محمد حسین نیرومند در گفتگو با هنرنیوز مطرح کرد:
نمیشود به نام «اعتدال» یکی به چپ بزنیم یکی به راست
یک تحلیل گر مسائل فرهنگی با اشاره به عملکرد دولت گفت: یکی از اشکالهای دولت اعتدال این است که تکلیفش با خودش روشن نیست. این نمیشود که به نام اعتدال؛ یکی به چپ بزنیم یکی به راست.
تاريخ : دوشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۰۹
محمد حسین نیرومند تحلیل گر مسائل فرهنگی در گفتگو با خبرنگار هنرنیوز با اشاره به عملکرد عزت الله ضرغامی گفت: معتقدم باید در حوزه فرهنگ، تاثیرات کالای فرهنگی را بر مخاطب دید و آنگاه قضاوت کرد. اگر در دوره مدیریت۱۰ ساله آقای ضرغامی، آثاری در تلویزیون خلق شده که این آثار باعث ارتقای جامعه فرهنگی شده باشد و ارتقای اخلاق مداری و دین باوری را در جامعه ترویج داده آنگاه میشود گفت که آقای ضرغامی در دوره مدیریتش موفق بوده است. ولی اگر جامعه ما نسبت به یک دهه قبل، پسرفت داشته است پس باید آقای ضرغامی پاسخگوی عملکرد خویش باشد.
وی ادامه داد: تصور من این است که مدیریت آقای ضرغامی در دوره ۱۰ سالهاش یک مدیریت معمولی در صدا و سیما بوده است. اما اتفاقی که باید برای آقای سرافراز رخ بدهد این است که ایشان باید آغوش خودش را بر روی هنرمندان بگشاید تا بسیاری از اهالی فرهنگ که قبلا به دلایلی ارتباطشان با رسانه ملی قطع شده بود دوباره به لحاظ فکری با تلویزیون همفکری کنند.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دوره دهم تصریح کرد:
معتقدم شاید مهمترین کار آقای سرافراز باید این باشد که خودش به سراغ آدمها برود و اینگونه نباشد که ایشان بنشینند تا دیگران به دیدار وی بیایند. این رفتار، رفتار پسندیدهای نیست. حتی باید ایشان از هنرمندان خواهش کند تا آنان به صدا و سیما کمک کنند چرا که تلویزیون به شدت به لحاظ داشتن اتاق فکر، فقیراست و آقای سرافراز باید تا جایی که میتواند اتاق فکر را فربه کند. این درحالی است که هم اینک؛ سیستم اداری صدا و سیما فربه شده است. محمد حسین نیرومند با اشاره به مشاورانی که معمولا به دور مدیران جدید حلقه میزنند یاد آور شد: من یک تحلیلی دارم و آن این است که وقتی مدیریت جدیدی بر سرکار میآید بلافاصله حلقهای از مشاوران به دور او جمع میشوند و شروع به مشورت دادن به وی میکنند و چون مدیر تازه وارد هم هنوز به حوزه کاری خود مسلط نیست لذا مجبور است به مشاوران اعتماد کند و آنجا است که این مشاوران جولان میدهند و بتدریج دیواری بین خود و مدیریت ایجاد میکنند تا آدمهای جدید نتوانند به دیوار مشورتی اضافه شوند. این درحالی است که خیلیها تمایل دارند به مدیریت جدید مشورت بدهند اما این حلقه با قدرتی که دارند مانع این ارتباطها میشوند و در این لحظه است که این افراد، کم کم از مشورت دادن به مدیریت جدید دلسرد میشوند و حتی به جایی میرسند که موضع میگیرند به طوری که اگر مدیریت هم از آنها دعوت به همکاری کند باز هم نخواهند پذیرفت. بنابراین آقای سرافراز باید این فرصت را مغتنم بدارد و تا هنوز این حلقه مشاوران؛ به دورش حلقه نزدند! خودش را از مشاورت گرفتن دیگران بیبهره نکند.
وی در مورد سفر معاون هنری وزارت ارشاد به امریکا آن هم در سکوت خبری در هفتههای گذشته اضافه کرد: من فکر میکنم باید این رفتارها را به منزله دیپلماسی عمومی ببینیم و شاید هنرمندان بهانه خوبی برای ارتباط در مورد دیپلماسی عمومی باشند. اما مساله مهم در این قضیه این است که معتقدم این دوستان در این مورد بد سلیقه گی کردند. یعنی زمان بدی را برای این سفر انتخاب کردند.
این تحلیل گر مسائل فرهنگی با اشاره به دیدارهای مقامات ایرانی با مقامات اروپایی در مورد تحریمها گفت: بر این باورم که دشمنی غرب با ایران، دشمنی ایدئولوژی است و دولت اشتباه میکند اگر فکر میکند غرب با حل کردن موضوع هستهای، کاری به کشور ما ندارد. چون هیچگاه یک ایدئولوژی استکبار ستیز با یک ایدئولوژی استکبار نمیتواند کنار هم قرار بگیرند و طبیعی است که هیچ کدام از آنان کوتاه نخواهند آمد.
محمد حسین نیرومند تاکید کرد:
یکی از اشکالهای دولت اعتدال این است که تکلیفش با خودش روشن نیست. این نمیشود که به نام اعتدال؛ یکی به چپ بزنیم یکی به راست. چرا که اعتدال، به چپ و به راست زدن نیست. بلکه اعتدال این است که تکیلفمان را با اعتدال رعایت کنیم. متاسفانه در رفتارهای این دولت، این حرکت پاندولی – یکی به چپ یکی به راست - دیده میشود که رفتار خوبی نیست. این درحالی است که دولت یازدهم باید تکلیف خودش را با جامعه هم روشن کند و اگر رفتار صادقانهای داشته باشد صد البته بهتر از حرکتهای زیگزاکی خواهد بود.