به گزارش هنرنیوز، پاسکال رستانی - مدیرعامل شرکت فرانسوی Gran Tourism Organisation – در نشست رسانهای صبح امروز (دوشنبه، ۲۶ اسفندماه) برگزاری نخستین «اکو رالی پاریس تا پرسپولیس» گفت:اجرای این رالی همزمان با برگزاری نمایشگاه اتومبیلرانی در فرانسه خواهد بود که با توجه به نمایش جاذبههای ایران در آن نمایشگاه که هزاران نفر بازدیدکننده دارد، ایران نیز به مردم اروپا و بویژه فرانسویها معرفی خواهد شد.
او گفت: این رالی ششماه دیگر اجرا میشود، ولی نزدیک به دو سال است برای برگزاری آن برنامهریزی شده است.
رستانی با اشاره به این که «اکورالی پاریس تا پرسپولیس» یک مسابقهی رقابتی نیست،افزود: این رقابتی از نوع جدید برای مصرف کمتر سوخت است. هرچند اجرای آن بهشکل سنتی یک رالی خواهد بود.
وی با بیان این که در فرانسه با شرکتی در ارتباط هستیم که وسیلهای را برای کلاسه کردن و کنترل سیستم ماشین تولید کرده که سبب مصرف کمتر سوخت خواهد شد، خاطرنشان کرد: این ماشینها نیز از این وسیله استفاده خواهند کرد. ضمن آنکه برندهی این مسابقه، خودروی سریعتر نیست، بلکه رانندهای است که بنزین کمتر مصرف و اخلاق رانندگی را رعایت کرده، به مقررات کشورهای میزبان احترام گذاشته و به ارزشهای محیط زیست اهمیت داده باشد.
مدیرعامل شرکت فرانسوی Gran Tourism Organisation تصریح کرد: در این رالی ۴۰ تا ۸۰ خودرو شرکت میکنند و حضور در آن برای همهی اتومبیلها آزاد است. آنچه بیشتر از هر چیز در این رالی اهمیت دارد، این است که رانندگان، سوخت کمتری مصرف کنند.
وی دربارهی ارتباط این رالی با صنعت گردشگری اظهار کرد: محوریت این برنامه با توجه به نامی که دارد، ایران است. در طول مسیر، جاذبههای گردشگری ایران نشان داده و سرانجام کار در نمایشگاهی معرفی خواهد شد.
ابوالقاسم ایرجی - مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی - نیز در اینباره گفت: برگزاری رالی یکی از ابزارهای معرفی گردشگری است؛ اما قرار نیست همهی مشکلات بهوسیله رالی حل شود. وقتی «اکورالی پاریس تا پرسپولیس» آغاز شود، رسانههای اروپایی هم قطعا فعال میشوند و به معرفی جاذبههای ایران کمک میکنند.
او یادآور شد: متخصصان گردشگری نیز معتقدند برگزاری رالیها به گردشگری کشورها کمک میکند. ما هم تلاش میکنیم بیشترین استفاده را از این رالی ببریم.
وی تصریح کرد: کنفرانس خبری دیگری در فرانسه دربارهی این رالی برگزار خواهیم کرد، تا رسانههای این کشور را نسبت به این رالی که برای نخستینبار در سال ۱۹۷۱ میلادی با همین نام برگزار شد و امروز به شکل و با اهداف دیگری اجرا میشود، حساس کنیم.
رضا حنایی - عضو شرکت فرانسوی برگزارکنندهی این رالی و نماینده آن در ایران – نیز گفت: قصد داریم هر سال، این رالی را برگزار کنیم، چون هم مشتری و هم امکاناتش وجود دارد.
او با بیان اینکه میزان تقاضا برای سفر با خودرو به ایران بسیار زیاد است، گفت: من سالانه دو یا سه بار رالی و سافاری در ایران برگزار میکنم. تقریبا ۱۰ برابر تورهایی که تا کنون اجرا کردهایم، تقاضا برای سفر با ماشین به ایران وجود دارد؛ ولی نمیتوان تعداد ماشینها را زیاد کرد.
وی افزود: در طول برگزاری این رالی، شبهایی با نامهایی مانند «غذا» و «فرش ایرانی» برگزار خواهد شد که قطعا انعکاس این مراسم در رسانههای اروپایی و فرانسوی، مردم این کشورها را به ایران جذب خواهد کرد.
شهرام مالمیر - مدیر روابط عمومی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی – تصریح کرد: در طول مسیر برگزاری رالی، آشپزخانهی سیاری غذاهای ایرانی را برای شرکتکنندگان رالی و مردمی که در کشورهای واقع در مسیر گذر این خودروها زندگی میکنند، سرو خواهند کرد که یقینا این حرکت، جنجالی را در آن کشورها برپا خواهد کرد.
ایرجی در پاسخ به این که برای اجرای مراسم اختتامیهی «اکورالی» در تخت جمشید، آیا اقدامات حفاظتی یا مسیرهای مشخصی برای خودروها در سایت تاریخی در نظر گرفته شده است؟ تشریح کرد: قطعا مراسم نهایی در تخت جمشید خواهد بود، ولی برای اینکه جزییات مربوط به مسیر و مکان حرکت و استقرار خودروها مشخص شود، هنوز ششماه زمان مانده است.
مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی با این پرسش رو به رو شد که با توجه به پیشینهی طولانی فعالیت کانون و اعلام سیاست و حمایتش از گردشگرانی که با خودروی شخصی و از مرز زمینی به ایران سفر میکنند و مدارک لازم را در اختیار دارند، چرا تا کنون این کانون بهصورت شفاف مسوولیتی در این زمینه نپذیرفته و چه اقدامات و هماهنگیهایی را در اینباره انجام میدهد، چراکه معمولا اینگونه گردشگران و رالیها با موانع گمرکی در سفر به ایران مواجه میشوند و ورود آنها با تأخیرهای طولانی در پشت مرزها و پرداخت هزینههای سنگین همراه است؟
او گفت: قطعا کانون از آنهایی که با اخذ مجوز از کلوپهای جهانگردی و اتومبیلرانی ایران و با مدارک تکمیلشده به ایران سفر میکنند، حمایت میکند. مثلا دو هفته پیش، یک خانوادهی اروپایی در مرز پیرانشهر دچار مشکل شد که بهدنبال تماس گمرک، مشکل آنها پیگیری و حل شد.
ایرجی اضافه کرد: ما دربارهی این موضوع مسوولیت داریم و قطعا اطلاعات شما در این زمینه نادرست است. کانون از سال ۱۳۸۵ تعداد زیادی رالی برگزار کرده است؛ اما فعلا آماری از آنها ندارم.