ایوبی ورشکسته‌های دهه شصت را دور خود جمع کرده است
حسین فرحبخش در گفتگو با هنرنیوز:
ایوبی ورشکسته‌های دهه شصت را دور خود جمع کرده است
حسین فرحبخش گفت: ایوبی شجاعت و درایت جریان سازی ندارد او ورشکسته‌های دهه شصت را دور خود جمع کرده است.
 
تاريخ : دوشنبه ۴ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۰۱
حسین فرحبخش در پاسخ به این سوال خبرنگار هنرنیوز مبنی بر این که چگونه در سینمای ایران در شرایط فعلی می توان جریان سازی کرد؛ گفت: در سی امین جشنواره بین المللی فیلم فجر در سال ۱۳۹۰ تاکید می کنم که فقط در همین سال نه در قبل و نه در بعد آن، فیلم‌هایی ساخته شد که نمونه‌اش نیست یا حداقل کم هست. جواد شمقدری می‌توانست جریان سازی کند به دلیل شجاعتی که داشت؛ حالا که به هردلیلی جلوی آن را گرفتند. کسی که می‌خواهد جریان سازی کند باید مدیر، مدبر و شجاع باشد. متاسفانه آقای ایوبی یک همچین درایتی را ندارد.
وی ادامه داد: از آن بد‌تر اکثر کسانی را که دور خودش جمع کرده است ورشکستگان و واخورده‌های دهه شصت هستند. از طرفی ایشان آشنایی هم با این حرفه ندارد. رییس سازمان سینمایی فعلی رایزن فرهنگی ای بودند که در پاریس قهوه می‌خوردند و در ارتباط با ظواهر فرهنگی حرف می‌زدند؛ در صورتی که ما در اینجا به عملیات فرهنگی نیاز داریم. عملیات فرهنگی با حرف فرهنگی خیلی متفاوت است. پس بعید به نظر می‌رسد که ایشان از آن شجاعت لازم برخوردار باشد که بتواند جای یک آدمی مانند زنده یاد سیف الله داد را بگیرد.

تهیه کننده فیلم سینمایی «رژیم طلایی» در ارتباط با این که بهترین فیلم ها در چه دهه ای ساخته شده اند گفت: بهترین فیلم‌های تاریخ سینمای ایران در دهه هفتاد ساخته شده است که سیف الله داد با درایت و شجاعت فضایی را آماده کرد که آن جریان سازی‌ها اتفاق افتاد. آقای ایوبی در مسائل روزمره خودش هم مانده است؛ فکر می‌کنم که آقای جنتی فردی را زود‌تر جایگزین ایشان کنند تا سینما رو به نابودی نرفته است.
وی در ارتباط با این که چه ارگان هایی می توانند جریان ساز باشند؛ گفت: ببینید جریان سازی را نهاد‌های دولتی نمی‌توانند به راه بیاندازند. نه فارابی نه موسسه سینمایی مقاومت نه شهرداری و نه حوزه هنری هیچ نهاد دولتی نمی‌تواند جریان ساز باشد. شما طی این سی سال اگر تمام فیلم‌ها را نگاه کنید نمی‌توانید فیلم دولتی را مثال بزنید که جریان ساز بوده است. 
وی در ادامه افزود: فیلم‌های اثر گذار که بعد از انقلاب اسلامی و در ارتباط با خود انقلاب ساخته شده است و در تاریخ سینمای ایران مانده تماماً در بخش خصوصی ساخته شده است. همین طور فیلم‌های ماندگاری که در باره دفاع مقدس ساخته شده در بخش خصوصی کلیدش خورده است. در بخش دولتی مدیری که می‌آید فیلم می‌سازد به دنبال این است که خودش را بالا ببرد پیشرفت کند، میزش را نگه دارد و مدیر بالاتر از خودش را راضی نگه دارد. بنده که در بخش خصوصی فیلم می‌سازم مدیر برایم اهمیتی ندارد.
فرحبخش وظایف مدیران این حرفه را این گونه عنوان کرد: مدیر باید در خدمت من باشد نه من در خدمت مدیر؛ او حقوق می‌گیرد که به من سرویس بدهد. مدیر باید نظارت بر قانون کند و سیاست گذاری‌های کلی نظام را پیاده کند. بنده سی سال است که دارم در این حرفه فعالیت می‌کنم مدیر امروز می‌آید و فردا می‌رود. او که نمی‌تواند خارج از ضوابط، برای من تعیین تکلیف کند. تکلیف بنده را مردم روشن می‌کنند و این مردم هم بر اساس آموزه‌های دینی که از اسلام و انقلاب گرفته‌اند رفتار می‌کنند. ما نه کاری می‌کنیم که خلاف شرع باشد و نه قدمی بر می‌داریم که خلاف انقلابمان باشد. اگر ما این موارد را رعایت کنیم باید کلاه‌مان را هم به هوا بیاندازیم.

تهیه کننده فیلم سینمایی «کما» در ارتباط با این که برخی از مدیران از که در ظاهر انقلابی هستند و در باطن به گونه ای دیگر رفتار می کنند؛ گفت: ما دو جور منافق داریم. در دوره ای سازمان منافقین را داشتیم که به درک فاصل شد و در عملیات مرصاد از بین رفت. امروز هم منافقانی داریم که در کل بدنه نظام جمهوری اسلامی نفوذ کرده‌اند و چیزی را که در ظاهر نشان می‌دهند با باطنشان بسیار متفاوت است. مثلاً سینما‌های کاواره‌ای را نفی می‌کنند و دم از انقلاب می‌زنند اما وقتی به زندگی‌‌هایشان مراجعه می‌‌کنید می‌بینید که خودشان کاواره‌ای زندگی می‌کنند. در ظاهر به دنبال ریش و اسلام و دین هستند اما در باطن اعتقادی به جمهوری اسلامی ندارند بلکه به نظر من به دنبال سرنگونی آن هم هستند که این آرزو را به گور می‌برند. این افراد از آن فردی که در خط اول جبهه برای این مملکت و نظام جان داده اند، ادعای بیشتری دارند.

وی در ادامه گفت: بدبختی و مشکل ما این است که آدم‌های این شکلی می‌آیند اظهار وفاداری می‌کنند. من برای هر عقیده‌ای احترام قائل هستم اما باتوجه به ادعایی که این افراد می‌کنند شما بروید خانواده‌هایشان را ببینید. آیا این وضعی که خانواده‌های این افراد دارند درشان جمهوری اسلامی است؟ افرادی که می‌گویند هیئتی هستیم و ادعا می‌کنند که محب اهل بیت هستند و تمام زندگیشان را مدیون جمهوری اسلامی هستند آیا این گونه باید زندگی کنند؟ این‌ افراد نمی‌توانند برای خانواده خود جریان سازی کنند چه برسد برای سینمای ما.

وی در ارتباط با جلسات بخش خصوصی با رییس سازمان سینمایی گفت: با این وضعیتی که من می‌بینم بعید می‌دانم که اتفاق مفیدی توسط آقای ایوبی در سینما بیافتد. آن هم با انتخاب‌هایی که می‌کنند. مثلاً رضا داد مدیر خوبی نیست اینکه چرا در انتخاب‌هایشان دقت نمی‌کنند را نمی‌دانم اما امیدوارم در صورتی که دیدند نتیجه خوبی ندارد برای تعویض آن مدیر اقدامات لازم را به عمل بیاورند. آقای ایوبی در سه قراری که با بخش خصوصی گذاشته بود سه تا قول داد که به هیچ کدام عمل نکرد و نشان داد که به حرف‌های ایشان اعتباری نیست. ایشان به کل بخش خصوصی را حذف کرده اند. اگر روزی آقای ایوبی بخش خصوصی را در صدر گذاشت ما آن موقع دست ایشان را هم می‌بوسیم. من به دولت تدبیر و امید و شخص رییس جمهور اعتقاد دارم و ایشان یکی از حرف‌هایشان این بود که بخش خصوصی در رأس کار قرار بگیرد اما در سینما این اتفاق نیافتاده است.
کد خبر: 66182
Share/Save/Bookmark
نظرات : ۱
آقای فرحبخش خیلی دم از اخلاق می زند آیا دفتر شما وپویا فیلم نبود که در سال 70 فیلمنامه دام دار( بعدا نامش را بهشت پنهان گذاشتند) را نویسنده آن با نام ودستخط شما دراختیارتان گذاشت وشما بجای امانتداری فیلمنامه ضد آمریکایی را که پاسخی به فیلم موهن بدون دخترم هرگز بود به جیرانی وعبدللهی دادید تا فیلمنامه را کاملا تغییر دهند ویک قصه دیگری برای کاردر فرانسه بنویسند؟ وحتا در مقابل اعتراض نویسنده به قول اذری زبانها گفتید بوجوردی که واردی، یک نگاهی به خودتان بکنید من در طول این سالها کسی را ندیدم که انقدر دم از انقلاب واسلام و مسلمین بزند. برادر تهیه کننده وکارگردان بعد از انقلاب درسته افکار عمومی حافظه ضعیفی دارد و ولی آرشیو را نمی توان نادیده گرفت. اگر قصد انتشار این نظر را دارید لطفا مطلب را به سمع ونظر فرحبخش برسانید تا بداند شتر سواری دولا دولا نمی شود . در ضمن من دلخوشی از دارو دسته ایوبی و آدمهای زیر خاکی دهه شصت او ندارم.
۱۳۹۲-۰۹-۰۶ ۰۱:۰۰:۳۲