به گزارش هنرنیوز؛ ۱۸ ماه می میلادی، روز جهانی موزه است. در کشور ما از ۲۸ اردیبهشت تا ۳ خرداد،هفته ی میراث فرهنگی نامگذاری شده است. اما هرچه به این روز نزدیکتر میشویم زمزمههایی مبنی بر تغییر مدیران عالیرتبه سازمان مرکزی تا مدیران استانی قوت بیشتری مییابد.
افرادی که بیشتر سخن از رفتنشان به میان است دکتر بهمن نامورمطلق معاون صنایع دستی ،سعید شیرکوند معاون برنامهریزی و سرمایه گذاری، مرتضی رحمانی موحد معاون گردشگری، سمیع الله حسینی مکارم معاون توسعه مدیریت و....هستند.
هر چند مسعودسلطانیفر- رییس سازمان میراث فرهنگی- در حاشیه همایش بزرگداشت خلیج فارس در پاسخ به وجود زمزمههایی مبنی بر تغییر مدیران استانی و سازمان مرکزی تا اواخر اردیبهشت به خبرنگار هنرنیوز گفته بود: هر کس زمزمه کرده خودش جواب شما را بدهد! » اما همچنان تب این شایعات بالا است.
در این بین پژوهشگاه نیز مصون نمانده و صحبتهایی مبنی انتخاب دکتر حسن الماسی و یا دکتر محمودمیر اسکندری به عنوان رییس این بخش از سازمان قوت بیشتری گرفته است. هرچند نام دکتر الماسی کمتر به گوش آشنا میآید.
وی دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت دولتی از دانشگاه تهران و دکتری مدیریت دولتی با گرایش سیاستگذاری عمومی و اقتصادی از واحد علوم وتحقیقات است. و ی هم اکنون عضو هیئت علمی و مدیر گروه پژوهشی راهبردی گردشگری، پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری است و در کارنامه کاری خود نماینده دو دوره مجلس شورای اسلامی ،نایب رییس اول کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی،نایب رییس اول کمیسیون امور اداری و استخدامی مجلس شورای اسلامی،ناظر شورای حقوق و دستمزد کشور در دوره پنجم مجلس شورای اسلامی، بررسی و ارزیابی طرحهای تحقیقاتی و مطالعاتی طرح جامع توسعه قطب گردشگری دریاچه گهر استان فارس ،دریاچه ولشت استان مازندران آبشار مارگون استان کهکیلویه و بویراحمد، جزیره مینو استان خوزستان، غار علیصدر استان همدان، کلات نادری استان خراسان شمالی تالاب انزلی استان گیلان و مطالعه طرح جامع منطقه نمونه گردشگری زرندیه، خلجستان قم ، طالقان استان قزوین، چغاخور شهر کرد و ... را دارد.
همچنین دکتر محمود میراسکندری پیش از این نیز رییس پژوهشکده باستانشناسی بوده است که برخی باستانشناسان از دوران مدیریت او با عنوان دوران رکود فعالیتهای باستانشناسی و کاوشها یاد میکنند.
به هر روی این نخستین بار نیست که پس از قوت گرفتن رفتن جلیل گلشن – رییس کنونی پژوهشگاه- در هفته پژوهش (به دلیل عضو هیئت علمی نبودن) اسامی افراد مختلفی برای تکیه زدن بر مسند ریاست این بخش از سازمان شنیده میشود تا آنجا که در دوران قائم مقامی – مهدی جحت- گفته میشد هایده لاله – باستانشناس و استاد دانشگاه تهران- قرار است به این سمت منصوب شود و حتا زمزمههایی مبنی بر تلاش محمد حسن طالبیان- معاون فعلی میراث فرهنگی – برای نشستن بر این مسند وجود داشت.
با رفتن حجت آمدن هایده لاله منتفی شد و طالبیان نیز بر مسند معاونت میراث فرهنگی نشست. اما همچنان اخباری مبنی بر انتخاب علیرضا انیسی - عضو هیات علمی پژوهشگاه معاون اسبق میراث فرهنگی در دوران مرعشی- و همچنین علیرضا قلینژاد- عضو هیئت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و دارای مدرک دکتری معماری برای تصدی این پست به گوش میرسید.
از سویی با پایان یافتن نوروز ۹۳ و آغاز سال جدید نام سید محمد بهشتی – مشاور سازمان میراث فرهنگی – نیز به عنوان یکی از گزینههای احتمالی- بر سر زبانها افتاد.
به هر روی همچنان امکان شنیدن اسامی افراد مختلف برای تصدی این پست وجود دارد و دیگر برای کسی تعجب آور نیست هر چند این اواخر نام دکتر الماسی و میراسکندری بیشتر برده میشود.