محسن چگینی در گفتگو با هنرنیوز؛
سراغ هر شغلی در سریال ها می رویم عده ای شاکی می شوند
محسن چگینی گفت: متاسفانه در اینجا تماشاگر دوست دارد در همان قسمت اول و یا اولین قسمت ها همه چیز مشخص شود همانند اتفاقی که برای مجموعه «سرزمین کهن» افتاد.
تاريخ : سه شنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۴۵
محسن چگینی در ارتباط با ضعف تاثیر گذاری سریالهایمان بر روی مخاطب و رسیدن به اهدافی که دارد گفت: به نظرم ما با اهدفی که داریم و برای خودمان مشخص کردهایم همچنان فاصله زیادی داریم. در بسیاری از مواقع ما درگیر سلیقه افراد میشویم افرادی که در جایگاه یک مدیر فرهنگی قرار گرفتهاند و ممکن است با تصمیمات سلیقهای که در هر دوره ای تغییر پذیر است روند رسیدن به هداف فرهنگی ما را کند کنند. تصمیمات سلیقه ای در یک مجموعه می تواند خطرناک ترین اتفاقی باشد که در آن مجموعه میافتد چرا که قطعاً آن مدیر مقطعی خواهد بود در نتیجه با رفتنش سلیقه شخصی اش را با خودش می برد.
چگینی در ادامه در ارتباط با سریالهای هالیوودی و اهدافی که دنبال می کنند گفت: در سینمای هالیوود برای نتیجهای که قرار است از یک سریال بگیرند سیاستگذاری و هدف گذاری میکنند مثلاً در سریالی تصمیم گرفته میشود که موضوعی با محوریت فلان کاراکتر مطرح شود تا در نهایت ذهن مخاطب به این سمت برود که همان کاری را که عوامل سازنده سریال و سیاستگذارانش میخواهند انجام دهند. این ها شکل کارشان با نوع کار و فعالیت ما در عرصه هنر متفاوت است و حتی نگاهشان نیز به گونه ای عمیقتر می باشد. آن ها سریالهایی میسازند که مثلاً در طی یازده سال پخش شود و بعد از این مدت زمان جامعه به لحاظ ذهنی نسبت به موضوع مد نظر آن ها این گونه فکر کند و تصمیم بگیرد.
وی در ادامه گفت: چرا آنها از مجموعههای تلویزیونی که میسازند نتیجه خودشان را میگیرند و به هدفشان هم میرسند در صورتی که در همان سریال انتقاد هم وجود دارد. در بسیاری از فیلم ها و آثار آن ها دیدهایم که مثلاً پلیس منفی را نشان می دهند که خیانت کار است اما نگاه مردم به این سمت نمیرود که همه پلیسها این گونه هستند کا باید شرایط را برای این نوع کار کردن فراهم کنیم. برخی از ممیزیها باعث می سود کار لطمه ببیند و بسیاری از حساسیتها میتواند نباشد. برای رسیدن به این جایگاه باید فرهنگ سازی و اطلاع رسانی کنیم. سریال هایی که به سرعت تبدیل به یک جامعه کوچک میشود.
تهیه کننده مجموعه «پژمان» با اشاره به این که مقایسه کردن مجموعه های مان از هر حیث با مجموعه های هالیوودی کار درستی نیست گفت: نمی توان واقعاً به این سمت برویم که خودمان را با آن ها مقایسه کنیم. در آنجا وقتی سریالی ساخته می شود مخاطبان اجازه می دهند که سریال تا آخر پیش برود و در انتها در مورد آن قضاوت میکنند اما متاسفانه در اینجا تماشاگر دوست دارد در همان قسمت اول و یا اولین قسمت ها همه چیز مشخص شود همانند اتفاقی که برای مجموعه «سرزمین کهن» افتاد.
چگینی در ادامه افزود: سریال «سرزمین کهن» مجموعه خوبی است چرا که بخشی از تاریخ سرزمین ما را به یدک میکشد ما با پخش چند قسمت اولیه سریع نسبت به برخی از اتفاقات آن جبهه گرفته شد و اجازه ندادند که آن پخش شود بدون این که بدانیم در انتها قرار است چه اتفاقی بیافتد. با این شرایط نمی توان هدف گذاری کرد باید چون باید سریع در همان قسمت های اول همه موارد و موزللاتی را که مطرح می کنید حل نمایید تا همه بدانند که قصد توهین به جایی و کسی را نداشته اید. برای حل شدن این موضوع باید آستانه تحمل ما بالا رود و بیشتر حوصله کنیم تا نتیجه را مشاهده نماییم. تا زمانی که این اتفاقات نیافتد هدف گذاری در سریالها معنی ندارد.
وی با انتقاد از این موضوع که با این نگاه ها نمیتوان به راحتی فیلمی را در مورد جایی ساخت گفت: در همچین جامعه با این نگاه نمی توان در مورد هیچ ارگان و شغلی به راحتی حرف زد و کاری را انجام داد. این یک معضل اجتماعی است به دلیل این که اولین کسی که ضرر می کند خود جامعه است اگر در سریالی ارگانی نقد شود می تواند ایراد ها و اشکالات خودش را مرتفع کند. اصلاً با داشتن شخصیت منفی است که درام ایجاد می شود این شخصیت منفی حتماً شغل و کاری داشته است نباید چون یک کاراکتر منفی است نمیتوان به آن شغلی داد چون ممکن است نمایندگان آن شغل ناراحت شوند. این گونه است که ما نمیتوانم آن چه را که میخواهیم به نمایش بگذاریم. ما باید کاراکترهای بدون شغل و پیشینه داشته باشیم. خیلی از این موارد به مدیرت ارتباطی ندارد بلکه به خود جامعه نگاه و فرهنگ مان نیز باز میگردد.
تهیه کننده سریال «دزد و پلیس» درباره تغییر رئیس سازمان صدا و سیما در آیندهای نزدیک و هم چنین ادامه راه توسط مدیر بعدی گفت: به نظرم سیایت گذاری ها خیلی تغییر نخواهد کرد و فقط ممکن است روند مان در آن مسیر که قرار داریم تند و کند شود. اما این که فکر کنیم قرار است تغیرات کلی صورت بگیرد این گونه نیست. ما به لحاظ فرهنگی باید دچار تحول بشویم و با تغییر مدیریتی اتفاق خاصی نخواهد افتاد.