارند تا در این راستا گامهای مثبتی را هم بردارند. جلسهای که برگزار شد در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری بود که از ابتدای سال مرتباً
” سالها است که مقام معظم رهبری نسبت به مسائل فرهنگی ابراز نگرانی کردهاند و دغدغههایشان را در این زمینه با اهل فرهنگ و هنر در میان گذاشتهاند اما در واقع در عمل کمتر اتفاق های خوشایندی می افتد “
از دغدغههای فرهنگیشان صحبت کردند و مواردی را نیز در این زمینه عنوان نمودند و هیئت اسلامی هنرمندان در این جلسه تلاش کرد تا به جمع بندی از آنچه که گذشته است برسد تا مسیری درست و ثمر بخش را در راستای تحقق فرمایشات ایشان بپیماید.
وی در ادامه گفت: سالها است که مقام معظم رهبری نسبت به مسائل فرهنگی ابراز نگرانی کردهاند و دغدغههایشان را در این زمینه با اهل فرهنگ و هنر در میان گذاشتهاند اما در واقع در عمل کمتر اتفاق های خوشایندی می افتد در صحبتهایی که ایشان در آغاز نوروز ۱۳۹۳ انجام دادند دیدیم این مباحث به طور جدی تری بیان شد. و درنامگذاری سال جدید هم به موضوع فرهنگ اشاره داشتند.
رئیس هیات امنا هیات اسلامی هنرمندان گفت: با این نگاه هیئت اسلامی هنرمندان بر آن شد تا جلسهای را برگزار کند. در این هیئت از رشتههای مختلف فرهنگی هنری حضوردارند. شورای دایره دوم این هیئت به چهار صد نفر میرسد. پر واضح است که نمیشد در جلسه همه افراد را دعوت کرد تقریباً چهل الی پنجاه نفر از این اعضا دعوت شدند که اکثراً در جلسه شرکت داشتند که این افراد جزو نفرات جدی این تشکل میباشند و هر کدامشان در شاخه فرهنگی و هنری که فعالیت دارند جزو افراد شناخته شدهای هستند.
وی در ادامه گفت: این اعضا با دیدن شرایط موجود فرهنگی از بنده که به عنوان یکی از
” عمده نگرانی که درحال حاضر در سینما وجود دارد عدم رویکرد دینی و معنوی و خلاء حضور اخلاق درآثار سینمایی است. در حوزه سینمای استراتژیک بسیار ضعیف عمل کردهایم ما باید فیلمهایی داشته باشیم که دیدگاههای نظام جمهوری اسلامی ایران را به درستی بیان کند چرا که در جامعه بین المللی این نیاز به شدت احساس میشود. “
اعضای اصلی هیئت امنا هستم خواستند که هرچه سریعتر این جلسه را در سال جاری برگزار کنیم. جلسه پیرامون مسائلی که عرض کردم برگزار شد البته که مباحث سینمایی در صدر صحبتهای افراد قرار داشت. در این جلسه افراد به نقد وبررسی دورهای که گذشت نیز پرداختند و قرار شد در جلسات آینده به یک آسیبشناسی علمی نیز در زمینه مباحث فرهنگی برسیم اما عمده زمان جلسه به اشتراک گذاشتن نظرات درباره مباحث روزفرهنگی و هنری کشور به خصوص سینما گذشت.
شورجه این چنین ادامه داد: درحوزه سینما نگرانیهای زیادی وجود دارد. سینما تاثیرگذارترین ابزار فرهنگی روزدنیا در بین کشورهای مختلف است.
هیئت اسلامی هنرمندان در این جلسه سوال هایی طرح کرد همانند اینکه سینما چقدر میتواند دغدغههای مقام معظم رهبری رانسبت به فرهنگ کم کند؟! سوال دیگری که در بین اعضا مطرح شد این بود که آیامدیریت فعلی میتواند در جهت رفع نگرانیهای مقام معظم رهبری خصوصاً درسینما گام مثبتی بردارد؟! کارگردان فیلم سینمایی «۳۳ روز» گفت: عمده نگرانی که درحال حاضر در سینما وجود دارد عدم رویکرد دینی و معنوی و خلاء حضور اخلاق درآثار سینمایی است. در حوزه سینمای استراتژیک بسیار ضعیف عمل کردهایم ما باید فیلمهایی داشته باشیم که دیدگاههای نظام جمهوری اسلامی ایران را به درستی بیان کند چرا که در جامعه بین المللی این نیاز به شدت احساس میشود.
در حوزههای بیداری اسلامی، سوریه، لبنام و فلسطین اشغالی در عرصه سینما فعالیت هدفمندی باید داشته باشیم. هالیوود تقریباً حدود یکصد فیلم در خصوص ایران هراسی ساخته است و این عدد قابل توجهی میباشد. ایران هراسی از برنامههای سینمای هالیوود است. آنها مفاخر ما را هدف قرار دادهاند مثلاً اخیراً فیلم سینمایی در مورد ابن سینا ساختهاند که در آن نشان دادهاند کهوی بر
” در این دوره هم اگر دوستان انقلابی فکر کنند و ببینند که سینمای هالیوود همچنان مفاخر و اعتقادات ما را هدف گرفته است باید عکس العملهایی نشان دهد. “
اثر خودکشی مرده است در صورتی که وی به مرگ طبیعی از دنیا رفته این تحریفها نیز از دیگر مباحث نگران کننده برای هیئت اسلامی هنرمندان است.
وی در ادامه گفت:
ما از پرداخت و مقابله با این هجمهها غافل ماندهایم و این یکی از وظایف بر زمین مانده سینمای استراتژیک است که باید برای آن برنامه ریزی کنیم. جای سینمای استراتژیک خالی است. در جلسه هیئت اسلامی هنرمندان در ارتباط با این موارد بحث و گفتگو شد و تلاش داریم تا به راه کارهایی برسیم و این موارد را به نظام و نهادهای مرتبط با فرهنگ ارائه دهیم. ما علاقهمند هستیم به سهم خودمان گرهای از گرههای فرهنگی نظام جمهوری اسلامی باز کنیم.
شورجه در پایان گفت: در زمانی که دکتر حسینی وزیر ارشاد بود به دلیل اهانتهایی که به اعتقادات ما و شخصیت ایرانیها از سوی سینمای هالیوود شده بود تصمیم گرفته شد تا مراسم اسکار تحریم شود در این دوره هم اگر دوستان انقلابی فکر کنند و ببینند که سینمای هالیوود همچنان مفاخر و اعتقادات ما را هدف گرفته است باید عکس العملهایی نشان دهد.
حداقل کاری که میتوانند انجام دهند این است که سکوت نکنند و بر ضد این حرکتها بیانه بدهند.