ایوبی: سینما نیازمند پاتوق‌های فکری است
گزارش هنرنیوز از مراسم تودیع و معارفه‌ مدیرعامل فارابی؛
ایوبی: سینما نیازمند پاتوق‌های فکری است
ما باید بتوانیم همدیگر را نقد کنیم بدون آنکه اختلافی ایجاد شود و باید سعی کنیم با نقد خلاقانه سینمای ایران را جلو ببریم، سینما نیازمند پاتوق‌های فکری است.
 
تاريخ : شنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۰۹

مراسم تودیع و معارفه مدیران بنیاد سینمای فارابی صبح امروز با حضور مدیران سینمایی، سینماگران و اصحاب رسانه در تالار اجتماعات فارابی برگزار شد.
به گزارش هنرنیوز، پژمان لشگری‌پور معاون فرهنگی سابق فارابی در ابتدای مراسم در سخنانی کوتاه اظهار داشت: به قول مهندس بهشتی مراسم تودیع و معارفه مانند مراسم ختمی است که مرحوم هم داخلش است. این جلسه رفتن یک برادر عزیز و آمدن یک برادر بزرگ دیگری است و خود من در دوره‌ای که در خدمت این عزیزان بودم خاطرات شیرینی دارم.
وی افزود: من در زمان آقای جلوه در سینمای تجربی مسئولیت داشتم و در زمان آقای میرعلایی نیز در فارابی بودم و این تودیع و معارفه هیچ چیزی نیست مگر آنکه یک برادر عزیزی می‌رود و یک برادر بزرگتری می‌آید و من از دوره‌های خدمت این دوستان فقط خاطرات خوب دارم.
فارابی مهمترین پناهگاه سینمای کشور است
رئیس سازمان سینمایی در این مراسم که امروز در محل بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد‌، در سخنانی با اشاره به اینکه باید از زحمات سید‌احمد میرعلایی در چهار سال گذشته تقدیر کرد و گفت: در دوران ایشان، کارنامه خوب و قابل دفاعی وجود دارد و باید به آقای میرعلایی دست مریزاد گفت اما همه کسانی که در مدیریت فرهنگی دستی دارند می‌دانند که مدیریت فرهنگی کار بسیار دشواری است و صندلی‌ مدیران فرهنگی جزو صندلی‌های داغ است و در این بین صندلی مدیران سینمایی از همه داغ‌تر است. اما نتیجه‌اش خدمت است و این داغی را همه تحمل می‌کنند.
وی از مراسم تودیع و معارفه به عنوان مراسم ختم یاد کرد و اظهار کرد: جلسه تودیع معارفه یک جلسه شروع است برای کسانی که از مسئولیت می روند. باید از تجربه مدیران در جاهای دیگر استفاده شود. مدیران فرهنگی کارآزموده و توانا کم هستند و به اندازه نیاز نداریم و باید قدر مدیران فرهنگی را دانست و از آنها بهره گرفت.
رئیس سازمان سینمایی، فارابی را مهمترین پناهگاه سینمای کشور دانست و گفت: امیدوارم این بنیاد با سیاست‌های درست نقش اصلی‌اش را ایفا کند و این بنیاد در حرکت جدید و تحقق اندیشه سینمای ملی پرامید نقش پراهمیتی که داشته را ادامه بدهد.سینما نیازمند پاتوق‌های فکری است و ما باید بتوانیم همدیگر را نقد کنیم بدون آنکه اختلافی ایجاد شود و باید سعی کنیم با نقد خلاقانه سینمای ایران را جلو ببریم.
ایوبی با اشاره به اینکه فارابی رصد خانه فکری سینمای ایران است گفت:این بنیاد مرجع و پناهگاه فکری سینمای ایران است و امیدوارم بتواند نقش واقعی خودش را در سینمای امروز ایران ایفا کند.
رئیس سازمان سینمایی در ادامه مراسم تودیع و معارفه مدیران فارابی با اشاره به وظایف اصلی سینمای ایران گفت: مزیت سینمای ایران پروژه‌های عظیم و هالیوودی نیست اگر چه به استفاده از تکنولوژی روز در سینما نیاز داریم اما مزیت اصلی سینمای ایران فکر، اندیشه و تألیف است.
وی ادامه داد: همه مدیران سینمایی بر این باور هستیم که سینما باید محل امن باشد و تلاش خواهیم کرد که این فضای امن را فراهم کنیم و فارابی در این حرکت و راه جدید و مختص سینمای ملی پرامید و سینمای امید نقش محوری دارد.
رئیس سازمان سینمایی در ادامه صحبت‌هایش تاکید کرد: فضای بین‌المللی را نباید از دست بدهیم و به سیاست صندلی خالی در عرصه بین‌‌الملل و به ویژه عرصه فرهنگی اعتقاد ندارم چرا که سینما زبانی است که با آن به خوبی بتوانیم با جهان صحبت کنیم.
ایوبی در ادامه صحبت هایش اظهار داشت: امروز سینمای ایران رسالت دیگری را هم بر دوش می‌کشد. ایرانی‌ها بودند که چهره تمدنی و زیبایی اسلام را به دنیا معرفی کردند و امروز جهان اسلام نیازمند ایران است. چرا که چهره بدی که افراطیون منطقه به نام اسلام به دنیا نشان داده‌اند و باعث شکل‌گیری اسلام هراسی شده است می‌توان با زبان سینما جبران کرد.
وی با تقدیر از محمدرضا جعفری جلوه برای قبول این مسوولیت خاطرنشان کرد: ایشان در طی ۳۰ سال گذشته در عرصه مدیریت فرهنگی تجربه بسیار گرانقدری دارد و باید از ایشان تشکر کنیم که پس از جلسات متعدد به این نتیجه رسیده‌اند که به طور خالصانه تجربیات خود را به عرصه فرهنگ بیاورند و در اختیار کاروان سینمای امید قرار دهند. امیدواریم مانند زمان حضورشان در معاونت سینمایی دوران آرامشی را داشته باشند.
کوشیدم تا درب فارابی روی کسی بسته نباشد
سید احمد میرعلایی مدیرعامل سابق فارابی گفت: خدمت‌گذاری در عرصه فرهنگ یک محبت است و من کوشیدم در این مدت خدمت‌گذاری شایسته برای سینمای ایران باشم و آنچه تحویل گرفتم به خوبی تحویل دهم. در این ۴ سال که در بنیاد فارابی بودم کوشیدم همه داشته‌های خود را بگذارم و از هیچ تلاشی دریغ نکردم در این مدت کوشیدم خدمتگزاری شایسته برای سینمای ایران باشم و آنچه را که تحویل گرفتم با شرایط بهتری تحویل مدیر بعدی دهم و افتخار می‌کنم عضوی از سینمای ایران هستم.
وی گفت: کوشیدم درهای فارابی بر کسی بسته نباشد و کارها شفاف باشد و هر سینماگری با هر عقیده و دیدگاهی از خدمات فارابی بهره‌مند شود و خدا را شاکرم عمرم را در این چهار سال بیهوده نگذراندم و افتخار می‌کنم عضوی از سینمای ایران هستم.
وی افزود: خیلی خوشحالم که آقای جلوه این مسئولیت را پذیرفتند و من به آقای ایوبی تبریک می‌گویم برای چنین انتخابی و به عنوان یک سینماگر آماده همکاری هستم. این آمدن و رفتن بازی برد و باخت نیست و ما باید از الان همه دست به دست هم دهیم تا به آقای جلوه کمک کنیم و در پایان باید با تمام وجود از همکارانم به خصوص آقایان نجاریان و گودرزی و مخصوصاً آقای نجاریان که در این ۴ سال یار من نبود بلکه رهبر من بود به صورت ویژه تشکر کنم.
پس از سخنان میرعلایی لوح تقدیری توسط حجت‌الله ایوبی به مدیرعامل سابق فارابی اهدا شد و در ادامه نیز هدایا و لوح‌های تقدیر از سوی کارکنان فارابی،‌ موزه سینما،‌ انجمن سینمای جوانان، شهردار اصفهان و محسن علی‌اکبری به میرعلایی و حسن نجاریان اهدا شد.
بنیاد فارابی کارآمد یعنی سیاست‌های شفاف حمایت‌گر
جعفری‌جلوه«مدیر جدید بنیاد سینمایی فارابی» در این مراسم گفت: سخن از احیای فارابی است و گردهم آمده‌ایم برای این مهم تا در عرصه‌ی سینمای حرفه‌ای این سرزمین که اگرچه صیت و صولت آن به قدر مقدور تعیین یافته و تجلی داشته،لکن همچنان تا آن سطح تراز که باید، فاصله‌ها بسیار است و لاجرم می‌بایست بار دیگر بنیادی کارآمد ایفای نقش کند که نیل به آنجا،‌ به آن سطح شایسته و بایسته گریز ناپذیر است‌، هم فرهنگ غنی و تمدن دیروز و فردای اسلامی و ایرانی‌ ما برای تحکیم و انتشار در سطح ملی ‌، منطقه‌ای و جهانی این را نیازمند است و هم مخاطبان تشنه یک سینمای دیگر در گستره جهان در جستجوی آن.
مدیرعامل جدید بنیاد سینمایی فارابی با طرح این سوال که یک بنیاد فارابی کارآمد یعنی چه‌؟ پاسخ داد: آیا کارآمدی در بسط انحصار و تصدی گری و ایفای نقش به جای اهالی و رقابت با ایشان است؟ یا کارآمدی یعنی شکل دادن موثر زنجیره‌ای از حمایت‌ها در همه چرخه عمل سینمای ملی‌، از پیش سینما و سینما تا پس از سینما.
رئیس بنیاد فارابی گفت: از ایجاد فضای فرهنگی و هویتی برای رویت خود و باورخویش و اعتماد به فرهنگ و هویت ما تا بسترسازی برای نظریه‌پردازی و تلاش برای تدوین مبانی نظری و زیبایی شناختی خودی و گفتمان سینمای ملی‌، تا فعال سازی سامانه نشر درباره سینما در طیف رسانه‌های قدیم و جدید و در همه گستره علمی ‌، فنی‌، هنری و اقتصادی این هنر-صنعت-رسانه برتر،‌ تا موثرسازی برنامه‌های آموزشی هنر به ویژه سینما اعم از مدرسه‌ای ‌، دانشگاهی و آموزشگاهی که من این مجموعه چهارگانه را پیش سینما می‌خوانم.
وی افزود: در پی آن سینما‌، یعنی به صحنه آمدن هنرمند سینماگر هویت گرای خیالی ساز اصیل‌، با آفرینش اثر هنری و تولید محصول فرهنگی و لاجرم عرضه و پخش و نمایش آثار در سطح ملی و جهانی یا همان اکران‌، که من این دو مهم یعنی تولید و پخش را سینما می‌نامم و بدنبال آن حلقه‌های نقد و ارزیابی اثر هنری مبتنی بر مکتب نقد ملی و مکمل آن، محفل شورانگیز و شوق آفرین ارزش گذاری آثار و جشنواره که بنده این دو را نیز پس از سینما می‌دانم.
این مدیر فرهنگی اظهار کرد: در همه این مراتب هشت‌گانه از پیش سینما و سینما تا پس از سینما، بنیاد فارابی کارآمد یعنی سیاست‌های شفاف حمایت‌گر و اقدامات صمیمانه‌ یاریگر. فارابی کارآمد یعنی حمایت از فکر و تفکر درباره سینمای ملی تا حمایت از تالیف و ترجمه و نشر و حمایت از آموزش و از همه بارز‌تر حمایت از آفرینش آثار به ویژه فیلمنامه و سپس فیلم و حمایت از پخش و حمایت از حلقه‌های نقد و ایفای نقش در ارزش گذاری و برپایی جشنواره و تکرار و تکرار فزاینده این چرخه هشت‌گانه که مدیران فرهنگی سینما،‌اگر میدان عملی دارند‌، اینهاست و در اینجاست.
جعفری جلوه خاطر نشان کرد: اینجاییم تا با اتخاذ سیاست‌های حمایتی احیاگر بخش خصوصی و ارتقا دهنده تولیدات سینمای ایران بجای سیاست‌های سطحی محفلی و جزئی و نیز با باززائی سرمایه‌های حیاتی بنیاد وبازگرداندن میدان‌های عمل جدا افتاده‌، فارابی را و سپس سینمای ملی را احیا کنیم. با سینمای ملی تا اوج می‌توان رفت. قدری درنگ باید، چندی تحمل رنج.
وی خطاب به رئیس سازمان سینمایی گفت: از ایشان سپاسگزارم که علی رغم دیگر اقتضائات پیشاروی و موانع متعدد فرا راه حقیر‌، مصرانه اینجانب را به امید احیای سینمای امید و ارتقاء سینمای ملی که لازمه‌اش احیای واقعی یک مجموعه کارآمد است،‌ به صحنه فراخواندند و این توفیق بار دیگر برای این خدمتگذار شما فراهم شد،‌ برای همدلی و هم پوشانی از همه عزیزان سپاسگزارم،‌ اهالی رسانه و مطبوعات صنوف مختلف سینمای ایران،‌ فرهیختگان و اهالی شریف فرهنگ و هنر‌، دلسپردگان سینمای این سرزمین و شما مدیران و عزیزان و همکاران دیروز‌، امروز و فردا.
جعفری جلوه گفت: اینجا اعلام می‌کنم که در اندک زمان طرح احیا فارابی را که بار دیگر تصریح می‌کنم نه طرح فربه سازی یک سازمان که طرح احیای نظام حمایت موثر در سینمای کشور است آماده و تقدیم خواهم کرد تا برنامه راه باشد برای فردا و برنامه کار باشد برای اکنون.
وی سخنانش را با قطعه شعر «بیا تا گل برفشانیم و می در ساغر اندازیم....» ادامه داد.
جعفری‌جلوه در پایان گفت: سلام بر حسین مظهر توامان عقل و عشق که عاشورایش در پیش است و برای جهانی شدن عاشورایش که پیش نیاز ظهور منجی و طلوع عدالت و آزادی است سینما در دستان ماست.
در ابتدای این مراسم گزارش تصویری که در دی ۹۱ ساخته شده بود مربوط به فعالیت‌های بنیاد سینمایی فارابی پخش شد.
در این مراسم علاوه بر سید احمد میر اعلایی مدیر پیشین فارابی و جعفری جلوه مدیر جدید بنیاد بسیاری از مدیران و مسولان سینمایی از جمله حجت‌الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی، محمد احسانی، محمد مهدی طباطبایی‌نژاد، علیرضا رضاداد، ناصر باکیده، محمد حیدری، حسن نجاریان، رسول صادقی، حمیدرضا دیبایی، جعفر گودرزی، مهدی مسعودشاهی، عزت‌الله علیزاده، یدالله صمدی، سیاوش حقیقی، پناه‌برخدا رضایی و امیر اسفندیاری حضور‌ داشتند.

کد خبر: 65417
Share/Save/Bookmark