به گزارش هنرنیوز به نقل از ستاد خبری سومین هم اندیشی طنز رادیویی؛ کامران کاظمزاده مدیر رادیو فرهنگ و دبیر اجرایی سومین هماندیشی طنزاظهارداشت: مقوله کودک، پرورش و برنامهسازی برای کودک یکی از مقولههای مهم و دشوار در کار رسانهای است. متاسفانه در روزگار ما یکی از قشرهایی که به فراموشی سپرده شدهاند و مشغله نگذاشته تا بزرگترها نتوانند به آنها بپردازند، کودکان هستند.
وی ادامه داد: طنز مانند یک جویبار جاری است که شادی و لبخند را به جامعه سراست میدهد و باعث تاسف است که پس از گذشت سی و چند سال از انقلاب شکوهمند اسلامی و رشد در عرصه مطبوعات، ما فقط یک مجله طنز گل آقا را داشتیم که آن هم مدتی است به فراموشی سپرده شده است.
مدیر رادیو فرهنگ اظهار داشت: برای فرهنگی که سابقه درازمدتی در طنز و بذلهگویی دارد، حیف است که به مقوله طنز به صورت جدی نپردازد. به همین دلیل ما در سومین هماندیشی طنز موضوع شادیانههای کودکانه را دستامیه قرار دادیم بلکه به این بهانه نظرها و گوشها را به مقوله طنز کودکانه حساس کنیم.
وی افزود: قرار است در آیین اختتامیه سومین هماندیشی از شخصیت فرهنگی، هنری و ادبی هوشنگ مرادی کرمانی تقدیر و تشکر کنیم. در واقع او کسی است که با جادوی کلمات توانسته جلوههای مختلف زندگی را به تصویر بکشد و یکی از ویژگیهای مهم کار ایشان بیان درد و فقر مردم به زبان شیرین طنز است.
کاظمزاده تصریح کرد: مرادی کرمانی نویسنده دورهای است که ما جریانهای مختلف ادبی از چپ تا مارکسیست و نهلههای دیگر داشتیم که هیچکدام نگرفتند و نتوانستند تاثیرگذاری آثاری نظیر آثار او را داشته باشند.
وی ادامه داد: قصههای مجید در دهه ۴۰ از رادیو پخش میشد و این داستانها هنوز هم در ذهن مردم مانده و خاطرات خوب و شیرین از آنها دارند. شیوه قصهگویی مرادی کرمانی روایت است که جوهره اصلی برنامهسازی رادیویی است. یک رادیوی خوب رادیویی است که بتواند خوب روایت کند. این هنر رسانههاست که مثل شهرزاد قصهگو روح جامعه را پرورش دهند و آن را تلطیف کنند.
مدیر رادیو فرهنگ گفت: هنر مهم آقای کرمانی روایت زندگی است و اگر بگوییم ایشان راوی زندگی هستند، پر بیراه نگفتهایم. همه میدانند که دنیا این روزها با نداشتههایش و با امثال هری پاتر ذهن مخاطبان سراسر دنیا را به خود جذب میکنند، در چنین شرایطی ما باید از تمام داشتههایمان استفاده کنیم و سرمایههای غنی خود را پرورش داده و مورد استفاده قرار دهیم.
وی گفت: در سومین هماندیشی طنز رادیو نشستهای تخصصی برگزار میشود که شامل چهار کارگاه تخصصی است. ۱۹ تیر ماه اسماعیل امینی، سیدعلی میرفتاح و ابوالفضل زرویی نصرآبادی درباره چهارچوبهای رسانهای طنز صحبت میکنند. ۲۰ تیر ماه نیز با حضور سودابه سالم به بازیهای آوازی میپردازیم. ۲۱ تیر ماه هم با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به نوآوریهای هماندیشی خواهیم پرداخت. ۲۵ تیر ماه هم معاون صدا همراه با برنامهسازان رادیو به آسیبشناسی طنز رادیو میپردازند.
کاظمزاده در بخش دیگری از سخنانش عنوان داشت: تعداد مقالات، برنامهها و کل آثار رسیده به این هماندیشی ۹۳ اثر است.همچنین ساختار نویی به نام بچهها رادیو داشتهایم که در این بخش نیز ۱۷ اثر به دست ما رسیده است. ۴۱ اثر مکتوب از جمله مقاله و داستانک نیز داشتهایم. حوزه شهرستانها نیز بسیار فعال بوده و ما از حوزه شهرستانها نظیر خراسان جنوبی، رضوی، فارس، البرز و ... آثاری داشتهایم. همچنین سعی کردهایم از داوران متنوعی در بررسی آثار استفاده کنیم و نظرات مختلفی را دخیل کنیم.
وی ادامه داد: اتفاق دیگری که افتاد، ساخت مشاعره طنز است که به عنوان یکی از انواع ساختارهای طنز مورد استفاده است. از جمله کارهای دیگری که انجام شده نیز طراحی و تولید سیدی سیر قصهگویی در رادیو است. ما از زمان تاسیس رادیو تا به حال بزرگان قصهگویی نظیر مرحوم صبحی، حمید عاملی، رضا رهگذر و مریم نشیبا را داشتهایم که در این سیدی به آنها پرداخته شده است.
کاظمزاده در ادامه سخنانش از تجلیل از برنامهسازان پیشکسوت رادیو خبر داد و گفت: چنین افرادی همواره قوی و اثرگذار بودهاند و ما قصد داریم در سومین هماندیشی طنز رادیویی از بزرگانی نظیر خانواده حمید عاملی، محمد میرکیانی، عذرا وکیلی، زهرا محمد خراسانی و ... تجلیل کنیم.
وی افزود: حضور کودکان در مراسم اختتامیه از جمله نوآوریهای دیگر است. اختتامیه سومین هماندیشی طنز رادیویی روز دوشنبه ۲۶ تیرماه در سالن ۲ هزارنفری میلاد نمایشگاه تهران برگزار خواهد شد و این نشان میدهد که ما چطور با بچهها همکاری داشته باشیم.
مدیر رادیو فرهنگ در ادامه سخنانش توضیح داد: سومین هماندیشی طنز رادیویی با مشارکت نمایشگاه بینالمللی تهران، فرهنگستان زبان و ادب فارسی و کانون پرورش فکری کودکان برگزار میشود و ما در این مراسم میزبان بزرگانی نظیر غلامعلی حداد عادل، آقای محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدحسنی صوفی معاون صدا و افراد دیگری خواهیم بود.
وی گفت: در این مراسم به دلیل افت کیفی مقالات ارائه شده، مقالات سفارش شدهای خواهیم داشت که توسط شهرام شفیعی، طاهره ایبد و مصطفی رحماندوست قرائت خواهد شد. سه ایستگاه رادیو کوچولو نیز در آنجا مستقر شده که کودکان میتوانند تست صدا بدهند. در حوزه ساختار ما امسال شاهد تغییر چندانی نبودیم ولی در حوزه محتوا شاهد بازسازی ترانههای قدیمی بودیم که به زبان امروز است. ژ
وی در پایان سخنان خود گفت: تلاش کردهایم در اختتامیه از قابلیتهای تلویزیونی نیز استفاده کنیم و اجرای این مراسم به طور کامل بر عهده گروه فیتیله خواهد بود.